Portret de generaţie 17

Generaţia noastră, deşi este lipsită de disciplină, deşi este lipsită de control, deşi este bombardată hormonal şi drogată sexual a inventat datingul de plăcere. Egoişti, ne folosim de ceilalţi nu pentru a construi un viitor împreună, ci pentru a ne satisface plăcerea păcătoasă de o clipă a păcatului. Generaţia noastră s-a specializat în a amîna lucrurile importante, căsătoria, viaţa însăşi, pentru a gusta acum toate beneficiile ce ar decurge din plătirea preţului maturizăţii. De aceea generaţia noastră se bucură de inventarea unei noi perioade de odihnă şi distragere, adolescenţa, drăceasca invenţie a secolului trecut, prelungită în acest secol între 10 şi 35 de ani. Băieţi din generaţia noastră deşi doresc mult mai multă independenţă şi se mint că sînt liberi şi indepedenţi de părinţi, tot mai mulţi dintre ei trăiesc cu mamele singure, pentru că soţii şi taţii noştri fie sînt complet absenţi, în braţele altor femei, fie sînt absenţi pentru că sînt pe coclauri, muncind pentru o casă pe care n-o va locui nimeni dintre urmaşii lui niciodată, fie sînt absenţi în faţa televizorului sau la table cu prietenii. Din aceată pricină băieţii din generaţia noastră au crescut fără nici o autoritate masculină deasupra lor, spune Al Mohler. Consecinţele? Să ne uităm la felul în care băieţii manipulează fetele pentru a le cădea în braţe fără nici o promisiune a vreunui viitor împreună, considerînd că totul este un joc de copii bătrîni. Fetele din generaţia noastră trăiesc o minciună prin care cred că dacă vor fi mult mai accesibile şi prietenoase cu băieţii vor fi mult mai căutate şi se vor mărita mult mai repede cu făt frumos care le va fura de pe un Harley Davidson. Ele cred că cea mai mare dovadă de iubire, floarea care se scutură prima dată, atingerile şi săruturile profunde pot fi oferite de mai multe ori, fără să înţeleagă că la altar vor tîrî după ele toţi băieţii cu care şi-au atins dinţii şi toate mîinile care le-au pipăit. Sînt fete din generaţia noastră sînt tot mai impure şi tot mai acrite şi care, între ele, îşi revarsă frustrările pe „porcii de băieţi”, dar dau din colţ în colţ cînd apare cîte un Don Juan de cartier în clasă, şi se comportă ca nişte sclave în faţa Faraonului. Florile curate se comportă se tîrîie pe pămînt ca dovlecii. Generaţia noastră a reinventat virginitatea, dar pe care o scoate la licitaţie pe internet. Generaţia noastră este o generaţie murdărită în minte şi care, dacă ar avea oportunităţile, ar muşca cu dinţii ca nişte săbii. Cazul celor trei tineri poliţişti de frontieră din sudul ţării a început în şcoala de la Oradea, unde au stat cu băieţii la vizionat filme porno în orele de după instrucţie. Generaţia noastră, fie aceasta în afara bisericilor sau nu, este expusă la aceleaşi mitraliere de imagini  aducătoare de otravă şi de moarte. Sugestii? Pentru unii este prea tîrziu deja orice sugestie.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Portret de generaţie 17

 1. Alex Androne zice:

  Groaznic exemplul cu politistii de frontiera. Nu m-am putut uita la „filmuletul” acestei intamplari incredibile. Si se cheamă ca erau „oameni ai legii”…. Ce să mai spui de alţii?
  Din păcate copiilor şi tinerilor li se propune o „normalitate” aberantă. O mentalitate de „wc-uri publice” (scuze pt comparaţie!), în care intră şi iese cine vrea. Şi, bieţii de ei, chiar au ajuns să creadă că aşa e normal! Fără că părinţii să mai încerce măcar să le explice cât de mult greşesc. Gravă eroare! De la vârste tot mai fragede „experimentează” până la epuizare totul, fără niciun discernământ. Când ajung la vârsta înfăptuirii unui rost în viaţă, nu mai văd….rostul vreunei alegeri. Sunt epuizaţi, îmbătrâniţi sufleteşte, întinaţi şi fără sens.
  „Pentru unii este prea tîrziu deja orice sugestie”…. Poate că Domnul mai dă o şansă până în ultimul ceas. Dacă cei cărora li se întinde o „mână divină” mai pot să vadă această mână….
  Greu de digerat această „radiografie”. Adevărul pică de multe ori … greu la stomac. De fapt la suflet.

 2. Marius David zice:

  Draga Alex,

  imagineaza-ti ca esti tatal acelei fete!!!
  Nu fratele, tatal!

  Metafora ta nu este deplasata, cea cu WC-ul public,

  viata, in conceptia generatiei noastre este ceva in care faci ce vrei, unde vrei, scrii pe peretii ei ce vrei…

  Singura grija pe care au avut-o in fata procurorului acei baieti: „Domnu procuror, cu serviciile noastre se intimpla ceva? ….”

 3. Felix Mugur zice:

  In lupta cu instinctul generatia noastra a iesit invinsa. Si acum platim pretul: copii nascuti la peste 30 de ani cu probleme, femei de peste 35 de ani care nu mai spera sa aiba vreodata o familie normala…nu mai cred in faptul ca se vor marita si este exclus sa mai faca un copil, si nu in ultimul rand, asa cum ai amintit..dupa 15 ani de mers din floare in floare barbatilor le este greu si frica sa se opreasca doar la una…se intampla, dar apoi adictia isi face simtita prezenta si astfel raman copii crescuti de bunici pentru ca tanara mamica trebuie sa isi refaca viata iar copilul este un fel de catel ce poate fi parcat si la bunici cand incurca planurile de vacanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.