Hei, români, acum e cald şi rău, unde este „Piaţa Universităţii”?

Vă amintiţi protestele pieţaşilor înainte de schimbarea guvernului Ungureanu? Vă amintiţi cu cîtă determinare se făcea revoluţia la -18 grade celsisu şi cum ne-am rîs cu toţii la tot felul de pancarde  de genul „Chuck Norris, help us!”? În 90 am fost mîndru de Piaţa Universităţii, în 2012 am fost sceptic şi amărît, dar Piaţa în care minerii mi-au bătut colegii a rămas totuşi unul dintre locurile în care am putut pronunţa cuvîntul DEMOCRAŢIE şi cuvîntul NORMALITATE cu ceva mai multă îndrăzneală decît în alte locuri.

sursa bussinesmagazin.ro

Bun! Şi cel mai încăpăţînat gînditor cu propriul creier poate admite că situaţia este mult mai gravă acum în vară decît atunci în iarnă.

Sîntem după cîteva abuzuri la vedere, culminînd cu porcăria intitulată „Monitorul Oficial sub Guvern”, avem un conflict ireconciliabil între cele două palate, avem un prim-plagiator în fruntea ţării, un preşedinte-prim-ministru-jucător-arbitru, un ministru al învăţămîntului profesor de matematică, fără soluţii pentru probleme de clasa a VIII-a, mai continui? Vi-l imaginaţi pe Ponta preşedinte al României? Atunci se striga cum că românii nu mai suportă furăciunile guvernanţilor. Bun! Toate furăciunile, toate speciile şi tipurile, inclusiv cele intelectuale sau numai furăciunile de care a fost acuzată o anumită doamnă sau flota?

sursa costin-comba.blogspot.com

Dragi bucureşteni, piteşteni, ploieşteni şi alţi vizitatori de ocazie ai Pieţii Universităţii, acum e mai rău în ţară, dar mai cald afară. O plăcere să stai la fîntîna Universităţii. E răcoare.

Ce vă opreşte să ieşiţi acum în stradă? Lenea, concediile, sictirul, scîrba?

De unde determinarea de atunci? De unde lehamitea de acum?

Erau nişte băieţi simpatici de la „servicii” mai motivatori atunci, sînt cu alte treburi aceştia acum?

Ştiu că sîntem delăsători ca neam, uşor de entuziasmat la prostie şi sictiribili la mize mari, paradoxal, dar ajung să nu îmi mai înţeleg neamul. Am fost un român încăpăţînat, că aici mi-e locul, că România…. că românii, că ţara binecuvîntată…. că una că alta. Încep să tînjesc după alte spaţii şi după alt popor. Mă simt cu totul străin în mijlocul unei naţiuni care înghite porcăriile din ultimii ani şi din ultimele săptămîni cu seninătate. Oare chiar numai salamul ne poate potoli? Sîntem un popor atît de animalizat încît ne linişteşte doar sarsanaua plină, micii electorali şi berea gratis?

Am fost întrebat insistent în ultimul timp de ce fac atîta politică pe blog.

Nu, nu fac politică, dragii mei. Ca pastor nu îmi pot permite. Încerc totuşi să mă păstrez lucid scriind şi, dacă va fi cu voia dumneavoastră, mă gîndesc la luciditate ca o stare contaminantă. Poate că sînt naiv.

Mă rog pentru cetate, oricare va fi aceasta, oraşul sau ţara în care locuiesc şi, aşa cum am spus recentissime, încerc din răsputeri să nu mă las prostit. De aceea în ultimul timp apar atît de multe subiecte politice. Ţara mea fierbe şi nu pentru că este cald afară.

Traian Băsescu, pentru care votasem ca cea mai bună alternativă dintre toate cele proaste oferite, a făcut prostii şi a spus prostii pe care le-am amendat la vreme. EBA, Regele, Arafat, doar cîteva!

Dar cu Ponta în fruntea ţării îmi este prima dată ruşine că sînt român după epoca Ceauşescu. Prietenii străini înţelegeau totuşi că nu-i joacă cu Ceauşescu. Pe acela nu-l putem da jos uşor şi va ieşi cu sînge. Dar acum?

Acum ce ne opreşte să îl alungăm printr-o revoluţie cu cearceafuri albe de plajă în Piaţa Universităţii pe acest copilaş alintat care îşi face de cap cu într-o ţară de 20 de milioane şi pe un ministru care nu ştie să rezolve o problemă de clasa a VIII-a, profesor de matematica fiind?

Sîntem chiar atît de lipsiţi de orice urmă de mîndrie şi de bărbăţie? Sîntem chiar atît de nepăsători şi naivi să lăsăm sub ochii noştri să se modifice consilii de etică, comisii medicale numai pentru a face minciuna mai hidoasă?

