Cîştigătorii concursului de compoziţie de la Universitatea Emanuel din Oradea – cazul Corneliu Păcurar

După cum am anunţat ceva timp în urmă, la Universitatea Emanuel din Oradea a avut loc un concurs de compoziţie. Iată cîştigătorii.

Locul I – Corneliu Păcurar,

Locul al II-lea – Amos Vesa,

Locul al III-lea – Sebastian Ţună,

Menţiune – Samuel Kiss

Concursul a fost extrem de riguros. Comisia aspră. Spre marea mea suprindere, premiul I a fost ocupat de studentul Corneliu Păcurar, care a avut o evoluţie spectaculoasă în aceşti ani. Cu mari greutăţi la începutul şcolarităţii, a reuşit, prin perseverenţă, studiu, ore suplimentare, să recupereze un handicap imens şi să îşi pună în valoare talantul pe care i l-a dăruit Dumnezeu.

Felicitări! Felicitări şi profesorilor, în special profesorului de aranjament şi compoziţie, Dr. Teodor Caciora, care l-a iniţiat inclusiv în tainele scriiturii muzicale şi prof. dr. Nicolae Bica, unul dintre cei care l-au încurajat pe Corneliu să meargă mai departe.

Să îi ţinem pumnii în continuare lui Corneliu (pumnii strînşi în rugăciune) pentru că are încă mari bătălii de dus. Sper ca sfîrşitul să îi fie bun şi să-L onoreze pe Dumnezeu cu cele aşezate în el.

Mă bucur foarte mult că Universitatea Emanuel există pentru aceşti copii, care n-ar fi fost primiţi în niciun conservator din ţară în urmă cu trei sau cinci ani. Mă bucur că profesorii de la facultatea de pedagogie muzicală pot privi dincolo de ceea ce sînt candidaţii la admitere spre ceea ce ar putea deveni.

A propos, August Rush nu există. N-a existat şi nu va exista. Acest gen de filme fac un mare deserviciu ideii de studiu serios şi de progres în muzică… dar există cazuri precum Corneliu Păcurar.

Iată compoziţia cîştigătoare.

Partiturile vor fi on line numai 10 zile. Vezi AICI

Menţionez că publicarea s-a făcut cu acordul autorului.

Bucata este sub incidenţa drepturilor de copyright, Corneliu fiind în procesul de trimitere a documentelor necesare pentru protejarea compoziţiilor sale.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Fabrica de barbati, Muzica, Oameni, Perplexităţi, Scoala de muzica, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cîştigătorii concursului de compoziţie de la Universitatea Emanuel din Oradea – cazul Corneliu Păcurar

 1. Magda Bucoiu zice:

  De fiecare data cand postati ceva legat de universitate, ma uitam cu interes sa vad daca apare pe undeva mentionat numele lui Corneliu…si cu toate astea surpriza a fost la fel de mare! Ne bucuram si ne rugam pentru el. E dintr-o familie frumoasa cu potential extraordinar.( verisorul lui, Emanuel Pacurar, a luat locul 1 la Olimpiada Nationala de Chimie.)

 2. Pingback: Corneliu Păcurar, locul I la concursului de compoziţie de la Universitatea Emanuel din Oradea « Hunedoara Evanghelică

 3. Eduard zice:

  Felicitări Corneliu, Amos, Sebastian și Samuel!
  O compoziție interesantă și care cred ca a luat ceva timp până să fie scrisă, este a lui Corneliu. Respect! Încercare curajoasă pentru Corneliu, cred ca am putea să-l luam exemplu în privința perseverenței. A intrat așa după cum ați citit probabil între cei mai slabi studenți de la muzică din promoția lui și cu toate că studiază muzica doar de trei ani, a reusit sa depaseasca multe din handicapurile de care se lovesc cei ce nu studiaza muzica din copilărie datorită faptului că este foarte talentat și ambițios. Se remarcă și prin talentul de dirijor, cei ce sâmbătă au participat la graduare pot confirma aceasta. Domnul sa-l poarte din biruință în biruință.
  Sâmbătă la graduare am ascult și compoziția cu care Sebastian a luat locul 3 la concursul de compoziție (din ce am auzit sâmbătă). O consider o lucrare reușită și potrivită pentru astfel de momente chiar dacă este o lucrare simplă, ea transmite un mesaj clar.
  Mi-as dori (si cred ca nu numai eu) sa pot asculta compozitia lui Amos Vesa, locul 2 (concursul curent) si cea de la concursul anterior unde a luat locul 1 si compoziția ce a primit mentiune a lui Samuel Kiss.

 4. Sebi Ţ. zice:

  Domnule Eduard,
  mai intai iti multumesc pentru aprecierile pozitive ce le-ai adresat si in al 2 lea rand vreau sa precizez faptul ca „Trei ani de har”, nu face parte dintre piesele cu care am participat la „concursul” de compozitie, ea este o piesa pe care am dedicat-o colegilor mei. Am convingerea ca ei sunt cei ce inteleg cel mai bine care-i este rostul si cu aceasta ocazie le multumesc ca au facut posibila interpretarea la graduare. Cand ai scris ca piesa este simpla si clara pentru mine este o incurajare, mai ales ca atunci cand incerc sa compun muzica vocala, acestea sunt obiective pe care mi le impun: textul, melodia, armonia, acompaniamentul sa fie clare, accesibile si edificatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.