Tabăra Medievală pentru copii – ultimele locuri

Prietenul Laurențiu Constantin, un om deosebit, pasionat de lucruri frumoase, de muzică veche, de artă și cultură medievală, a avut curajul din nou, după o perioadă grea pre-in-post-pandemică, să organizeze ceva la care mulți din generația noastră nici n-am avut îndrăzneala să visăm: o tabără educativă pe teme medievale pentru copii. Dacă am fi fost în alt context, sigur l-am fi dus și pe Noah acolo. Vă invidiem pe cei care aveți parte de așa ceva.

Comunicat de presă

29 iulie 2021

Aflată în al doisprezecelea an de activitate, Tabăra Medievală pentru Copii a făcut parte din vacanţa a peste 1700 de copii. Organizată în mod tradițional în zona Subcarpaților și în zona montană joasă, tabăra este o experienţă specială, educativă şi recreativă deopotrivă. Sub o atentă supraveghere, copiii au ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Au parte şi de relaxare, învăţând ceva nou în fiecare zi şi făcându-şi o mulţime de prieteni.

Anul acesta, tabăra este organizată în 3 serii a câte 35-40 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, în următoarele perioade:

– Seria 1: 22 – 27 august 2021

– Seria 2: 29 august – 3 septembrie 2021

-Seria 3: 5 – 10 septembrie 2021

Tabăra se desfășoară într-o vale cu climă blândă, străjuită de munțiir Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dâmbovița), la Pensiunea și la Hanul Leaota.

Tabăra construiește alături de micii cavaleri și tinerele domnițe una dintre cele mai frumoase povești ale copilăriei lor – un basm despre onoare, prietenie și corectitudine, într-un cadru natural cu adevărat deosebit, departe de praful și căldura orașului. Organizatorii au ales cu atenție activități care să creeze o lume de basm și care să fie în egală măsură instrumente educative. Copiii vor fi antrenați în mai multe ateliere inspirate din lumea medievală. Vor deprinde arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală și vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură şi heraldică medievală. Pentru ca experiența aceasta să fie cu atât mai frumoasă, micii meşteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasă drept amintire. Sunt timpi rezervați drumeţiilor în împrejurimile pitoreşti ale taberei, în munții Leaota, iar la lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor avea „ateliere surpriză” sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cu titluri cavalerești.

Ultimă perioadă (5 – 10 septembrie 2021) este una specială, dedicată „Taberei de bune maniere”. Această a treia serie de tabără este una inedită, cu un concept nou, dedicat „bunelor maniere”, înțelese în sensul lor plenar, al cumpătării și al căii de mijloc. Activitățile din „Tabăra de bune maniere” gravitează jurul ideilor de bună cuviință, cumpătare, grijă față de cel de lângă noi și față de natură, bune maniere, carte și învățare din experiența trecutului, cavalerism. Principalul lector al acestei serii de tabără este jurnalistul și activistul de mediu Liviu Mihaiu.

Contact:

Tel. 0725.223.396. Email: office@medievalpraxis.ro

www.tabara-medievala.ro

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Arcuri și tir cu arcul. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.