„I only fear that I don’t have enough time left To tell the world that there’s no time left…”

Atenţionare: Această postare nu este petru „urechiuşile micuţe”. Cei sensibili la auz să se abţină.

Discutam zilele trecute despre Keith Green şi muzica sa. Trebuie să mărturisesc faptul că nu îmi place tot felul de muzică, dar ascult tot felul de muzică şi trebuie să recunosc: în fiecare gen şi stil există bucăţi extrem de reuşite.

Iată una care mă face să fiu invidios pentru jocul de cuvinte, pentru potrivirea dintre mesaj şi ritmul tensionat. Da, ştiu, genul respectiv este afurisit din biserici, dar aceasta este o altă discuţie. Am purtat-o în alt loc.

Deocamdată, cum spunea John Stott, „cînd ascult, vizionez ceva… nu mă las purtat de imagini sau de ritm, nu mă las pe spate în fotoliu, ci mă aşez încordat pe marginea scaunului ca să văd ce au de spus aceştia, ce vrea să spună cel care a compus melodia, cel care a creat mesajul… ”

 

 

Mă enervează „videoclipiştii”. Videoclipiştii iau o melodie, pun imaginile „care le trece lor prin cap” şi realizează un „chici” perfect.

Această postare face parte din seria de postări anti-PW şi dulcegăriile de gen. Ascultaţi vocea care începe de la minutul 2:40.

via Viorel Dejeu

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Muzica, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la „I only fear that I don’t have enough time left To tell the world that there’s no time left…”

 1. Marinel zice:

  Deşi „genul respectiv este afurisit din biserici” şi deşi nu sunt un „fan” al acestui gen, mie chiar îmi place! În special pentru tensiunea pe care o transmite, tensiune care chiar te obligă să gândeşti…

 2. Ma intreb daca Fiul lui Dumnezeu s-ar fi gandit ca lumea in care trebuie sa coboare e prea depravata, diabolica, satanista, pierduta etc cine ar mai fi auzit MESAJUL Sau ? Personal ma bucur pentru cei care au avut curajul sa puna acest mesaj pe un astfel de ritm.

 3. SuperbBBBBBBBBBBBBBBBBBBB! Ma bucur ca ai avut curajul sa o postezi! Trebuie sa confesez, ca este genul de muzica pe care-l ascult cand conduc, printre altele. La mine are alt efect decat la tine, ma face sa apas pe pedala de acceleratie. Dar este o amre diferenta intre pocaitii nostrii si altii care te lesina cu rap-ul lor asa zis crestin. super!

  • Nu prea am inteles din acest comentariu daca efectul melodiei este pozitiv sau negativ.
   Care este pana la urma diferenta dintre crestini si asa-zisii crestini (cf. confesiunii dvs. si din perspectiva muzicii rap)?

  • Marius David zice:

   da, există muzică pentru condus, există muzică pentru săăpat şanţuri, muls vacile şi chiar făcut duş… 🙂
   există şi muzică liturgică … etc.

   da… există trupele acelea care imită trupe laice… jalnice… am scris altă dată despre asta.

  • Brainerd zice:

   Frate Viorel, la cum ati reactionat am crezut ca melodia va apropie de Dumnezeu, dar apoi ascultand-o, curios fiind, am inteles treaba cu acceleratia. Probabil melodia este o satisfactie pentru police, amenzile sunt un profit pentru ei

 4. Marina zice:

  Foarte faina!

 5. Conteaza? zice:

  Obisnuiesc sa ascult piesa in lungul drum spre casa, numa’ bun de cugetari intense. Nu sunt nici pe departe o impatimita a genului, dar piesa asta reusea mereu sa imi „aranjeze” gandurile pe „rafturi”.
  Place :).

 6. Ascultand aceasta melodie care pe unii ii incita sau zgandara (de ex. sa apese pe acceleratie) iar altora le creeaza repulsie, intrebarea pe care mi-o pun este:

  CINE este miscat de Duhul lui Dumnezeu pentru a intra repede si adanc cu plugul pe ogorul lui Dumnezeu? Acesta este refrenul si indemnul piesei, nu-i asa?

  Rog pe cei ce au fost astfel influentati de ascultarea piesie sa impartaseasca cu toti.

  Altfel ramane doar critica muzicala a unei piese.

 7. Continuand sa ascult, apare si urmatoarea intrebare: macar trupa care interpreteaza CREDE SI PRACTICA ceea ce canta?

  Daca acesta este cazul, trebuie sa urmeze o revigorare spirituala pe oriunde ajunge!
  Altfel, arama sunatoare si chimval zanganitor …

 8. mihai h zice:

  Keith, chiara stiut sa cinte,
  Am ajuns in America cind el sa prabusit cu avionul, Am fost la un concert al misiunii lui ,el nu mai era doar sotia lui . E unil din favoritii mei. A renuntat sa-si comercializeze cintatul desii avea contract cu fisma mare de records. Cred ca si el a fost unul de care lumea nu afost vrednica.

 9. Florin zice:

  Keith Green..RAP??? I’m not sure if this group has anything to do with Keith Green. He has never played this music. I remember ” So, you wanna go back to Egypt” and others but they are totally different style. Keith Green did love the Lord.
  As far as Group 1 Crew, I don’t know them but if this song will reach out to the lost ones and bring them to Jesus, Praise the Lord! Cine-i sfant sa se sfinteasca si mai departe.”.. dar la inceput vine ce este firesc… Cat despre cei intinati de lume si de ritmurile ei, ii va judeca Domnul. Nu cred ca Domnul Isus a cantat o astfel de cantare „duhovniceasca” cu ucenicii inainte de patima Lui. The songwriters : REYES, JOSE „MANWELL” / VILLATORO, PABLO / REYES, BLANCA / ANDERSON, ANDY / BOLLER, JUSTIN DAVID MICHAEL

 10. tudor zice:

  Sunt mare iubitor de muzica.Doar doua genuri nu pot asculta manelele si rap-ul.
  Incercati asta.

