Decapitarea PNL, o sinucidere politică (Antonescu) şi groparul de serviciu al politicii româneşti (Băsescu) … sau ce se întîmplă dacă amesteci ROŞU cu GALBEN

Cineva m-a întrebat de ce am afirmat că domnul Crin Antonescu a decapitat PNL-ul?
Este simplu:

1. Domnul Antonescu a făcut nişte înţelegeri la vîrf, înţelegeri care nu vor ţine nici pînă se vor usca ştampilele noastre de vot. Repet: înţelegeri la vîrf. Proaste! Soarta PNL-ului? Groapa politică, la fel ca PNŢcd-ul după guvernarea neologisto-poetico-romantică Constantinescu-Ciorbea.

Dar şi deci…

2. Aceste înţelegeri la vîrf trebuie coborîte în teritoriu, de la capul… la trupul partidului, pînă la ultimul şofer şi portar de sediu, pînă la primarii de municipii, orăşele şi comune, lucru imposibil.

3. Trupul PNL şi cu trupul PSD niciodată nu s-au amuşinat a simpatie. Vă imaginaţi cumva că domnul Bolojan se va pupa stil „piaţa-ndependenţii”, rebeleţiunea de la Ploieşti, a la Caragiale cu domnu Mang şi Bar? Mai spuneţi dumneavoastră!

A propos: ieri am văzut o postură care mi-a făcut greaţă. EMETIRALUL, VĂ ROG! Domnul Antonescu, după ce l-a spurcat ca la uşa cortului pe domnul Geoană în dezbateri, ieri vîntura pe la Braşov mîna strîns unită cu mîna domnului Geoană, fiecare dintre ei făcînd semnul victoriei cu mîna liberă. Dacă asta este România Bunului Simţ atunci eu emigrez din ea … sau poate că domnul Antonescu tocmai a ratat-o sau a părăsit-o de mai multă vreme.

asta … după asta…

sursa Toppot youtube

Revin:
Nu prea cred că se va întîmpla marea unire! Cunosc cîţiva oameni implicaţi în politică din mai multe judeţe, şi dintr-o parte şi din alta.
Îmi sînt prieteni, enoriaşi în biserică, oameni pe care îi respect şi pentru care am mare drag. Acum sînt unii roşii, ceilalţi … galbeni. Mă distrez cum „se ceartă” prin telefoane sau la cîte un colţ de biserică şi îmi sînt deopotrivă de dragi. Se închină împreună, dar nu fac politică împreună şi nu vor face, nici măcar de dragul unui neamţ şi nici măcar din ură pentru un „beţivan, curvar, chior şi chel” (am încheiat citatul)

De aceea spun că domnul Crin Antonescu s-a sinucis politic ca Decebal, după părerea mea, acum poate să închidă ochii, punînd ge(o)ană pe ge(o)ană, dăruindu-şi scalpul pentru panoplia groparului de serviciu al politichiei româneşti (cu mărgăritar şi cristale zvonosky), Traian Băsescu (deja are cîteva exemplare celebre, chiar de vînători… Roman, Năstase, Iliescu…oameni măturaţi din politica mare şi aruncaţi „pe centură” cu făraşul sau cu gloanţe de argint).

Iată că din nou, naţiunea română renaşte dintr-un Dece(bal) (decedat politic) şi un Traian. Cel mai greu vor fi de convins fecioarele daco-liberale să accepte protecţia paternă a feciorilor romano-psd-işti.

Pentru Crin, acest Decebal al renaşterii româneşti, vom face balade, pentru Traian se va face o columnă şi amîndoi vor fi împăcaţi de romantismul manualelor de istorie. Fiţi siguri însă că pedestraşii nu se vor împăca cu una cu două.

Oricum, rezultatul istoric va fi glorios.

PS. Care ar fi fost un alt posibil scenariu?

Ce credeţi?

Dacă domnul Antonescu ar fi aşteptat? Dacă s-ar fi retras complet din cursă, cu tot cu partid, după pierderea primului tur, sfătuindu-şi votanţii să aleagă, aşa cum spune limbajul de lemn folosit de politicieni „cum îi îndeamnă conştiinţa”.

