Baptiştii români din Statele Unite şi Canada au un nou preşedinte: pastorul Dan Paul (Biserica Creştină Baptistă din Cleveland, Ohio)

Baptiştii din Statele Unite au ales şi au ales bine: pastorul Dan Paul este noul Preşedinte RBA.

Pastorul Dan Paul la prezentarea misiunii  Countryside in Biserica Emanuel din Oradea

Pastorul Dan Paul este de cîţiva ani pastorul uneia dintre acele biserici istorice etnice româneşti care nu s-a fracturat (dacă informaţiile mele sînt corecte), Biserica Creştină Baptistă Română din Cleveland, Ohio. Dan Paul (a nu fi confundat cu Paul Dan) a fost unul dintre fondatorii Countryside, şcoală de misiune peripatetică, care şi-a început activitatea în anii 1994-1996, alături de alţi fraţi din Biserica din Cleveland.

Pastorul Dan Paul la Botez în localitatea Scorniceşti alături de Pastorul Ioan Maior

Această alegere, în contextul unor tensiuni care au urcat şi pe fondul aşa numitei „spălări de la Atlanta”, înseamnă că românii din America ştiu ce vor: oameni care să meargă drept, care să evite compromisul dogmatic sau practic.

Să ne rugăm pentru Dan Paul. Este ultimul om la care m-aş gîndi că aşteaptă funcţii şi onoruri. Nu-l aşteaptă un birou uşor. Mulţumiri şi Dumnezeu să îl binecuvînteze pe pastorul Daniel Brânzei, cel care i-a precedat, un om care a purtat cu greu această povară şi care, aşa cum însuşi mărturiseşte şi aşa cum îl ştim între prieteni, numai din material de preşedinte nu este făcut.

Pastorul Dan Paul, planul 2, la coasă în misiunea Countryside 2011 împreună cu Cristian Chirla, fondator Cside.

Bucuria mea este mare în această zi nu numai pentru că văd un prieten şi un coleg de lucrare căpătînd trecere înaintea Domnului şi înaintea oamenilor, ci mai mare îmi este bucuria astăzi pentru fraţii români, care sînt hotărîţi să nu se lase ameţiţi de impostori şi de falşii învăţători care le-au dat tîrcoale în ultimul timp şi care şi-au găsit din păcate sprijinitori în oameni care au stat drept în alte vremuri în România, dar în vremurile din urmă s-au lăsat înşelaţi, oameni admirabili, dar care găsesc mai greu calea dreaptă recent.

Să ne rugăm deci şi pentru bisericile din diaspora. Azi şi pentru bisericile din Statele Unite şi Canada ca Domnul să le ferească de ruperi şi să le zidească unitatea prin Duhul în jurul Adevărului.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Baptiştii români din Statele Unite şi Canada au un nou preşedinte: pastorul Dan Paul (Biserica Creştină Baptistă din Cleveland, Ohio)

  1. Pingback: Noua echipă de slujire RBA (ABR) | Marius Cruceru

  2. mihai h zice:

    Marinica,
    Dezbinarea de care vorbesti e creata de prirtenul dumneavoastra Ton si de acei care i-l sustin in ratacirea lui. Asa cum spui de 50 de ani Ton chinuie comunitatea baptista. Tot respectul pentru fratele Daniel Brinzei care prin lumina primita a avut curajul sa ia decizii clare cu privire la Ton.
    Sunteti in criza ? de ce Domnul isus sta la dreapta Tatalui . Asociatia? nu purtati de grija , eu am fost la sedinta, am vazut acolo oameni luminati de Duhul Sfint.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.