  • Marinel zice:

   Am cântat-o de sute de ori, în zeci de locuri! 😀 Este una dintre piesele preferate din trecutul meu muzical şi o reascult de fiecare dată cu plăcere şi nostalgie… Şi totuşi, nici Crosby, Stills, Nash and Young n-au avut deloc o trăire creştină. Şi eu detest (da, acesta este cuvântul!) maneaua şi rap-ul, dar aici ni se atrăgea atenţia asupra unui mesaj, nu asupra muzicii…

  • Marius David zice:

   şi cu ce este mai bună muzica asta decît cele amintite de tine?
   nici mie nu-mi place brocoli.
   mai ales fiert.
   🙂

  • Gabriel Băloi zice:

  • Gabriel Băloi zice:

   @ genul muzical al lui Keith Green

   Genul acesta muzical nu este unul chiar atît de uşor de calificat.

   Nu este un gen despre care poţi spune cu uşurinţă că îţi place sau nu-ţi place şi nici unul din categoria celor care l-ar putea califica drept un rap creştin /sau un rap necreştin , ci , mai degrabă , constituie un MIJLOC sau un veritabil şi special INSTRUMENT muzical ENDOSCOPIC , de observare a unei realităţi mult mai adînci , complexe şi complicate , o realitate a lumii care nu poate fi observată nici chiar de către biserică , de acolo din locul ei DE PE STÎNCĂ , cu tot cu mijloacele ei muzicale sau spirituale de care dispune ; e un instrument muzical special care poate coborî , pătrunde şi introspecta tocmai în acele zone cavitare sau cavernale dintre cele mai întunecate ale lumii.

   E un instrument muzical care s-a construit exact din elementele scandalizatoare şi din tehnica de observare şi percepţie directă a acelor medii interioare bolnave , adînci , dureroase şi mai ascunse ale lumii.
   Un mijloc audio-vizual care coboară pînă acolo unde sînt cele mai mari infecţii în trupul bolnav al lumii.
   (De exemplu , d.p.d.v. medical poţi să cunoşti că există un calcul renal care produce durere şi inflamare chiar şi cu un aparat ecografic , dar nu poate fi văzută exact piatra şi locul respectiv afectat decît cu un alt mijloc introspectiv , mult mai special , pe care , în medicină , îl reprezintă endoscopul).

   Uneori , pentru a putea fi observat ceva foarte specific care se întîmplă în lume , este necesar să operezi tocmai cu instrumentele lumii.
   Există lucruri care nu se revelează / nu se developează bine de la nivelul suprafeţelor pacifiste sau din pajiştile verzi ale Împărăţiei lui Dumnezeu unde se aud melodii sublime , ci trebuie coborît , cu instrumentele acestea în mîini , pînă în mijlocul acelor lucruri murdare şi văzute de acolo de jos , de la faţa locului lor dureros şi cu probleme.
   Muzica aceasta reprezintă exact un astfel de instrument de observare directă – dar rebelă şi scandaloasă – tocmai de la faţa locului cu probleme.

   Este un gen supărat DE durere şi supărat PE durere , unul care scandalizează pentru nedreptăţile confirmate de cele mai adînci şi dureroase realităţi ale lumii.
   Este compus din „note muzicale violente” de reproş implicit la adresa lui Dumnezeu (şi poate începe direct cu evocarea Numelui Său) , o atitudine de revoltă provocată de sentimentul indignării , generat de nedreptăţile percepute de oamenii din afara Împărăţiei lui Dumnezeu.
   Cînd sînt evocate în stil înşiruit ( fie şi într-o formă de revoltă implicită ) nedreptăţile din lume , acţiunea muzicală asociată nu poate fi decît una a sunetelor violente.

   Ceea ce atrage la acest gen muzical este EVOCAREA „PERTINENTĂ” a unor aparenţe , dar făcută într-o manieră simulacră , într-un anumit ritm şi comentare răcnită foarte consecvente.
   Mie îmi place să-l ascult tocmai pentru că evocă realităţi profunde (cu ele consimte fiecare ureche omenească ) , fiindcă vine din adîncurile unei lumi pierdute , aflate în contrast cu lumea lui Dumnezeu , şi se învăluie cu un fundal muzical tot de/din adînc.
   (am avut în vedere genul muzical şi nu , neapărat , muzica lui Keith Green)

   • stejar gh.iulian zice:

    mi s-a intamplat uneori sa citesc randuri scrise de cineva(de obicei in contexte literare mai clasice)si sa gandesc:iete domle exact ce voiam sa scriu eu ,da deja s-a publicat -asta e un astfel de moment; as mai adauga doar ca unele discutii ,mai ales f aprinse pe marginea subiectului nu-si au rostul-mie unuia treba-mi pare simpla:chiar nu as vrea sa vad asa ceva intr-o adunare ,da in rest oricine poa sa faca si sa asculte ce gen de muzica vrea;cine isi aroga autoritatea sa clasifice genurile muzicale in crestine si necrestine-sa ne fereasca DOMNUL de sfita traditie evangelica(mentionez ca sunt un fost ascultator serios de rock”rau”si rap,care de cand s-a convertit merge serios spre „stilul amish”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.