Dr. Dr. Corneliu Simuț

Pe Corneliu l-am cunoscut în toamna lui 1994. Disciplinat ca un neamț, cu acribie și hotărît spre studiu, a trecut prin școală într-un mod impecabil.

Am remarcat la el, deși Dumnezeu l-a înzestrat cu atîtea daruri, un deosebit spirit de slujire și de smerenie. Ne-am împrietenit imediat în așa măsură încît, atunci cînd am avut una dintre cele mai grele încercări din viața noastră de familie, l-am rugat să mă ajute să fac una dintre cele mai triste slujbe pe care le-am primit. Au fost momente foarte triste cînd trebuie să ai adevărați prieteni aproape, cu gura acoperită, care știu să țină taine și care știu să mîngîie, fie prin tăcere, fie prin ajutor.

L-am văzut studiind, dar și apropiindu-se de căsnicie într-un mod care ar putea fi oricînd exemplu pentru perechile de tineri din bisericile noastre.

Corneliu nu este academicul rece, savantul gîngav în filozoflîcuri, distant și orgolios. Dorește să slujească în biserici prin predicare, dar nu are ambiții împotriva darurilor pe care le-a primit. Slujește prin învățătură, dar știe că nu pastorala este chemarea lui principală.

Face ucenici și îi provoacă la scris. Pînă acum calea lui este dreaptă și a lăsat în urmă în acești 15 ani o foarte frumoasă mărturie despre felul în care un adevărat savant cu două doctorate, publicat și respectat pe plan internațional poate rămîne și smerit și uman.

În fața unei astfel de mărturii, poate că unii își vor găsi mai ușor simțul dreptei măsuri și cumpăna pe care să se așeze cînd vorbesc de producții academice, despre performanță cărturărească. Cred că astfel de oameni sînt cei care  ne vor ajuta să ieșim din mediocritatea în care ne-a aruncat mentalitatea comunistă, poate că oameni ca dr. dr. Corneliu Simuț și Dani Hărduț reprezintă nădejdea și pentru viața eclesială și pentru viața academică a generațiilor care ne urmează.

Așa să ne ajute Dumnezeu! Pentru că este zi de post azi, rugați-vă și pentru Corneliu și Ramona, și pentru cei doi copilași ai lor, Ezra și Lara.

Să ne rugăm către Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Său.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica Baptista, Fabrica de barbati, Oameni, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Dr. Dr. Corneliu Simuț

 1. cristividican zice:

  Foarte fumos ati scris, frate Marius. Va pricepeti foarte bine si in a face aprecieri, nu doar critici taioase. Pot si eu sa confirm cele scrise mai sus. Fratele Corneliu este printre cei mai buni profesori nascuti de Universitatea Emanuel

 2. Marius David zice:

  Draga Cristi, mulțumesc și pentru aprecieri… critici am avut și eu destule din partea altora 🙂 și degeaba… mai ales în ultimul timp…

  Da, Corneliu știe carte. Pornirea a avut-o de aici, dar au construit și alte școli în știința sa de carte.

  Astăzi trebuie să le urăm La mulți ani și lui și Ramonei pentru cei 10 ani de căsnicie!!!!
  Dumnezeu cu ei… și să aibă milă și de noi!

 3. Nicu Oros zice:

  Intr-adevar fr. Corneliu este un dascal bun si un crestin deosebit.
  Domnul sa il ocroteasca

 4. tibi pop zice:

  Felicitari lui Corneliu pentru parcursul lui academic. Pentru mine a fost un coleg mai mare foarte atent, iar ca familie au fost pentru noi niste prieteni foarte buni.
  Mi-l amintesc intr-adevar ca un om foarte disciplinat si foarte serios in ceea ce face.

 5. john zice:

  ceva este deosebit la acest om, stie sa stea pe picioarele lui (CENZURAT DE AUTORUL BLOGULUI…) un exemplu de urmat.

  • Marius David zice:

   John, ti-am sters comentariul, care face aluzii la chestiuni care ar stirni dezbateri inutile.

   Nu cred ca ar aprecia Corneliu acest stil de dezbateri.
   Cel mai bine ar fi sa il intrebi direct pe Corneliu al cui ucenic a fost, nu sa il pui tu intr-o linie pe care ar ezita sa o recunoasca.

   cu simpatie,
   mc

 6. adrian zice:

  Am auzit numai cuvinte frumoase despre dansul. Ii zic „saru’ mana” Domnului cand aud si despre astfel de crestini.
  Caut de mult timp una din cartile dansului: ‘Filozofie şi teologie modernă de la René Descartes la Albert Schweitzer’. Sunt foarte interesant sa vad pozitia unui teolog de forta neoprotestant, mai ales in privinta lui Descartes. Se mai gaseste prin Oradea? Ma poate ajuta cineva (se intelege, contra cost, eventual si cu un comision :-))? Nu prea ajung prin Vechiul Regat cartile dansului.

 7. Esential zice:

  Fratele Corneliu este intr-adevar un profesor extraordinar…Nu am apucat sa il cunosc ca si crestin, insa ca profesor este un om exigent, amabil, si gata intodeauna sa ajute. Mie mi-a placut mult de dansul si a fost exemplu pentru mine in multe lucruri.
  Doresc ca sa termine cu bine alergarea, ISUS sa il pazeasca de orice cadere, iar DUHUL SFANT sa il imbrace cu foc si pasiune in propovaduirea Evangheliei si sa jefuiasca iadul si sa populeze cerul cu suflete castigate pentru Cristos…Multa binecuvantare frate Corneliu…..

 8. Marius David zice:

  draga Esential, repet, adresa mea este david arond emanuel punct ro, nu marius cruceru arond emanuel punct ro
  am mai scris de citeva ori,
  sper ca acum se vede

 9. Esential zice:

  Frate Marius, v+am scris pe aceasta adresa david…multumesc mult.

 10. Pingback: Dorin Simu: Ce este pocăinţa? | Marius Cruceru

 11. Pingback: Habemus Rectorem! | Marius Cruceru

 12. Pingback: Dr. Corneliu Simuţ a fost ales Rector al Universităţii “Emanuel” din Oradea « Life Mission

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.