Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
Auzisem de ceva timp de aceasta posibilitate (inspirata de santierele de constructii)
Dar, dupa ce am intrebat cativa specialisti a rezultat ca desi o poti incadra la „constructii provizorii” nu scapi de luat avize si platit bani pe la toate autoritatile statului … ca si pentru o constructie clasica.
Stie cineva, mai bine, daca exista vreo derogare pentru casa-container?
Multumesc!
Case din containere termoizolate si dotate conform specificatiilor clientului gasiti pe http://www.bogaxa.ro, mai exact la http://www.bogaxa.ro/containere-galerie.html gasiti mai multe poze, toate sunt termoizolate, daca se doreste finisaj la interior sau la exetrior se poate realiza.
Puteti verifica si http://www.containere.org
in america de nord mai este varianta MOBIL HOME; sunt imagini pe google-images …
vom căuta.
Frate Marius, am pus pro si contra si colcluzia ar fi ca nu prea se merita. Mai ales pentru tineri casatoriti sunt si alte programe cum ar fi prima casa sau pamantul gratuit de la stat. Daca si Daniel are dreptate sunt si mai multe minusuri.
ok, chestie de alegere,
eu am ales să stau la apartament, dar gusturile, gusturile, opţiunile… să nu limităm posibilităţile totuşi.
Plus ca din cate vad, nu exista (si nici nu este loc pentru) bucatarie si dormitor. Hai sa zicem ca se poate dormi pe sofa aia din „living” (desi si acolo e o problema cu privacy-ul:) dar ce faci fara un minim spatiu de bucatarie? 😦
mai am una.
Este excelenta pentru un adapost, cand iesim la pescuit …
vezi una langa Bucuresti aici
http://picasaweb.google.com/gabimanea.foto
l-a costat 15000 euro casa la cheie (50 mp la parter + 25 mp utili la mansarda) + teren
Dar cu temteratura interioara cum sta? Vara nu este prea cald cand se incalzeste tabla aia? Dar iarna isi mentine cadura?
Din cat am vazut in imagini parea destul de bine izolata, exterior cred ca avea polistiren de 10 cm iar la interior vata minerala si rigips. Probabil indicele de confort termic se apropie de cel al unei case obisnuite.
Da, da românii nu are cureaj ca să nu spune vecinii că ne făcutărăm casă în bagazia de lemne a lu bunicu
Mai problematica mi s-a parut latimea camerelor, pareau destul de inguste, nu-mi dau seama exact dar cred ca latimea unui container nu depaseste 2,5 m.
şi crezi ca ai nevoie de camere mai mari..
să vezi tu prin anii 90 cînd au scăpat oamenii noştri de la bloc…
au făcut case cu camere de întorceai carul în ele şi puteai parca şi boii lîngă cele 8 vaci Holstein..
şi????
La cel le-a folosit,
stau părăsite acum… ah, nu sînt utile… cînd îi îngropăm, facem nişte slujbe de înmormîntare în ele…ooooo frumuseţe
Foarte de acord cu casele si camerele mici, o camera de 10 mp e suficienta pt o persoana (iar aici probabil chiar depaseste 10 mp) dar parca e mai confortabila cand latimea se apropie de lungime. Cand am facut observatia nu ma refeream la suprafata camerei ci la latime, imi pare putin sufocanta la 2 m si ceva ca daca tinem cont si de rigips si vata minerala mai scade din 2,5.
Chiar ma gandeam de ce n-au facut mai multe taieturi intre cele 2 containere, probabil ar fi afectat structura de rezistenta a lor.
pentru o persoană care are claustrofobie … nici 600 m2 nu sînt de ajuns.
da, se pot pune containere suprapuse şi unul lîngă altul, după cum se vede în fotografie
Excelent, şi nu-i bine?
Latimea unui conatainer este 2.5m dar daca priviti cu atentie pozele veti vedea ca-s doua containere unul langa altul.
Cu polistiren de 10 si vata minerala de minim 5 cm nu ai probleme.
acum nu se mai pune de 5, am văzut la fraţii Coşarbă, nişte meşteri excelenţi, că în austria se pune de 30 (trei zeci, ca să fie clar).
Aha…deci asta-i secretul, multumesc de pont, cand schimb tigla de pe casa voi suplimenta vata minerala de la mansarda, acum am de 10 si daca n-ar avea aer conditionat saracii copii s-ar topi la propriu. Este o diferenta enorma de temperatura intre parterul casei si mansarda (vreo 8 grade), e drept ca la parter peretii au 1 m latime (casa are 500 ani).
eh, cu mansardele este o întreagă tehnică, dar nu o ştiu românii… habar nu au să facă mansarde.
Mansardele sînt o chestie minunată, dacă sînt făcute bine şi izolate cum trebuie,
Te invidiez că locuieşti într-o asemenea casă.
Pingback: Isus şi sperietori, Toaca, Back to Bach, casa din container, jumătate de om, « La patratosu
O casa din containere tip birou are cateva avantaje de necontestat. In primul rand rezistenta extraordinara la orice tip de cutremur. In al doilea rand, o astfel de casa poate fi izolata termic cel putin tot atat de bine ca orice casa din zidarie clasica sau din lemn. Containerele sunt extrem de versatile si ieftine prin comparatie cu orice alta constructie. Astfel se elimina costurile mari cu fundatia, cu autorizatia de construire, precum si impozitele pe proprietate. O astfel de casa nu poate fi impozitata pentru ca este considerata ca fiind o constructie provizorie si nu este incadrata ca imobil. Deci nu aveti nevoie de proiect, autorizatie de construire, de fundatie si de avize de amplasare. Pur si simplu va trebuie un teren pe care sa amplsati containerele. Lipind unul de altul cateva containere, obtineti un spatiu de locuit ce poate fi compartimentat dupa dorinte.
Pe http://www.valahus.ro veti gasi un model de astfel de casuta formata din 2 containere, suprafata utila 27 mp, cat o garsoniera, la un pret de 8700 euro, cam cat o Dacia Logan. Folosind 4 containere, obtineti 54 mp, cam cat un apartament cu 2-3 camere de bloc. Costul nu depaseste intr-un astfel de caz 15000 euro, adica de 3 ori mai putin decat cel mai ieftin apartament de pe piata.
Curaj si imaginatie…
mulțumim, este o informație interesantă.
spuneți-mi, vă rog,
ați calculat cu containere noi sau la prețul unor containere scoase din uz.
eu aș dori să achiziționez niște containere scoase din uz.
Containerele sunt noi si compartimentarile se fac dupa dorinta fiecaruia. Peretii exteriori sunt din panouri de spuma grosime 80 mm. Tamplaria PVC cu 6 camere, pardoseala covor PVC trafic intens sau parchet laminat. Nu am containere casate sau second hand. Nu stiu insa daca merita sa dati pe un second hand tip birou 2000 de euro, cand unul nou este 2700 si aveti si garantia de 3 ani.
am înțeles, iată o informație bună.
Ma bucur foarte mult citind acest thread.
Eram putin ingrijorat cand am intrat pe piata din Romania, dupa o experienta in SUA de 8 ani (constructii de case pe structura metalica).
Observ cu placere ca aceste case au constituit deja o preocupare pentru multi dintre romani.
Va rugam sa evaluati si http://www.premierhouse.ro sau http://www.facebook.com/premierhouseromania
Va multumim