S-ar fi întors peste 5 ani, cînd domnul Băsescu oricum nu mai avea dreptul să candideze ca unicul candidat al dreptei. Atunci ar fi cîştigat din prima fără mari probleme împotriva oricui.

Prin acestă schimbare a dreptei cu stînga cred că a făcut o greşeală istorică ..

V-aţi jucat vreodată cu acuarelele?

Dacă amestecaţi galben cu roşu… ce iese? (ups, iar vor zice unii că mi-am dat culoarea politică pe faţă) 🙂

Fraţilor, nu eu le-am amestecat…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

78 de răspunsuri la Decapitarea PNL, o sinucidere politică (Antonescu) şi groparul de serviciu al politicii româneşti (Băsescu) … sau ce se întîmplă dacă amesteci ROŞU cu GALBEN

 1. cuvintealbastre zice:

  Acesta e un articol superb ;). Meritati 10.

  • Marius David zice:

   Mulţumesc, Cuvinte, numai să nu cazi şi tu în patima altora care dau calificative, note, premii etc. 🙂
   Glumesc!
   Mulţumesc, îmi pride bine mai ales după „crizele” domnului Cosmin.
   Noroc că am mai văzut şi ştiu cum se tratează.
   Dacă există cineva care dă şi doctorat blogologie… mă înscriu. Ar trebui să îmi dea diploma cu dispensă de stress. 🙂

 2. Liviu zice:

  Cui nu-i va fi rusine sa dea ochii cu martirii ucisi de comunistii lui Iliescu , Geoana si restul… votand Geoana, sa-l voteze pe (CENZURAT de moderator) ! De haram sa-i fie…

  • Marius David zice:

   Draga Liviu, am tăiat cuvîntul ăla, dacă nu te superi,

   ştii ce?
   The lion and the calf shall lie down together but the calf won’t get much sleep. – Woody Allen
   CAm aşa este pacea asta între liberali şi psd-işti.
   PSDeu este leuu 🙂

 3. Moromete zice:

  Credeam ca Basescu a ingropat si pe V.ciorbea si pe Emil Constantinescu si alti taranisti nu doar pe Roman, Nastase si Iliescu.
  Personal inca mai sper ca Basescu sa fie un mic Samson laic, un Samson al politicii romanesti actuale.
  Sa-i ingroape pe toti greii, pe toti „voievozii” odata cu el.

  PS. Care ar fi fost un alt posibil scenariu?
  acesta cu Samson, sa curete tot, sa ne scape de tot gunoiul, si de el.

 4. ioan zice:

  Da numai ca Samsonul nostru apare cu suvitele taiate de Nuti Riti..

  • Moromete zice:

   da, din pacate da. bine zici.
   Dar si lui Samson i-au crescut pana la urma. Dar Base poate nu le-a avut niciodata, poate nu e Samson laic, si atunci de unde sa-i mai creasca de unde sa-i mai recapete puterea ?
   vom vedea

 5. ana zice:

  asta cu lupta impotriva mogulilor a lui basescu este doar un cliseu, prinde bine la electorat.

 6. ana zice:

  @liviu
  comunisti exista in toate partidele, de exemplu unul dintre vicepresedintii senatului Alexandru Peres a fost seful securitatii din Cluj, cel care a ordonat anchetarea Doinei Cornea. Totusi Doina Cornea si Paul Goma au fost singurii nostri dizidenti.
  http://www.crji.org/news.php?id=24&l=1

  • Liviu zice:

   Nu ma mira ca s-au bagat comunistii in toate partidele. Macar atat si tot i-a dus capul. Insa fara „doar” si „poate” concentratia de comunisti pe cm patrat este de departe cea mai mare la PSD.
   Nu-s fan Basescu. Insa sunt 101% contra bolsevicilor travestiti din PSD. Gasesc mai acceptabila o Romanie a slabiciunilor si chiar mitocanismelor basesciene – care sunt totusi tolerabile comparativ cu iadul bolsevic ambalat in hartie aurie – decat o Romanie sub calcaiul si batjocura mafiei: Ilici-Patriciu-Vantu-Hrebenciuc-Geoana-Nastase-Vanghelie-Becali-Vadim etc
   Vorba lui Steinhardt din „scrisoarea pierduta” a lui Caragiale – Romania slabiciunilor balcano-mioritico-dambovitene este totusi umana fata de Romania incalecata de ciuma rosie bolsevica rafinata/deghizata in „social-democratie”.

