Şi ea grăit-a conservatoreşte…

Să ne bucurăm. Missa lor a vorbit drept, dar a stat strîmb.

Se pare că ne bucurăm prea devreme de declaraţia vreunei vedetuci care participă la tîrgurile astea de carne care se cheamă Miss… nu ştiu ce.

Ce s-a întîmplat?

O missă a dat glas la o întrebare dificilă cam aşa: că ea nu este de acord decît cu valorile tradiţionale în ce priveşte familia. Asta este esenţa.

Anumiţi blogări „conservatori” (nu tot ce se numeşte conservator este şi în afara ghiveciului ideologic îngrămădit şi servit la „conservă”) plus o anumită parte a presei s-au aşezat repede pe canapea de emoţie, fără să se gîndească la implicaţii.
Cine anume devine purtătoarea de cuvînt asupra valorilor tradiţionale ale familiei? O piţipoancă care îşi arată darurile date de Dumnezeu prin tîrg şi apoi vine să spună cum a fost crescută cu bun simţ de familia dînsei? Daţi-ne o pauză, confraţilor!

Iată o reacţie lucidă în sfîrşit!

Este ca la noi. Mihaela Rădulescu, echivalentul Maicii Tereza în versiune românească, a adunat un cor de bocitori, care i-au însoţit plecarea supărăcioasă din ţara mamă, care i-a devenit între timp „mumă-ciumă”.

Supărată foc, generoasa doamnă… Rădulescu, Swa… nu pot să pronunţ, îmi pare rău pentru domnul Etan, sau cum mai doreşte să se fi numit dînsa… în sfîrşit… doamna Mihaela Mihăilescu… după ce se face de rîs prin Bucureşti şi nu numai, se supără şi noi trebuie să plîngem de emoţie şi de mila orfanilor care rămîn neajutaţi.

Steinhardt spunea ceva foarte adînc împrumutat din gîndirea patristică: şi dacă spune dracu adevărul să nu te pui de acord cu el.

Astfel de personaje compromit şi ideile pe care le poartă şi binefacerile. Că-i drăcească o competiţie de miss nu cred că mai trebuie să demonstrez, iar cu ultimele isprăvi ale doamnei Mihăilescu este chiar mult mai uşor de arătat că nu faptele bune contează prea mult, contează CINE, CU CE INTENŢII, ÎN NUMELE CUI… etc.

Săraci, nenorociţi şi familiii heterosexuale vor fi tot timpul. Să le lăsăm pe Prejean şi pe Răduleasca să îşi vadă fiecare de treburi, iar noi să nu încurcăm borcanele cu etichete cu tot.

Dă-i, Doamne, missei mintea cea de pe urmă, iar Rădulească-i, după ce-i vor fi pierit farmecele, gîndul ăl bun (oricare va fi acela)!
Una trebuie să-şi ierte juriul, care a ridiculizat-o, cealaltă trebuie să-şi ierte ţara, care n-a înţeles-o!

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Analize, Gînduri, Oameni, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Şi ea grăit-a conservatoreşte…

 1. Emanuel`s zice:

  Salut.am pus un RSS cu blogul tau la mine pe …. daca vrei poti sa pui si tu un rss sau link, linkul meu e…

  pt alte detalii ….
  Emanuel
  FI BINECUVANTAT

 2. Patrix zice:

  Multe salutari domnisoarei cu Proverbe 11 cu 22.
  Sa il recite frumos si de mai multe ori ca sa il tina minte.

 3. gamaliel zice:

  Fie-va mila de ea ca nu stie ce sa mai faca sa iasa in evidenta…sau deh…sa mai spele ceva din imaginea pocita a ultimelor luni.

 4. iota zice:

  … pai cineva trebuia s-o faca? Nu!? Cat timp noi suntem prinsi cu europarlamentarile si campania electorala… Ce va mirati?

 5. Alex zice:

  Pai rau am mai ajuns daca „echivalentul” romanesc al Maicii Tereza (Dumnezeu sa o odihneasca!) este…Mihaela Radulescu… Asa mai cascam gura cu prea multa atentie la duduile astea exaltate. Chiar ca nu merita!
  Mi-a placut mult citatul din Steinhardt. Adevarat grait-a!

  • Marius David zice:

   draga Alex, astae sint valorile promovate de cultura OTVistă în care trăim, dacă Querida vorbeşte de valori??? DAcă paginile ziarelor sînt ţinute de confruntarea intelectuală dintre Ramona Gabor şi fîţa asta care face emisiujnea Pact cu diavoliţa, cum s-o numi, că nu mai ţin minte…. Think!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.