Portret de generaţie 20

Este timpul să ieşim din generaţia noastră ca să o putem ajuta. Generaţia noastră nu poate să se ajute singură precum maimuţica din Povestirile Junglei, trăgîndu-ne de mustăţi în sus din mlaştină. Doar îmbătrînirea sau întinerirea ne poate ajuta să ieşim din generaţia noastră pentru a o putea ajuta. Să îmbătrînim spre exemplu schimbîndu-ne altarele (televizoarele şi plasmele) cu altarul bunicilor noştri, o masă pe care stă o biblie şi pâinea cea de toate zilele sub şervet. Să ne îmbătrînim, căutînd înţelepciunea prin azile de bătrîni şi la morgă, să ne urîţim pentru a ieşi din casă sau să ne culcăm odată cu găinile, atunci cînd se face noapte. Să ne comportăm ca bătrînii pentru a ne putea salva cît mai mult tinereţea (Iov 12:12 La bătrâni se găseşte înţelepciunea şi într-o viaţă lungă e priceperea.). Să ne scurtăm zilele ca să ne înzilim, să pierdem mai mult timp cu bătrîni, ca să cîştigăm timp pentru viaţă (Iov 15:10 Între noi sunt peri albi, bătrâni, oameni mai înziliţi decât tatăl tău.). Să intinerim făcîndu-ne asemenea copiilor, cîştigînd creativitatea şi puritatea acestora, putinţa de a fi distraţi cu mult mai puţin şi de lucruri mult mai simple. A merge odată cu ziua şi valul nu este o opţiune, singura şansă este să ne învechim, să învăţăm cu generaţiile care ne-au precedat, întorcîndu-ne la o Carte bătrînă, apoi să ne copilărim, maturizîndu-ne în linişte şi simplitate. Îmbătrînirea timpurie şi păstrarea veşnicei copilării ne sînt singura opţiune într-o generaţie prea copilăroasă, care refuză maturizarea, într-o generaţie care moare înainte de vreme, fără a-şi fi trăit cu adevărat viaţa.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Portret de generaţie 20

 1. bogdannegru zice:

  Asta da: sa traiesti asa cum ti-ai dori la 80 sa fi trait, si sa nu-ti pierzi niciodata inocenta/naivitatea sanatoasa a unui copil.
  Este provocarea cea mai mare pentru noi cei care sunt „in there twenties…”

  Domnul sa aiba mila si sa capatam intelepciunea Lui pentru a putea sa-L avem mai mult pe El in viata noastra, si cata mai putin din altceva.

 2. Marius David zice:

  da, in varianta completa mai vin cu doua solutii, le astept si pe ale voastre

 3. Felix Mugur zice:

  Din experienta mea spiritul oamenilor de calitate se revolta atunci cand mediul ii este prea nociv. Oamenii simt asta, simt o desertaciune in tot ceea ce ii inconjoara si le este nociv si fara sa stie de ce simt o repulsie pentru toate cele ce le sunt otravitoare pentru suflet. Oamenii de genul asta se cern, se aduna, se cauta si ai sa ai supriza sa gasesti grupuri in care toti sunt oameni cu suflet, straini de tot ceea ce inseamna „prea mult”, la moda si cool. Cu alte cuvinte cred ca Dumnezeu are de unde alege..si cred ca cei ce acum sunt pe cai gresite ar fi fost pe cai gresite si acum 100 de ani , pentru ca pierduti au existat decand lumea si oameni cu spirit la fel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.