 7. ana zice:

  Alexandru Peres este membru PDL.

 8. amatorul zice:

  Curvia atrage blestemul, chiar daca este o curvie politica, tot blestem atrage. Acum trebuie sa asteptam sa vedem, ramane blestemat „curtezanul” sau „copiii” acestuia (poporul).
  Mi-e frica pentru ca romanului ii place sa intre in „rahat” si apoi sa-si linga ranile, asa cum a facut in cele doua razboaie si dupa acestea, tarat in toate noroaiele, la comanda unor „binefacatori”.
  Din nefericire, un rol important il are 32″ – 102″, adica ecranul care distorsioneaza realitatea, de multe ori, iar poporul mananca stiri de la rasarit pana la rasarit.

  • Moromete zice:

   apropo de curvie. Referitor la cine legalizeaza, oficializeaza cel mai bine curvia si prostitutia.
   Multi dintre politicienii actuali or fi curvari si-si inseala nevestele, dar putini au facut acest lucru pe faţă si in repetate randuri.

   Tariceanu pare a fi cel mai tare, parca la a 3 sau a 4’a nevasta fara ca una din cele dinainte sa fi murit.
   Dar si crin este pe urmele sale, departe- departe, dar este. Traind cu o femeie care si-a lasat barbatul, Crin traieste in curvie.
   La noi la romani, si asa cu interminabile probleme pe cap, aceste lucruri nu ne vorbesc, nu conteaza. La americani conteaya si au ajuns mai departe, macar pamanteste vorbind, d.p.d.v nespiritual.

  • Marius David zice:

   Amatorule, de ce crezi că se spun atîtea lucruri nepoliticoase despre Politica, nimeni nu-i spune nici măcar țață, domnișoară, doamnă, nici măcar tanti Politica nu-i zice nimeni…

   Spunea un ziarist englez… unui ziarist român:

   În țara noastră credibilitatea noastră este mai sus de cea a politicienilor, dar mai jos decît a prostituatelor…

   nu-i așa că este trist?

 9. petruburac zice:

  FOARTE frumos articol.

 10. mihu zice:

  Foarte frumos articolul. Nu ador politica, o discuta altii in preajma mea si ma amuz pe seama ei.
  Se pare ca domnul Basescu are totusi curaj de marinar.
  Totusi, ma gandesc ca romanii, in special multi dintre batrani au ramas cu gandul la Psd, si nu stiu de ce am impresia ca alianta ros-galbena, va capata destule voturi sa ne intristeze.
  Amuzanta ideea cu acuarelele, am s-o promovez mai departe:)

  • Marius David zice:

   Multumesc, Mihu.
   Să vedem, să vedem să EDEM…. EDEM!

   Da, și mie mi-a venit ideea cu culorile …. uite așa. pregătind o predică despre calitățile copiilor… o predică de binecuvîntare.
   Mă gîndeam care este cea mai mare calitate a copiilor,
   de ce ne spune Isus .. LĂSAȚI,,, NU TRIMITEȚI COPIII LA MINE.

   sînt copiii buni? Nu.

   ..
   de fapt voi scrie despre asta…
   calitatea cea mai mare a copiilor … CURIOZITATEA, care le dă un CURAJ inconștinet ȘI CREATIVITATEA.

   • Moromete zice:

    Marius, la faza cu lasati copiii sa vina …. cred ca tine de toate calitatile, atributele copiilor.
    Si este legata de: „invata copilul cat e mic”, adica cat mai de mic, cat mai din timp sa ne invatam copiii. Atunci prinde cel mai bine samanta, atunci se seamana, atunci pamantul este fertil. Fiind inocent, absoarbe tot si ia de buna. Auzeam ca medicii destepti recomandau sa le vorbesti, canti, etc inca de cand sunt in pantece.

    • Marius David zice:

     daca am timp, pun miine schita.

     • mihu zice:

      Si eu m-am gandit de multe ori ce gasim atat de interesant la copii. Am descoperit un lucru, aproape marunt, siceritatea. Daca nu sunt sinceri, ..rosesc obrajii. (cel putin la inceputul copilariei, ca apoi mint cu nerusinare).
      Astept si eu sa vad schita.

