De ce cred? Sesiunea a III-a, Samariteanca (sesiunea Video)

De ce cred? Pentru că Isus S-a așezat pe izvorul din care credeam că EU voi scoate apă… mă furișez pe lîngă El, încercînd să mă conving că voi găsi resursele de viață … pentru mine, dar chiar și pentru El. Isus stă încă acolo, pe nădejdile mele de viață, pe toate planurile mele de viitor, pe toate întemeierile normalității, numai pentru a-mi îndrepta privirile spre El. Amîndoi murim de setea gîtlejului, dar setea sufletului este împlinită. DE ce cred? Pentru că Isus mi-a răsturnat trecutul, planurile de viitor, tot ce credeam despre mine, disprețul de sine l-a transformat în acceptare, ura a transformat-o în dragoste, înjosirea, în respect, tînjirea, în belșug, durerea, în dor de cer.

Iată mesajul anunțat AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Greaca, Periegeza, Predici, serile Iris, theologia in nuce. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la De ce cred? Sesiunea a III-a, Samariteanca (sesiunea Video)

 1. Marin Stinca zice:

  Excelent!

 2. foolfield zice:

  O expunere onesta, neinhibata, personalizata, a credintei crestine rarisima in peisajul evanghelic autohton. Unica prin abordare, transparenta, maniera de prezentare. Singulara in ce priveste interesul fata de preocuparile deloc superficiale care framanta mintea omului de azi.

 3. Pingback: Mariu Cruceru – De ce cred 3 | Emanuel - un blog creștin

 4. kristallherz zice:

  Frate Marius, nu știu cum au fost pentru alții, dar pentru mine seria conferițelor „De ce cred?” lucrează la consolidarea credinței mele, ajutându-mă să văd diversitatea modalităților prin care Hristos atrage pe oameni la Sine, și să înțeleg că nu există un șablon în sensul acesta, un șablon în care, dacă nu mă potriveam, eram chemat să îmi pun la îndoială convertirea .
  Mesajul dvs. mi-a amintit de motivul pentru care, în urmă cu câțiva ani, am devenit creștin. La fel ca Samariteanca, am crezut atunci când am realizat că Isus Hristos Domnul este Izvorul apelor vii, Singurul care poate să potolească setea sufletului meu. A fost momentul în care Dumnezeu mi-a descoperit că păcătele prin care eu căutam să-mi sting setea nu erau decât puțuri crăpate, care nu țineau apă. Iar dorința mea după viață plină de semnificație a fost împlinită în El.
  Domnul să vă dea har în continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.