Care este păcatul de neiertat?

Iată un răspuns din partea lui Don Carson, un teolog pe care îl respect foarte mult.

Este păcatul necredinței. Această întrebare are legătură cu seara de astă seară de la Iris. Poate că voi atinge în treacăt subiectul, în funcție de timp. Dacă nu, iată un bun răspuns!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Întrebările lui Ghiţă, intrebările lui Naum, inventarul stricaciunilor spirituale, serile Iris, theologia in nuce. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Care este păcatul de neiertat?

 1. Stelian C zice:

  Eu unul nu cred ca cineva poate crede ca Isus a platit pe cruce pentru vina pacatelor lui si sa spuna ca nu accepta aceasta plata ci ca el personal vrea sa plateasca pentru pacatele lui.

  Cred ca mai degraba acel om intelege cu mintea ce aude dar nu cu inima, cu alte cuvinte eu cred ca acel om nu ajunge sa creada ca Isus a platit pentru pacatele lui. Sau nu crede ca exista Dumnezeu, sau nu crede ca Dumnezeu il va judeca dupa faptele, vorbele si gandurile lui, sau nu crede ca are de ce sa fie judecat, el gandind ca face numai binele dar nu dupa standardul de sfintenie al Domnului Dumnezeu. Adica acel om nu ajunge sa creada Biblia.

  Cred ca oamenii pot sa auda vestea buna a Domnului Isus si sa se intrebe cat de credibila poate fi aceasta veste. Cred ca oamenii, dupa ce aud Evanghelia, pot cauta sa afle cat de adevarat poate fi acest mesaj, intreband pe cei care cred, poate si pe cei care nu cred sau/si cautand sa afle adevarul din Biblie, dar cred ca oamenii care ajung sa creada Evanghelia nu pot face altceva decat sa se pocaiasca si sa-L urmeze pe Isus, intrand intr-o adunare locala prin botez.

  Cred ca vorbele Domnului Isus erau pentru oamenii acelor zile, oameni care vedeau minuni infaptuite prin puterea Duhului Sfant si din invidie mintea lor nu accepta acest lucru venind cu minciuna ca Domnul Isus folosea pe cel rau pentru a infaptui acele minuni. Si bineinteles se aplica si minunilor facute de apostoli in Numele Domnului Isus prin Duhul Sfant.

  Nu cred ca noi mai putem pacatui in acest fel astazi caci nimeni nu mai are autoritatea apostolilor, data de Domnul Isus, de a folosi puterea Duhului Sfant cand si cum vor ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.