      • Marius David zice:

       noooo. Ai crescut copii?
       Copiii mint cu atîta seninătate…, draga Mihu…
       repet: nebunia este lipită de inima copiluluii..

       • mihu zice:

        Am avut grija de niste copii, si de nepotica mea. Cred ca am privit numai la partea pozitiva, deoarece intr-adevar aveti dreptate, copiii in general mint cu atata seninatate. Eu cred ca am notat doar exceptiile.
        Trebuie sa studiez mai profund subiectul acesta.

       • Marius David zice:

        Mult succes. Creşterea copiilor ne dăruieşte atîtea observaţii în ceea ce priveşte viaţa dintr-un punct de vedere neaşteptat..

 11. PNL doar ascute cutitele si le tine la pastrare. Geoana e pui de gaina, dar inca nu e momentul. Important e sa dispara omul GRU/KGB/FSB.

 12. Florin zice:

  Un plus de la mine pt ce ai scris

 13. Care ar fi fost un alt posibil scenariu?

  Nu exista alt scenariu. Sau ma rog, exista unul in care partidul sa nu intervina cu nimic, la fel ca si liderii si sa promoveze astfel absenteismul, deci victoria domnului Basescu.
  Dar noi, liberalii, noi, PNL, nu avem dreptul ca factor social esential in democratia romaneasca de 134 de ani sa nu aratam romanilor calea mai putin usturatoare. Am spus-o, macar de dragul alternarii puterilor in stat, si Geoana tot trebuie sustinut ca „rau mai mic”.
  Sa fie poate criza mondiala a partidelor liberale care trebuie sa se multumeasca cu pozitia de kingmakere sau sa fie criza societatii romanesti care le-a daruit romanilor, ca si acum 5 ani, doi comunisti dintre care trebuie sa aleaga, asa cum a punctat si presedintele in functie si a ramas celebru.
  Liberalii nu uita ce inseamna PSD. Liberalii insa sunt pregatiti pt. o guvernare comepetenta bazata pe principii economice liberale, pt. un program Johannis si atat cat se va putea, pt. o colaborare cu colegii social-democrati.

  • Ioana zice:

   Dumneavoastra chiar credeti aceste povesti de adormit copii, iluzia Johoannis etc… Doctrina liberala nu mai exista in Romania. Sunt convinsa ca aveti o opinie clara si sustineti cauza liberala. Este minunata, vorba lui nenea Iancu, dar lipseste cu desavarsire…

  • Marius David zice:

   Draga Alexandru Marin, mă tem că eu am dreptate, chiar mă tem… să știi, ca unul de dreapta ce mă aflu.
   1. Liberallii de azi nu sînt liberalii de ieri. IArtă/mă, știu că sună… iarna nu-i ca vara… Apelul la cei 134 de ani este inutil.
   2. Părerea mea este că domnul Antonescu a pierdut tocmai șansa istorică de a transforma PNL într/un partid puternic peste 5 ani. Cred că are prea mulți flămînzi în spate care așteaptă la rînd. Ce să/i faci? Fiecare cu presiunile lui.
   3. Părerea mea este că au uitat cu totul, au vrut să uite cu totul ce a însemnat PSD/ul.

   Draga Alexandru, ascultă aici, dacă Johannis ajunge într-adevăr la guvernare…. ceea ce este posibil…după două luni încep scandalurile, demiterile, reașezările etc.
   Dacă domnul primar al Sibiului rămîne viu și cu o conștiință trează… n-are șansă, va fi doborît imediat.
   Dacă se aliniează cuminte și devine un prim ministru de paie, manipulat de domnii Patriciu and comp, atunci are șanse bune să termine patru ani de guvernare.
   Să vedem cît de neamț este neamțul.

  • Adi zice:

   Daca as fi liberal, nu as putea sa uit ca Bratianu a fost victima a comunistilor. Astazi cei ce se considera urmasii lui Bratianu se iau de mina cu urmasii comunistilor.
   Desi familia mea nu a suferit mai mult decit altii in „epoca de aur”, refuz sa uit ce a fost in Romania 50 de ani.