Dacă Ponta şi ai lui scapă după ofensa adusă Curţii Constituţionale, după ofensa adusă comunităţii academice, după ofensa adusă poporului român, cred că este timpul să ne cerem iertare tuturor celor care au murit în 1989, să ne facem toţi tricouri cu „sînt român şi mi-e ruşine!” şi să ne pregătim actele de emigrare. Atunci ne merităm numele de „ciumpalac”.

România seamănă cu dormitorul de la Topraisar în care se descălţau seara 112 soldaţi chinuiţi şi cu voinţa şi mîndria frîntă. Pute!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Hei, români, acum e cald şi rău, unde este „Piaţa Universităţii”?

  1. Liviu zice:

    Situatia e mai grava decat pare la prima vedere; pe acest individ Ponta i-l sustin pe fata si din culisele politicii dambovitene toti politicienii puscariabili de toate culorile politice de frica justitiei care, a inceput sa-si faca datoria intr-un stat de drept cum ne pretindem….!

  2. Cip zice:

    Deci gânditorii cu propriul creier sunt încăpățânați și țin cu Ponta? Interesant.

  3. kuku zice:

    ete na, ca este a doua oara cand sunt de acord cu M Cruceru…am mai fost si ieri..

  4. Marius zice:

    Am incetat de mult sa mai simt ceva pentru Romania. Si pentru policita si politicieni. Fiti linistit sub circul mediatic apele curg in aceiasi directie.
    Basescu,Ponta, Antonescu, Nastase, Boc, etc etce etc , sunt doar niste mascarici, care au fost trimisi acolo sa ne tina ocupati pe noi. Altii sunt cei care decid cursul apei, si nu de azi d eieri ce de 22 de ani.
    Vrajeala cu condamnari, justitia corecta, …. sunt doar niste corectii asupra unor oameni care au calcat linia, si nu au respectat traseul.
    Poporul …. de 2000 de ani are nevoie de paine si circ. Mai ales circ.
    Noapte buna romania.

  5. Dar cu Ponta în fruntea ţării îmi este prima dată ruşine că sînt român după epoca Ceauşescu.

    Ai uitat de mineriade!

  6. Sanyi zice:

    Asa ni s-a ingaduit de sus, ca sa ducem o viata de robi, motivul? Pentru ca ne-am autointitulat „popor crestin din neam in neam”. Cred ca Cineva vrea sa ne arate cum poate o tara sa fie binecuvantat si care sunt conditiile.

  7. perseus zice:

    Ne intoarcem usor, usor la comunism.

  8. Pingback: R.O.E. » Marius Cruceru: cu Ponta în fruntea ţării îmi este prima dată ruşine că sînt român după epoca Ceauşescu

  9. guitarschizofrenic zice:

    oamenii nu mai ies in strada pentru ca lipseste motivatia… se platea bine in iarna ora de stat in piata din cate am inteles.

  10. elisa zice:

    iesim, dar sa vina o ploaie buna. 🙂
    sper ca nu cu BOMBE!
    ca am facut-o prea de oaie,
    pontind cu Pontosu, urmasul lui Iliescu/

  11. Danyella zice:

    Hei,romani, treziti-va,a sosit vremea,sa spunem un NU hotarat politicienilor,care de 22 de ani ne-au mintit,ne-au furat,ne-au santajat,ne-au manipulat,ne-au invrajbit,urmarind doar scopurile lor egoiste,acumularea de averi colosale nejustificate,avantaje la cel mai inalt nivel,iar noi,cei multi,sa ne acceptam destinul,neindraznind,sa avem opinii,atitudini.Cu alte cuvinte,am asistat in ultimul timp,la circ oferit,de inaltii nostri demnitari,care s-au improscat ,cu noroi,acuzandu-se unii pe altii.Ce a iesit,se poate vedea cu ochiul liber,preluarea puterii,de acesti oameni,care sunt gata sa distruga ,tot ce s-a obtinut,vor sa instaureze un regim dictatorial,favorabil,lor,sa puna botnita presei,care nu este aservita lor,sa reduca la tacere justitia,sa faca ordonante,dupa bunul lor plac.Este timpul,sa dam dovada de CURAJ,sa spunem raspicat romanii,nu mai pot tolera nonvaloarea,Romanii se delimiteaza de hoti,de plagiatori,de cei ce au instigat pe romani la ura ,de cei ce au folosit dictonul:DEZBINA si vei conduce.Stop acestui guvern,care vrea Subminarea statului de drept,intimidarea presei,Subminarea autoritatii Curtii Constitutionale.STOP DICTATURII PARLAMENTARE USL.

