Acum nu este important că familia Rotaru este „pocăită”?

Dacă vreun plod de evanghelic sparge vreo sticlă în centru, dacă se îmbată, dacă vreo femeie descreierată își omoară copilul la nebunie, atunci este important și de notat cu litere de-o șchioapă că respectivii sînt dintre „pocăiți”, acești ne-români.

 

Dacă fac vreun lucru bun, extraordinar, dacă Dumnezeu se îndură cu har de ei și își cresc pruncii în ascultare, supunere și bun simț, atunci aceasta este pură întîmplare, nu are nicio legătură cu infrastructura morală pe care au dezvoltat-o din pricina dependenței de Sfintele Scripturi și de Comunitatea Duhului, Biserica.

Iată un reportaj care ar fi meritat mai multe comentarii legate de cauzele unui asemenea fenomen. Dacă nu ești specialist și obișnuit să citești printre rînduri nu-ți dai seama că există totuși ceva care ar trebui menționat cel puțin pentru a compensa porcăriile altor reportaje. Oare chiar să nu fie nicio legătură între educația copiilor și presiunea „ideologică” a mediului, presiunea comunității minoritare din care fac parte, exemplul unor modele pe care le-au găsit prin apropiere?

În casa familiei Rotaru, timpul curge frumos şi vesel, ca într-o poveste cu spririduşi şi zâne bune, prăjituri de casă şi miracole care devin realitate. În bucătărie, nouă copii se strâng în jurul mamei dragi, într-un tablou al fericirii simple, curate, în care împlinirea vine din zâmbete, din dragoste, dintr-o melodie cântată splendid, la fluier.

Soţii Rotaru, Ana (47 de ani) şi Gheorghe (52 de ani) sunt doi oameni frumoşi şi simpli, ea casnică, el mecanic la o şcoală din oraş. Mulţi ar spune că povestea lor e ireală, că în România de azi şi doi copii se cresc greu, cum să creşti zece, dar ei îţi răspund cu zâmbete, cu ochi înlăcrimaţi de emoţie, cu prunci care-i strâng în braţe cu tot sufletul, cu izbânzi şi poveşti de sărbători, cu gesturi şi cuvinte simple care îţi arată că da, se poate, că dragostea mută munţi şi împlineşte miracole, că doi, şapte sau zece prunci pot creşte la fel de frumos atâta timp cât îi considerăm un dar venit de la Dumnezeu.
Ana a adus pe lume primul copil la 27 de ani iar pe cel de-al zecelea, la 43 de ani şi jumătate. În casa liniştită şi frumoasă din cartierul sibian Ţiglari au venit pe lume, pe rând, Lucian (21 de ani), student acum în anul II la Protecţia Mediului, Alina (17 ani), elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic, Georgiana (14 ani), elevă în clasa a VIII-a, Debora (13 ani), clasa a VII-a, Timotei (11 ani), clasa a IV-a, Iulia (12 ani), clasa a V-a, Andrei (10 ani), clasa a III-a, Andreea (9 ani), clasa a II-a, Denis (7 ani), clasa 0 şi mezina Sara (4 ani şi jumătate), care merge la grădiniţă.
Un teanc de diplome şi medalii

Citește AICI

via Octav

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Acum nu este important că familia Rotaru este „pocăită”?

 1. oanaf13 zice:

  Multumim ca ati impartasit cu noi… Minunat exemplu!

 2. damaris zice:

  da in aceste cazuri nu se specifica ca familia respectiva este pocaita cand este vorba despre lucruri bune dar daca faceau ceva rau sigur se afla imediat…eu sunt din sibiu si din cate stiu familia rotar face parte din biserica sf treime…dar asta nici nu conteaza..domnul sa ii binecuvinteze pe toti in tot ceea ce fac

 3. Andrei C. zice:

  Îi cunosc personal. Nu sunt basme.

 4. Gabriel zice:

  Dumnezeu sa-i binecuvanteze!

 5. dardisunt zice:

  Ce frumos și plăcut e să fii creștin! ;))

 6. Daniela zice:

  Citind articolul, imi aduc aminte de Franklin Graham care spunea ca media va gasi de fiecare data un mod intelgient de a prezenta o misiune crestina fara sa spuna ceva despre faptul ca sunt crestini. O remarca din experienta: e posibil ca jurnalistul sa fi scris ca sunt credinciosi sau pocaiti, dar sa fi fost editat. E-o cale-atat de lunga intre ce scrie reporterul si ce se publica…

 7. ella zice:

  intrebarea mea, din pura curiozitate este, de ce scrie ca: „În bucătărie, nouă copii se strâng în jurul mamei dragi, ….” daca ei sunt 10?

 8. Beni zice:

  Nu pare greu deloc să-ţi dai seama că nu aparţin religiei majoritare. Eu cred că autorul/editorul a avut motive bune să nu fie explicit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.