  • Moromete zice:

   Cel mai verificabila evidenta este ca Vladimir Tismaneanu( care voteaza Basescu deocamdata) recunoaste ca in 1989 a fost lovitura de stat.
   A afirmat ca pe securisto-comunisti nu ii deranja sistemul comunist si modul de operare a securitatii, ci faptul toata puterea se concentrase in mana lui Ceausescu si familia sa. Asa ca, ajutati de alte puteri externe, au pus de-o lovitura de stat ca sa poata impartii intre ei puterea, privilegiile. Asa a aparut oligarhia, un loc unde nu mai face doar 1 ce vrea ci un nr restrans. Spre exemplu, oligarhia, mai poate fi denumita democratia clasei conducatoare. Democratia care se manifesta intre 10, sa zicem maxim 100. Acolo, intre ei, da, este democratie.
   De aici, ma gandesc, si frica reala a „mogulilor” pentru DICTATURA.
   Daca oligarhii/mogulii ar fi preocupati de democratizarea si transparenta romanilor, ar fi ei insisi niste exemple de democratie si nu ar mai tremura si insista atat pe frica de dicatura.
   Acesti moguli „perversi cu mintea intunecata” si bantuiti de fantomele trecutului si ale mortilor chiar sunt convinsi ca DICTATURA se mai poate intoarce in Romania, ca sa-i ia revansa. Incercati sa va puneti in pielea si mantalitatea lor. Ei au o cu totul alta constiinta, mult deformata, pervertita. Dar au constiinta, orice om are constiinta.
   Acestia, ca si Satan, se considera indreptatiti, de 50 sau chiar 90% adevar pe care-l detin si afirma, in a putea minti boborul( si asa oricum prost) in punctele cheie, in proportie de 50 sau chiar 10%.

   Pentru verificare: aseara Vladimir Tismaneanu a fost la Nasul si a recunoscut faptul cu lovitura de stat. Dar a mai zis-o si alta dati inainte si sa fiti atenti ca o sa o mai zica prin vari mijloace.
   De altfel, tot mai multi politicieni si sustinatori importanti ai PDL recunosc ca in 1989 am avut lovitura de stat.
   Daca ar incepe si membrii si sustinatorii marcanti ai PNL, PSD, ai „mogulilor” sa recunoasca Lovitura de stat, as incepe si oamenii sa-i voteze.

 14. adrian zice:

  Foarte ingenioasa ideea compunerii celor doua culori!

  Sper ca nu o sa va suparati pe mine daca am sa va marturisesc ca in aceasta campanie electorala am devenit… marxist!
  Da, pentru ca vazandu-i pe politicienii nostri imi plac din ce in ce mai mult fratii Marx! 🙂
  Cateva secvente cu fratii Marx fac cat ditamai talk-show-ul interminabil!

  • Marius David zice:

   În cazul de față, dacă te gîndești la frații Marx, atunci și eu devin marxist 🙂
   Marx, celălalt Marx, este o lectură obligatorie, absolut obligatorie pentru oricine vrea să înțeleagă istoria ideilor care au izbîndit în secolul XX.

   • adrian zice:

    S-a reeditat „Capitalul” (un prim volum, la un pret foarte… capitalist! :-)).
    Spre deosebire de Harpo, Chico si Groucho, tovarasul Karl nu prea a glumit. Si am impresia ca nu si-a spus inca ultimul cuvant. Fantoma lui (ca sa folosesc o metafora care ii era draga, remember ‘Manifestul PC’) inca mai bantuie implorand razbunare, precum spectrul tatalui lui Hamlet. 😦

    Nu cumva ii luam prea in serios pe politicieni?!
    Poate ca nu ar strica putin raspar (nebalcanic, necatavenc, cumva ceva a la Charlie Chaplin sau fratii Marx)…

    • Marius David zice:

     L-am avut într-o ediție veche, din biblioteca tatălui meu.
     Din păcate l-am pierdut la una dintre cele 12 mutări dintr-o casă în alta.

     Draga Adrian, Preda a fost genial. A intuit perfect zonele de interes ale românului. Românul nu pe politicieni îi ia în seamă, ci politica însăși.

