Cum începe Biserica Creştină Baptistă Sfînta Treime din Aleşd Postul Crăciunului?

Se ştie că baptiştii nu ţin posturile decretate de Biserica Ortodoxă, nici Adventul Bisericii Catolice. Nu toţi şi nu peste tot. În unele părţi ale ţării, sub puterea obişnuinţei, unii baptişti mai în vîrstă îşi pun deoparte o perioadă de cîteva săptămîni de abstinenţă. Poate că acest obicei a dispărut prin reacţie. Neînţelept este atunci cînd, descoperind că cineva ţine această perioadă, ţinem neapărat să-i violentăm convingerile, frigîndu-i porcul în faţă şi ridiculizîndu-i disciplina.

Posturile de acest fel nu sînt cu totul inutile. Pentru sănătatea spirituală şi cea trupească o întrerupere în obiceiurile alimentare şi o schimbare a ritmului spiritual este cît se poate de benefică.

Eu personal am decis să păstrez acest post în acest an numai pentru mine însumi. O purificare trupească şi o întărire a voinţei în mjlocul mirosurilor ispititoare din aceste şase săptămîni este binevenită.

Ce înseamnă acest tip de post? Abstinenţa de la orice fel de alimente de origine animală (lapte – să vedem cum va fi cafeaua fără lapte, carne, ouă) şi derivatele din acestea (maioneze, prăjituri, ciorbe cu carne).

Cu biserica din Aleşd am hotărît să petrecem cîteva seri speciale de meditaţie şi propovăduire din Scripturi, după cum urmează:

Miercuri, începînd cu ora 18.00, va predica pastorul Marcel Bota, de la Nepos, Bistriţa-Năsăud.

Joi, de la 18.00, va predica pastorul Daniel Darie, de la Biserica Baptistă din cartierul Dîmbu-Rotund, Cluj-Napoca. Pastorul Daniel Darie va fi însoţit de corul bisericii Dîmbu-Rotund.

Vineri, de la ora 18.00, va predica pastorul Teofil Ciortuz, de la Biserica Baptistă Harul din Lugoj. Pastorul Ciortuz va fi însoţit de un grup muzical restrîns.

Duminica, 21 noiembrie, programul va începe la ora 17.00, va predica pastorul Onisim Mladin de la Biserica Dragostea din Arad.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cum începe Biserica Creştină Baptistă Sfînta Treime din Aleşd Postul Crăciunului?

 1. dcvlasin zice:

  In urma cu trei ani am fost confruntat cu acest tip de post la FreeChapel, biserica unde impreuna cu sotia mea suntem membrii in zona Atlantei, statul Georgia. Ei organizeaza un post similar postului ortodox (postul lui Daniel) la fiecare inceput de an sub sloganul „First things belong to God”. Este o perioada de 21 de zile de meditatie si apropiere de Dumnezeu. Fiind asadar parte dintr-o comunitate care practica acest mod de punere de-o parte pentru Dumnezeu, adesea in timpul postului stateam si ma gandeam cum ar fi ca bisericile neoprotestante din Romania sa-si cheme enoriasii la post atunci cind bisericile traditionale vestesc postul (inainte de marile sarbatori crestine) si astfel sa se incerce eliminarea acelor bariere interconfesionale (multe dintre ele artificiale) care cu siguranta nu fac bine Trupului lui Hristos. Cum ar fi ca de exemplu penticostalii (m-am nascut intr-o casa de penticostali) sa-si mute vestita saptamina de evanghelizare din ianuarie-februarie in decembrie, iar in locul serilor clasice de evanghelizare care de cele mai multe ori nu-si ating scopul (mesajul neatingindu-si tinta) sa organizeze intilniri de meditatie si cautare a fetei lui D-zeu impreuna cu fratii lor ortodocsi/catolici care oricum in perioada asta sunt in post. Poate in felul acesta am invata cu totii ca suntem doar oameni dependenti de MARETUL HAR care ne mantuie, s-am lasa pe planul doi confesiunile religioase din care facem parte, intelegind cu-adevarat care este adevarata Biserica a lui Hristos .

  • Marius David zice:

   Păi, uite că este un început!
   Cred că am luat harul în batjocură, ieftnindu-l prin atitudinea noastră faţă de ÎNTRUPARE ŞI CRUCIFICARE.
   Sînt cele două suferinţe ale Mîntuitorului, intrareaîn umilinţa trupului şi ridicarea trupului în suferinţă, o coborîre pe pămîntul păcatului şi o ridicare de pe pămîntul păcatului cu păcatele noastre asupra-I. Nu merită să medităm şi noi la aceste suferinţe?

 2. Maria zice:

  foarte frumos, si eu m-am decis sa tin postul acest an, dar nu stiu daca am sa reusesc sa il tin pana la capat. Nu mi-am dat seama ca de fapt aproape tot ce am in frigider si mananc zilnic, e de origine animala. Astazi m-am multumit cu paine cu dulceata si ceai. :)) dar de maine incep sa gatesc vegetarian, o sa fac un orez cu legume. Oricum, de vreme ce familia mea nu tine postul, nu stiu daca am sa reusesc.
  Ma rog ca dvs sa aveti vointa si succes.

 3. Alex zice:

  Dragă Marius, să aveţi un post binecuvântat!

 4. Pingback: Daniel Darie şi corul Bisericii Baptiste Dâmbul Rotund la Aleșd « Clujul Evanghelic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.