Rugăciunea …. ca parapanta

În zilele şi săptămînile care au trecut o parte dintre studenţii mei au petrecut în post şi rugăciune, unii chiar cîte o noapte în rugăciune. Atunci mi-am adus aminte de o postare mai veche de pe Patrăţosu.

O noapte de veghe în rugăciune este un exerciţiu foarte dificil şi epuizant. Nu ştii cum porneşti, nu ştii unde duce, nu ştii cum se termină.

Cînd m-am gîndit la anii aceştia singurul lucru pe care mi l-am putut imagina mai aproape de o seară de rugăciune este un zbor cu parapanta. Îmi bate inima la fel de tare ca atunci. Am acelaşi fel de emoţii. Vreau să mai întîrzii, să nu zbor acum, trebuie să mă împingă cineva înainte.

În acelaşi timp vreau să sar, frica este împletită cu nerăbdarea.

După ce ai plecat, eşti atît de îmbătat de înălţimi încît uiţi că nu mai ai frîne, marcharriere sau volan. Uiţi şi ce trebuie să faci, instrucţiunile de la plecare.

Niciodată nu aterizezi la fel şi în acelaşi loc, dar frumuseţea fiecărui zbor ţine de istoria lungă a zborurilor din trecut. Ah, am uitat să vă mai spun ceva, la fiecare zbor cu parapanta eşti la 65-100 de metri de moarte. La fel şi la o noapte de veghe în rugăciune, poţi fi la distanţă de 4-5 ore de o luptă pe viaţă şi pe moarte.

De ce o fac? Pentru că trebuie? Nu în primul rînd de asta, ci pentru că îmi place extrem de mult aventura şi lupta corp la corp şi suflet la suflet. Din spirit de aventură? Nu numai, dar şi de asta…

Rugăciunea este ca un zbor cu parapanta “la tandem” . Veniţi la mine …jugul meu este bun şi sarcina mea este uşoară… Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre…

“Cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici şi pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite aşa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învăţăm să conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea şi care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite şi sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului. Nu că galopul ar fi lipsit de orice valoare dacă nu ar fi un galop împreună cu Împăratul, dar cum altfel – de vreme ce El şi-a rezervat propriul armăsar – L-am putea însoţi?”

C.S. Lewis

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Fabrica de barbati, Gînduri, Imagine-aţie, Meditaţii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Rugăciunea …. ca parapanta

 1. rodica botan zice:

  Am petrecut si eu o noapte de rugaciune. Rau destul ca n-am petrecut-o de buna voie…Dumnezeu a trebuit sa ma oblige …sa inteleg ca la El este Puterea si Slava…pina in veci…

  http://rodicabotan.blogspot.com/2008/11/o-noapte-de-rugaciune.html

 2. vyky zice:

  Isus le-a zis atunci: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămâneţi aici, şi vegheaţi împreună cu Mine.”(nu a murit inca niciunul de preamulta pocainta!;fiecarei generatie i se cere un pret de jertfa si cei ce sunt chemati o vor face-o de buna voie!;inca nu am dat,lasat,renuntat la totul de dragul lui Isus!

 3. s-a închis lista cu participanţi?

 4. sharky zice:

  la parapanta sau la rugaciune ? 😉 is curios unde e inghesuiala mai mare… si mai ales de ce

 5. dan andras zice:

  http://www.scoala-parapanta-deltaplan.blogspot.com Se poate si asa in doi e mai usor pt.elevi.Doamne ajuta

 6. Pingback: Începe Stagiunea 2011-2012 – De ce merită să mergi la Concertele de la Filarmonică? | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.