   • Ionut-Andrei Purel zice:

    alaturi de Isaiah Berlin, Leszek Kolakowski si Paul Johnson (detalii despre viata lui Marx)

 15. Camix zice:

  Îi prea luăm în serios (mă refer în general la noi, românii) . Prea ne agităm pentru cine câştigă şi cine pierde ca şi cum am fi la finala mondială, prea ne pasă dacă vecinul nu gândeşte ca noi; iar, dacă nu gândeşte ca noi, este cu siguranţă inamicul nostru şi, ori trebuie convins cât mai degrabă, ori eliminat dintre intelectuali. Prea ni se urcă sângele ca în tribune. De câte ori începe un oarecare pe stradă un dialog politic, se aseamănă cu „dialogul” suporterilor la fotbal. De ce asemănarea aşa mare? Când, de fapt, tot ce mai reprezintă acum politica este, după cum satiriza Pink Floyd cândva pe cei… sus-puşi:

 16. Conteaza? zice:

  Intr-un serial ce imi placea, una din expresiile cheie, la care subscriu spunea: „Trust noone!” In felul acesta, ceea ce se intampla in politica romaneasca ma preocupa dar ma lasa rece, totodata.

  In legatura cu decapitarea PNL. Aceasta „miscare” a domnului Antonescu poate fii fatala dar depinde in mare masura de ce se intampla in continuare. Sa zicem ca „sunt in vizorul” opiniei publice, parerea mea. Si, orice greseala o sa ii coste foarte scump. In acelasi timp, faptul ca a batut palma cu Geoana nu cred ca a schimbat mare lucru in dorinta de vot a celor ce au fost de partea PNL-ului in primul tur.
  Cei ce l-au votat pe domnul Antonescu din ratiuni pur doctrinare sunt mult mai putini decat cei care l-au votat din simplul motiv ca nu se chema Basescu sau Geoana.

  Asa ca, din punctul meu de vedere, lupta e deschisa iar finalul nu atat de previzibil.

  • Marius David zice:

   draga Contează, probabil n-ai urmărit politica din 1990 încoace, ca să ai atîtea speranţe de bine pentru domnul Antonescu.
   Mai vedem… Sper să nu am dreptate.
   Domnul Antonescu se va retrage din politică într-un con de umbră mai ascuţit decît cel al lui Năstase.

 17. Radu P zice:

  Interesant este din comentariile de mai sus ca cei ce plang de mila PNL, ca adica este decapitat de alianta cu PSD-ul lui Geoana, sunt pro Basescu, or s-a demonstrad deja ca tocmai Basescu a incercat si in parte a reusit sa sparga PNL-ul , ceea ce nici un PSD-ist nu a facut,chiar in 2007 – 2008 cand le era la indemana..Deci eu nu vad alianta de acum decat ca singura varianta castigatoare pentru Romania in acest moment.. Sau daca nu este asa, spuneti cu cine va guverna Basescu daca va castiga , pentru-ca eu inca nu am auzit in aceasta campanie vre-o varianta plauzibila.

  • Ionel zice:

   Ptr Romania nu va fi castigatoare nici o alianta. Doar ptr interesele celor din alianta. PSD-ul nu a spart PNL-ul din simplu motiv ca erau aliatii lor de taina. Nu cred ca cineva plange de mila PNL. Ptr noi e mai bine ce se intampla cu PNL, ca asa se mai curata scena politica de un partid. Si uite asa vor ramane doua partide mari ca sa nu isi mai faca griji alegatorii cu cine va guverna presedintele.

  • Marius David zice:

   Ideea era tocmai asta … să fi rămas singuri. Era mai bine.
   Problema noastră acum este credibilitatea dreptei. S-a dus pe apa sîmbetei. Ce mai contează cu cine conduce Băsescu.
   El are program de stînga, după cum am văzut la întîlnirile din Valea Jiului.

 18. Radu P zice:

  Atunci, de ce sa nu ramana un singur partid, cum si-ar dori Basescu?
  Ionel, ce intelegi prin ” noi” ? Nu fi asa de sigur ca scenariul ingroparii PNL-ului este realizabil. Eu, dimpotriva cred ca aceasta alianta este o solutie castigatoare pentru Crin si pentru Romania. Si inca o data va rog pe cei ce aveti alte opinii sa veniti cu variante de guvern pe care le-ar putea aduce Basescu.

