Obosit …

Acum înțeleg ce înseamnă să fii … RUPT de oboseală.

După o călătorie de 20 de zile, schimbat avioane, locații, paturi, mașini, venim acasă cu multă oboseală adunată, dar preț prea mic pentru a ne revedea prieteni vechi, pentru a cunoaște noi prieteni, pentru văzut locuri extraordinare.

Da, este derutant să simți vîntul de Chicago la minus 3 grade celsius, apoi căldura uscată și plăcută a Los Angelesului, umiditatea prietenoasă a Clevelandului, apoi ploile Ploilandului (Portland), să vezi ornamente de Crăciun în San Diego la 23 de grade Celsius…

Acesta este unul dintre motivele pentru care nu am mai apucat să scriu nimic nou și nici n-am mai reușit să urmăresc toate comentariile. Am încercat să fac doar igienizarea de rigoare.

A fost extrem de solicitant, dar a meritat fiecare clipă și riscul implicat.

Ne-am bucurat să îi vedem pe partenerii noștri de lucrare și misiune atît în Countryside-Cityside cît și în privința Universității Emanuel din Oradea.

Jet Lag-ul este nimic și se recuperează față de binecuvîntările prieteniilor și frăției. Am rămas în urmă cu scrisul și cititul, mi-am dat programul peste cap, dar am petrecut clipe de neuitat împreună cu soția mea în singurătatea zborurilor lungi, mînă în mînă, așteptînd aterizările și decolările.

Cu tot programul răsturnat un lucru n-a negociat niciodată Natalia, cititul Scripturilor în programul pe care îl urmăm cu biserica din Aleșd. Este de o încăpățînare descurajantă. Dacă ațipea de oboseală … relua toate capitolele de la capăt, considerînd ațipirea o ratare și o impietate. Oricît de bătuți eram trupește, învinețiți de loviturile fotoliilor de avion, la rugăciune în … genunchi. Nu prididesc să mă uimesc iar și iar de surprizele pe care Dumnezeu mi le face prin cea mai bună jumătate din noi, nu încetez să mă umilesc prin lecțiile pe care le primesc din partea celei care mă cunoaște cel mai bine.

Obosit? Hmmm… Nu există niciun motiv să nu îți hrănești sufletul. Vei fi și mai obosit și mai frustrat fără Cuvîntul dătător de viață, prin care Mirele își spală Mireasa, fără așezarea în chinul rugăciunii, adevărată odihnă lăuntrică.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, exerciții de admirație, Fabrica de barbati, Perplexităţi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Obosit …

 1. Daniela zice:

  De fiecare data ma bucura sa citesc lucrurile frumoase pe care le scrii despre Natalia dupa atatia ani de casatorie. Altii au divortat deja sau sunt in prag. Tare imi sunteti dragi :)! Fiti binecuvantati si cu odihna si sarbatoare dupa atata colindat la propriu prin lume :)!

  • Marius David zice:

   Mulțumim, sînt îndrăgostit praștie de ea, n-am cum altfel. Dacă m-am îmbătat vreodată de ceva, atunci de dragoste sigur da.
   Sper s-o ținem tot așa… cu ajutorul Domnului, pentru că dragostea este … o flacără a Domnului. El o aprinde și cînd o stinge El și nu oamenii, o stinge prin moarte.

 2. petruburac zice:

  Frumos articol si motivant pentru a pastra valorile adevarate in tumultul vietii, calatoriilor, schimbarilor, provocarilor.
  Si foarte frumoase aprecierile aduse sotiei dumneavoastra.

  Domnul sa va creasca impreuna in cunoașterea Lui.

 3. Nicu Oros, Oradea zice:

  oameni speciali …familie deosebita. Si sotia mea este un sprijin ptr mine in Lucrare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.