De ce nu acceptă prof. dr. Andrei Marga titlul „cetăţean de onoare al municipiului Cluj”

„Fireste ca pentru orice ardelean Clujul este centrul, iar aspiratia sa naturala este de a trai in acest oras si de a-l servi. Insa, in situatia in care in tara unii oameni se sinucid sau isi dau foc, in care degradarea administrativa si a vietii continua, in care multi oameni sunt coplesiti de saracie si de lipsuri, cred ca nu este cazul sa ne dedam la ceremonii care contrasteaza flagrant cu situatia oamenilor si cu atmosfera de profunda nemultumire din tara. Daca nu poate rezolva problemele existente si ameliora soarta oamenilor, administratia tarii ar trebui sa nu-i ofenseze pe cetateni”, a declarat, vineri Andrei Marga.

Sursa

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la De ce nu acceptă prof. dr. Andrei Marga titlul „cetăţean de onoare al municipiului Cluj”

 1. Ioan C. zice:

  Tot respectul pentru profesorul Marga!
  De ce nu sunt mai multi ca el in tara asta? Ca poate s-ar schimba ceva.

 2. Cristina zice:

  In opinia mea, mesajul transmis ascunde interese si ambitii de alta natura decat ceea ce afiseaza. Poate ma insel…

  • Laurentiu zice:

   Nu te inseli. Imi fac licenta cu el si stiu.

   • Marius David zice:

    Vai, Doamne fereşte!!!!
    Iată chestie: dacă cineva îşi face licenţa cu mine, înseamnă că ştie ce gîndesc despre patrie, îmi cunoaşte scădinţele, orgoliile, ba chiar şi felul în care îmi salut nevasta la plecare din casă?
    Această declaraţie aproape că o surclasează pe cea a Liei Corbu, ceea ce este destul de greu de realizat.
    TE rog să te explici, Laurenţiu!

    • Laurentiu zice:

     Nu asta am vrut sa scot in evidenta, pe undeva subliniam ca am fost aproape in zilele acelea si am auzit discutiile si contextul. Doar presa era la usa si auzeam variante si variante.
     Si nu stiu cum isi saluta nevasta pentru ca nu fac licenta la domiiliul dansului.

     • Marius David zice:

      Stimate Laurentiu, faptul că ai fost pe aproape nu înseamnă că ai şi prins întreg contextul. Dezbaterea este mult mai largă şi mai adîncă decît ce prind ziarişltii pe gaura cheii sau vreun student în trecere printr-un birou.

 3. Cristina zice:

  Mesajul in sine, prin ceea ce transmite in mod direct, este insa unul laudabil…

 4. Vaisamar zice:

  Am citit „explicaţia” din paragraf şi am rămas cu o întrebare: de ce nu acceptă prof. univ. dr. Andrei Marga titlul de cetăţean de onoare al Clujului? În semn de protest faţă de ce se întâmplă în ţară? Convers, o să accepte titlul când o să rezolve problemele României? Foarte straniu…

  • Marius David zice:

   draga Vaisamar, putem face o grămadă de presupuneri, un fapt este clar, omul refuză ceva ce şi-ar dori mulţi.
   de ce?
   Încearcă să explice şi avem două opţiuni: îl credem pe cuvînt sau facem presupuneri.

   • Cristina zice:

    Oare de ce nu a refuzat fara sa mediatizeze acest lucru? Un refuz „silentios” nu mai dadea ocazia presupunerilor, a ales varianta galagioasa care incita la presupuneri …

   • Cristina zice:

    Imi face deosebita placere sa citesc articolele postate de dumneavoastra, domnule Marius, gasesc aproape in fiecare dintre ele analize obiective, pareri deosebit de pertinente combinate armonios cu elemente artistice din care usor se deduce talentul cu care sunteti inzestrat. Dar, am avut cateva ocazii (foarte putine e adevarat, cred ca doua) in care m-am intrebat citind anumite texte daca ele izvorasc dintr-o usoara naivitate cultivata de o viata traita intr-o curatie deosebita, inca din primii ani ai tineretii sau au radacini intr-un gen de dualism foarte foarte bine disimulat.

   • Vaisamar zice:

    E limpede că refuză ceva ce şi-ar dori mulţi. Dar n-a refuzat să inventeze postul de „preşedinte al Consiliului Academic” pe care şi l-ar fi dorit mulţi la Cluj. Ce s-ar fi putut comenta atunci? Propun cu titlu provizoriu: „In situatia in care educatia din Romania este atat de jalnica, iar degradarea ei continua, in tara in care multi studenti sunt coplesiti de saracie si de lipsuri, cred ca nu este cazul sa ne dedam la crearea de functii care sa permita rectorilor din universitatile de stat sa ramana in preajma posturilor de conducere cat mai mult posibil de o maniera care contrasteaza flagrant cu situatia studentilor si cu atmosfera de profunda nemultumire din sanul corpului didactic”. 🙂
    Detalii despre „efectul Marga” aici http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/rectorii-universitatilor-se-deghizeaza-in-presedinti-119552.html

    • Marius David zice:

     draga Vaisamar,
     palierele sînt cu totul diferite, nu-i aşa?
     Nu putem amesteca mere cu pere decît dacă dorim să le inventariem drept fructe.
     Cred că UBB datorează foarte mult din ceea ce este rectoratului domnului Marga,
     De asemenea, cred că ar fi de invetariat şi realizaările sale ca ministru.
     Probabil că ar merita să îl ascuţi puţinvorbind înj context mai larg despre această nouă lege şi despre educaţia din Europa Occidentală.
     Sînt în Bucureşti miercuri joi si vineri,m poate ne intilnim sa vorbim si despre una alta.
     mc

 5. roris zice:

  Tot respectul!

 6. Octi zice:

  Nu il cunosc pe prof. dr. Andrei Marga dar din ce scrie se poate trage concluzia ca dinsul asteapta de la „stat” sa rezolve problemele oamenilor, sa ii faca pe oameni fericiti, sa le asigure bunastarea si traiul imbelsugat. Dinsul poate ca a uitat ca si „odioasa dictatura si sinistra lui sotie” a vrut acelasi lucru .
  Misiunea statului cred eu, este sa protejeze granitele tarii, proprietatea privata, drepturile esentiale ale cetatenilor si sa ii lase pe oameni in pace sa isi gasessca fiecare fericirea cum doreste.

 7. fericitu zice:

  Mesajul domnului Marga este unul politic. Nu iubeste actuala conducere portocalie a țării. O contestă întodeauna când are ocazia. El este de alta nuanță politică. Nu-i plac reformele făcute de alții, ci doar cele gândite și promovate de de el. Cum la Cluj primar este Apostu -PDL (locțiitorul și locotenentul lui Boc) ar fi prea umilitor pentru dâsul să fie încoronat cu această distncție tocmai de adversarii politici. Dacă era primar oricine altineva din opoziție era prezent cu surle si trâmbițe. Nu cred că domnul Marga se află în convalescență din pricina că ” multi oameni sunt coplesiti de saracie si de lipsuri”. Politică, doar politică, nimic mai mult.

 8. gabo zice:

  Socul mai mare e ca i s-a acordat, nu ca l-a refuzat ! 🙂

  • Marius David zice:

   da, o mică răutate acolo… hmm faţă de un om care a făcut foarte multe pentru universitatea clujană, bine că Iliescu este cetăţean de onoare al unui tîrg din Rromînika şi nimeni nu se sesizează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.