 19. Marius David zice:

  draga Anonim,
  în primul rînd nu ai dat o adresa de email funcțională, din cîte se pare.
  1. De ce ne îndreptăm atenția spre politică, pastori fiind? Tocmai de aceea!
  2. Spui tu, te citez: De ce sa ma mai mire faptul ca predicile dumneavostra sunt de fapt o recapitulare a celor mai recente dispute si lupte electorale?
  Încurci persoanele și bisericile. Nu cred ca m-ai auzit predicind. Apoi nu cred ca m-ai auzit predicind asa ceva. Da, este adevarat, sint pasotri care predica stirile de la ora 19.00 de la ProTV. Am auzit si eu cu urechile mele, dar nu-i cazul meu.
  3. Politica are un rol foarte mare în economia Vechiului Testament, dar mă tem că ești așa de iritat pentru că nu cunoști foarte bine scripturile.
  Încearcă să citești VT căutînd să vezi cîtă și cum rostesc profeții privitor la situația politică.

 20. elisa zice:

  Inseamna ca il vedeti deja prim-ministru..cum de este propus acest om,care apare in Justitiarul cu acuze serioase?
  Oare ce-o vrea Dumnezeu pentru Romanika noastra?
  prim ministru mason sa avem? doi candidati care niciunul nu e cu Domnul…
  Marea Loja din Romania nu accepta decat un prim ministru mason.
  Avem voie sa votam astfel de oameni?

 21. Patrix zice:

  Geoana vrea saa ne aduca din nou linistea de mormant de pe vremea lui Nastase.

  Mai bine scandal cu Basescu sa vedem care pe care. El pe ei sau ei pe el.

  Eu pariez pe ei!!!! 🙂 Ca la Constantinescu!!!!

  http://www.romanialibera.ro/a171317/interviu-cu-presedintele-traian-basescu-geoana-spune-ca-va-aduce-liniste-eu-spun-ca-voi-reforma-statul.html

 22. Duţu zice:

  Vreau şi eu să dau nota 10 postării (ce bine mă simt făcând asta), în mod special pentru final.

  O privire de ansamblu foarte amuzantă în contextul unei politici atât de răsucite şi pervertite încât expresia „provoacă greaţă” este una duioasă..

  Constatarea aproape profetică de la final mi s-a părut atât de amuzantă (şi inteligentă în acelaşi timp) încât am râs cum n-am mai făcut-o de mult. Din coaliţia roşu+galben (care ar denota o majoritate) rezultă şi învingătorul: portocaliu :))

  Mi se bucură inima să citesc opiniile unor oameni inteligenţi, ca dvs. Chiar şi acum, după câteva luni bune, încă mai ţin minte clar unele din sfaturile de viaţă pe care ni le-aţi dat la festivitatea de încheiere a clasei a 12-a, pentru care vă mulţumesc.

  • Marius David zice:

   draga Duţu, nu cred că merit laudele tale, pentru care îţi mulţumesc…. şi care îmi .. plac 🙂

   Mă bucur că ai primit folos din sfaturile mele.
   Nu, nu cred că este constatare profetică… Doamne fereşte. Asta mi-ar mai trebui să fac profeţii politice.
   Nu cred că va fi portocaliu învingătorul, nu mai cred.

   Şi domnul Băsescu plăteşte chitanţe.

 23. Radu P zice:

  „draga Radu,
  1. îngroparea PNL=ului. Mai vedem!
  2. soluție cîștigătoare? Mai vedem!
  3. nu cred că Băsescu are un guvern viabil.”

