„Divided”!!!

Multumiri lui T.A. pentru link!

Vezi şi

Avem nevoie de pastorul de tineret?

Cel mai bun pastor de tineret!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la „Divided”!!!

 1. Swan zice:

  „I am a flamer and I am proud”?????????
  „Put it (the Bible) under your sit `cause you`re not goin`to need it tonight” ??????????
  Mascariciul asta e real?
  Dar si cand il vor arde flacarile alea pe el…

 2. Swan zice:

  Asta am inteles… Ce nu am inteles daca este real sau un exercitiu, o simulare…

 3. Anca zice:

  Asta e motivul pentru care tinerii pleaca din biserici, faptul ca exista servicii de tineret?

 4. Hmmm... zice:

  Luke 9:54
  Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, cînd au văzut lucrul acesta, au zis:
  „Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?”

 5. Gabriela zice:

  Cum am comentat si pe fb legat de acest articol, pastorii de tineret nu sint buni de nimic ( cred ca acest lucruu ati dorit sa reiasa in evidenta ), iar pastorii seniori se ciarta intre ei in biserici si pe toate blogurile le putem citii scrisorile murdare, si ne mai miram de ce ne pleaca tinerii din biserici.

  • Marius David zice:

   nu, n-am intenţionat să spun asta, Gabriela, amintenţionat să fac reclamă la un film. Ai urmărit filmul? Eu ştiu scenariul acestui documentar de vreo doi ani şi abia aştept să văd producţia întreagă.
   Oare de ce campaţi în ceea ce este secundar? Divided este numele filmului care face o analiză interesantă….. pe un joc de cuvinte… înmulţind sau împărţind…

 6. fly zice:

  Filmul „Divided” este deja disponibil in mai multe libarii online. Dau mai jos linkul de pe Amazon, dar il gasiti si in alte locuri.

  http://www.amazon.com/Divided-Philip-Leclerc/dp/0982056737/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1292871304&sr=8-1

 7. freedfromthelaw zice:

  chestiunea de baza pe care Scott Brown, Kevin Swanson, Voddie Baucham si altii care sunt in grupul Vision Forum (altii nu sunt acolo, dar gandesc la fel ca ei) este una care are ramificatii multiple, chestionandu-se foart legitim multe obiceiuri pe care majoritatea evanghelicilor din Romania le considera axiomatice (desi nu sunt). Iata doua dintre cele mai importante:
  1. Impartirea lucrarii de ucenicizare, crestere spirituala etc etc pe criterii de varsta. Inca sunt extrem de putini lideri de biserici astazi in Romania care vad dezastrul pe care aceasta impartire pe criterii de varsta il aduce asupra cresterii sanatoase a bisericii, asupra sanatatii spirituale a familiei crestine etc. Cred ca pot numara pe degetele de la o singura mana bisericile pe care le cunosc eu unde aceasta segregare nu se produce.
  2. Scoala duminicala. O, ce dezastru e azi in scolile duminicale! As indrazni sa spun ca in scolile noastre duminicale crestem fie fariseii, fie libertinii de maine. Fie copiii care vin inapoi in biserica la 14-16 ani si butoneaza telefoanele de plictiseala, fie pe cei care vin de cateva ori la biserica mare si se fac apoi nevazuti, fie pe cei care pretind ca sunt crestini, pentru ca de mici li s-a predat teoria ca si ei sunt „copiii ai lui Dumnezeu” si ca „Isus ii iubeste si pe ei”, sau care la scoala duminicala sau in nu stiu ce tabara de copii au spus dupa dictare rugaciunea pacatosului. Scolile duminicale au distrus si bruma de preocupare a parintilor pentru educatia religioasa a copiilor lor, pentru ca, nu-i asa, la scoala duminicala predau „profesionistii”….
  As recomanda cartea „A weed in the church” de Scott Brown – http://www.visionforum.com/browse/product/?productid=63622, care trateaza exact aceasta problema, cu detalii suficiente si o documentare istorica si biblica excelenta. Altfel, „Family man, family leader” de Philip Lancaster prezinta magnific felul cum schimbarile aduse de pragmatism in biserica au devastat familia crestina si biserica deopotriva.
  Este extrem de interesant si „eye-opening” sa citesti istoria primelor scoli duminicale, si felul cum oameni adevarati ai lui Dumnezeu au tras semnalul de alarma cu privire la abandonarea de catre parinti a educatiei crestine a copiilor lor odata cu raspandirea scolilor duminicale. De ex. se poate citi cartea „50 years among the baptists” a lui David Benedict (de altfel un sustinator al scolii duminicale), care descrie in cap 24 la cartea sa cum a aparut prima scoala duminicala in zona lui (situatie aproape comuna tuturor bisericilor) http://books.google.ro/books?id=JOMCAAAAQAAJ&ots=mLMxiufW68&dq=David%20Benedict%2050%20years%20among%20the%20baptists&pg=PA11#v=onepage&q=David%20Benedict%2050%20years%20among%20the%20baptists&f=false

 8. dumnezeueateu zice:

  Aleluia, Ken Ham e dezamagit, mare bucurie.
  Tinerii pleaca din biserica, wuhuuu.
  Plin de vesti bune la final de an!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.