Sînt…

Iată aici o istorie interesantă. Să încercăm să ne punem în locul personajelor despre care se discută: Tiger Woods, Ed Young Jr.

My concern is, What in my life would cause me embarrassment or worse if it were exposed on television? What about my lifestyle might require a lengthy public explanation? Is my personal life above reproach? If my internet history is published in the paper tomorrow will I need to call my wife before she reads the article? Do I handle my finances with complete integrity? If the congregation knew what car I drive, what neighborhood I live in, what planes I fly on would they be shocked? Surprised? Disappointed?

I am Ed Young Jr. My life is not my own. My secrets are not my secrets. I do not have any place to judge Ed or his actions or how he handles his finances. I have my plate full making sure I am living a life that brings honor to the cause of Christ. At some point the whole world will be able to see my life. How will I feel on that day? How will you?

Îi mulţumesc lui C.V. pentru sugestie.

Vorba lui:

….si sa incercam sa gindim cum am proceda in locul lui. mi se pare o unealta buna in a ne masura aspiratiile si motivatiile…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Sînt…

 1. ganditor zice:

  De cand Adam a ales sa traiasca pe baza cunoasterii binelui si raului, ne-am ales ( TOTI!)

  • Marius David zice:

   şi a cunoscut? Singura descoperire pe care au făcut-o Adam şi Eva imediat a fost că s-au descoperit goi, singura cunoaştere a fost o recunoaştere a propriei nudităţi, primul sentiment ca rod al acestui excurs „epistemic”, „gnoseiologic” n-a fost altul decît ruşinea şi întristarea …
   Vorba lui Ovidiu… după un anumit tip de cunoşatere „omne animal triste est.” De fapt sînt şcoli rabinice care asta spun că s-a întîmplat de fapt.

 2. ganditor zice:

  De cand Adam a ales sa traiasca pe baza cunoasterii personale, ingusta si subiectiva, ne-am ales TOTI! cu „umbra” si cu ceea ce rezulta din modul in care reusim sa o administram, sa ne descurcam cu ea.

  De pe la 2-3 ani, cand ni se face educatia ( un lucru bun de altfel) copilul se separa in ” cel real”, dar „inacceptabil” si de aceea impins in umbra, in subconstient si ” cel de fatada” , cultivat cu sarg, pentru ca doar asa crede ca e iubit si acceptat.

  Daca am vedea asta, am intelege ca este aproape o dovada de vanitate sa mai problematizam DACA avem o existenta dubla. Dumnezeu stie asta si tocmai pentru acest fapt a murit Hristos. De aceea suntem „morti”, pentru ca Fiinta reala este rupta de noi si ne-am mutat cu toate trairile intr-o fatada iluzorie.

  Primul pas este sa ne „deziluzionam”,sa destructuram iluzia, caci Dumnezeu stie totul despre noi si totusi ne iubeste si ne asteapta in acea Fiinta reala care suntem si pe care n-a abandonat-o nici o clipa.Doar cu acea Fiinta poate El sa colaboreze pentru Rascumparare.

  Daca nu privim asa, cred ca intrebari ca cele propuse nu fac decat sa ne proiecteze cat mai departe de Adevar, sa ne cultive o falsa rusine,menita doar sa ne tina departe de pasul salvator, sa ingroase umbra si s-o inconjoare cu o carapace de stradanii dureroase si inutile.Doar Indurarea Lui Dumnezeu, sub forma unor grele incercari ne mai poate vindeca de aceasta stare, prin jertfa Lui Hristos!

  • Marius David zice:

   Interesant ce spui, Gînditor, sună un pic platonică chestiuna cu umbra… că de Matrix nu te bănuiesc. Scrii prea consistent ca să te fi hrănit doar cu filmuleţe de genul Reloaded 🙂
   Foarte interesant ce spui despre destructurarea iluziei. Are iluzia structură? Daca da, cum poate fi aceasta destructurată înainte de a fi exteriori ei?
   Prin jertfa Lui?
   dar de moartea noastră ce spui? Moarte şi reînviere, palingenesia?

 3. ganditor zice:

  Iluzia are structura in masura in care ne oferim sa o intrupam.
  Cat despre moartea noastra,( cea de buna voie) este consecutiva mortii Lui…ca si VIATA
  dar, revin….

 4. ganditor zice:

  Ma cautati unde nu sunt! Stau aproape, cat mai aproape de Dumnezeu-om, Dumnezeu cobarator pentru a ma putea ridica.
  Ceea ce cred m-a condus biruitor prin incercari mari, nu este doar un mod de a cocheta cu idei care nu rezista la proba practica.
  Cred ca suntem subiect de recreere ori de cate ori ne vedem ” nimicul”. Dumnezeu creaza doar din nimic.

 5. Pingback: Lecţia japoneză, iadul, doctoratul ca clarinet, Mr. Holland’s Opus « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.