Portrete: Dr. Lazăr Anton

Astăzi am avut o bucurie. Anton Lazăr, unul dintre partenerii noştri în misiunile Countryside, a susţinut doctoratul în cadrul Universităţii din Bucureşti, în Geografie, într-o ramură aflată în dezvoltare, Geografia religiilor, cu o teză care a fost apreciată cu „Foarte Bine.”

Lazăr, deşi foarte apreciat profesional, director adjunct în şcoala în care predă, este de o modestie tulburătoare. Strănepot al lui Eftimie Murgu, crescut pe Valea Almăşului, este pasionat de muzică, Scripturi, misiune în locaţii îndepărtate în cătunele cele mai îndepărtate. Am călătorit împreună cu el şi copiii mei au fost fascinaţi de toate informaţiile care se revărsau la fiecare imagine nouă. S-a transformat dintr-o dată în ghid pentru noi toţi şi ne-a vorbit despre toate minunăţiile creaţiei lui Dumnezeu, despre cele ce se văd, de deasupra solului, dar şi despre cele ce sînt sub noi.

Felicitări! Ştiu că acest titlu nu-i va afecta modul de comportare faţă de studenţii noştri, pe care îi dăm bucuroşi spre ucenicie pe mîna lui în fiecare vară, nici faţă de fraţii din Prelipeţ, pe care îi slujeşte cu sîrguinţă.

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Portrete: Dr. Lazăr Anton

  1. Anton Lazar zice:

    Toata gloria se cuvine lui Dumnezeu pentru calauzirea Lui in intreg procesul de cercetare stiintifica, care poate fi sintetizat prin cuvintele marelui savant roman, geograful Simion Mehedinti:”Un popor, ca si un om, atata pretuieste cat a inteles din Evanghelie si poate urma invataturii lui Isus.”

  2. Calutul Cobrat zice:

    De Valea Almajului ma leaga amintiri placute. Am acolo prieteni buni si ma bucur sa aud ca unul dintre fiii Almajului este un crestin respectat si respectabil. Felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.