  Draga Marius, ma bucur ca in unele privinte ne acordam opiniile. Nu sunt un liberal radical si nu l-am votat pe Iliescu nici macar in 2000 (nu am mers la vot, )dar acum sunt convins ca varianta Iohanis este singura varianta cu sanse reale de a ne duce spre o iesire din blocajul actual. De fapt ieri chiar si Basescu dadea semne ca l-ar imbratisa cu drag, numai ca pentru el este mult prea tarziu….
  Basescu nu mai are de oferit politicii romanesti,decat sloganurile staliniste de instigare la lupta de clasa impotriva „mogulilor” care atunci cand erau cu el erau buni iar acum au devenit rai.Mai nou vrea sa rupa coltii rechinilor,dar nu ne spune cum va face lucrul acesta. Un astfel de discurs il pune alaturi de un alt viteaz cu numele Vadim
  Apoi, eu nu am mai auzit un alt presedinte de tara care sa denigreze si sa instige la denigrarea parlamentului tarii,cu oameni mai buni sau mai rai, dar in mod cert alesi dupa chipul si asemanarea alegatorilor. Astfel, tema referendumului inventat de el a prins in marea masa de votanti, dar, ironia sortii, cam acelasi numar de votanti care au votat reducerea numarului de parlamentari au votat si plecarea lui pe mare..
  Inca o observatie si o veste buna sau rea pentru partenerii de dialog de pe acest blog. Sondajul INSOMAR de aseara pare sa-mi dea dreptate ; 54 la 46 pentru Geoana, si 60% din votantii lui Crin merg cu Geoana si 20% cu Basescu
  Ma uit si la sondajul de pe acest blog si sincer mi se strange inima..Seamana asa de mult cu pronosticul lui Gutza din slagarul de campanie al lui Basescu (70%)
  Astea cu privire la punctul 3
  Despre punctele 1 si 2… mai vedem…
  Oricum, ramanem frati…

  • Marius David zice:

   draga Radu P. Doamne fereşte să mă cert cu cineva de la politică. Nici de la fotbal nu mă cert.

   Draga RAdu, nici măcar Johannis nu crede în steaua lui, stai liniştit. A acceptat să fie drapelul marilor rechini, pentrucă nu puteau să se arate PAtriciu şi Vîntu şi Voiculescu la timişoara, erau necesari nişte tipi bine, la costum, fără burţi, un pic grizonaţi, acceptabili la popor.

   Mai trebuie să reţii un lucru legat de sondaje.
   Votanţii de pe acest blog sînt în genere din mediul urban, tineri, cu acces la internet, din Ardeal şi diaspora în principal.
   Votanţii domnului Geoana, aşa cum dau aceleaşi sondaje, sînt oameni în vîrstă, în principal din mediul rural, Moldova, Muntenia, Bucureşti. Aşa se explică diferenţele.
   Noroc că sîntem în aceeaşi ţară.

   aşa cum spui..rămînem fraţi.

 24. Lucia zice:

  Mi se pare ca în finalul articolului avem de-a face cu ceva foarte asemanator cu o prezicere, ca sa nu spun direct proorocie… (ma refer la amestecarea culorilor)
  Aveti cumva si asa vreun dar ca sa stim sigur la ce sa ne asteptam dupa 6 decembrie ? … Eu oricum, situam cele doua partide, (PSD si PNL) intr-o zona gri, dar ceea ce rezulta din amestecul acesta al culorilor mi se pare revelator… in proportie de 90%… si-n privinta rezultatului alegerilor.
  Exista si riscul sa ma insel… totusi cred ca la ora actuala presedintele Basescu este cel mai indicat sa-si pastreze functia pe care o are, cu voia permisiva a lui Dumnezeu.

 25. intrus117 zice:

  http://salvatiromania.wordpress.com/2009/12/01/azi-la-timisoaramainen-toata-tara/ acum in Bucuresti meetig de protest impotriva comunistilor…televiziunile tac…Bucurtestiul in solidaritate fata de protestele de la Timisoara

  Romania….a sosit vremea sa-ti faci dreptate

  Romania …a sosit vremea sa-ti revendici vinovatii care te-au adus in starea de agonie de dinaintea mortii

 26. Radu P zice:

  Da, Marius, sunt convins ca Alianta asta va avea o sarcina ingrata, dar eu cred ca absenta lui Basescu din ea este o garantie si o speranta pentru iesirea din blocajul actual. Nu vezi ca Basescu vrea o societate fara comunisti dar si fara capitalisti, care inca nu s-a inventat in istorie.. Poate o fi el inventatorul ei…

 27. Radu P zice:

  Frate Intrus 117 , cred ca te exaltezi degeaba.. Istoria merge inainte. Daca sustinatoriii lui Basescu sunt asa de anticomunisti, de ce n-au iesit in piata si anul trecutpe vremea asta cand insusi Basescu a incheiat cu „comunistii” din PSD vestita Alianta pentru Romania

 28. Pingback: Ce poate fi mai abject decât stânga? «

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.