    • Bogdan Burghelea zice:

      Nu v-am vazut/auzit cu acceasi vehementa cind Roberta numara voturi sau cind guvernu’ lu’ Boc dadea cele mai multe ordonante de urgenta din istoria Romaniei si excela in neconstitutionalitate, cind ministrul Seitan spera cu seninatate ca un numar cit mai mare de pensionari sa iasa din sistem (eufemism pentru moarte), sau cind Sebastian Vladescu regreta ca nu mai putea minti mai mult de 6 luni, cind autoritara Curte Constitutionala (condusa de un jurist care n-a scirs in viata lui NICI MACAR O SINGURA carte de drept) a decis ca reducerea salariilor tuturor bugetarilor nu e neconstitutionala, dar a salariilor lor, ba, si … si …

    • adrian zice:

      stop potopului de virgule!

  12. Pingback: Pentru cine sa luptam? | Sagace.ro

  13. Bogdan Burghelea zice:

    „Ce multă nevoie au românii de un tătuc nou! Acum l-au găsit! Raed Arafat! Bravo! Cînd îl vor da jos şi pe acesta? Şi pentru cine saiu ce?”
    „Cineva mi-a spus… e REvoluţie în ţară!!! Ieşim?
    Nu, mulţumesc, am mai făcut una şi a ieşit prost! Asta de acum se va sfîrşi cu mici şi bere, ţuică cu ciolan,”
    „În România nu se întîmplă nimic important. Din păcate o Românie moare şi alta mai bună nu se naşte. Absolut nimic. Revoluţie? Nu, nu este asta. Cîţiva băieţi şmecheri care profită de o neatenţie a preşedintelui. La şah a sacrificat regina.

    Revoluţie? Ne-a ajuns una! Am făcut-o şi pe aceea de mămăligă, dar cu prea mulţi morţi. Ştiu cum a fost. Eram în armată”.
    „ACESTA ESTE REVOLUŢIA NOASTRĂ http://​mariuscruceru.wordpress.com/​2012/01/19/​seara-de-rugaciune-petru-tara-s​i-nu-numai-cu-fabrica-de-barba​ti/
    „Revoluţie?? Cum să faci revoluţie cu un popor care şi-a ales Eba ca europarlamentar, vadimi şi becali, vanghelie şi mizil? Ne merităm soarta”
    „7500 de manifestanţi rezultă din numărarea picioarelor şi înmulţirea cu 2”.
    „în 1989 se striga „Dumneze este cu noi”, „să ne întoarcem la Dumnezeu”, acum „Help, Chuck Norris” :)”
    „Protestul creşte exponenţial: 200 la universitate şi 1500 în toată ţara. şi nici măcar nu-i frig.Jandarmeria? Se aude? În concediu, băieţi!”

    • Marius David zice:

      asta nu contrazice deloc ceea ce tocmai am spus,

      pentru distractia dvs. citeva observatii ale unui prieten … tot jurist.

      „- pt a impiedica functionarea CNATDCU, institutia care asigura publicarea
      legislatiei Ro a fost trecuta in subordinea Guvernului, in preziua
      sedintei Consiliului, iar Ministrul a desfiintat Comnisia in chiar timpul
      cat isi desfasura sedinta;
      -pt a se asigura ca aceasta Comisie nu va apuca sa se pronunte pana cand
      normativul ar fi fost publicat in Monitorul Oficvial,contrar oricaror
      uzante, Ministrul insusi s-a prezentat in sedinta,pt a impiedica lucrarile
      acesteia,tinandu-i de vcorba pana cand a fost informat ca normativul a
      fost publicat (dupa ce,mai intai, la cca 2 ore de la inceperea sedintei
      Consiliului, normativul a fost postat,retras si iar postat pe site-ul
      Monitorului Oficial);ca represalii, dupa ce Ministrul anuntase ca va
      demara luni verificariasupra activitatii Consiliului,prin corpul de
      control, afland de sedinta,pt a impiedica activitatea comisiei, a
      declansat controlul in chiar momentul deplasarii-in regim de represalii.
      – pt a se impiedica exercitarea vorturilor in format electronic (permisa
      de Regulament-cum s-au si exprimat 2 voturi, din 19 membri, 15 voturi
      fiind in sens de plagiat tip copy-paste-cred ca trebuie evidentiat tipul
      de plagiat fara drept de apel), a fost oprita pt 2 ore furnizarea
      curentului delectric la sediul Consiliului,pana ce a iesit formatul
      electronic al normativului de desfiintarede la moniotorul oficial;
      -dupa ce,interpelat de jurnalistii spanioli,VP declara ca va demisiona
      daca se va constata plagiatul, revenit in tara si confruntat cu decizia
      CNATDCU, acesta refuza demisia.”

      interesante observatii, asa-i?

      • Bogdan Burghelea zice:

        Da, e jalnic. În fond, Ponta trebuia să-şi asume plagiatul şi putea să nu demisioneze. Eu rămîn la părerea mea: plagiatul lucrării (aici merita o discuţie cu detalii şi o eluciare a situaţiei) nu are implicaţii POLITICE (deoarece nu avem o acţiune judiciară împotriva lui Ponta pînă în acest moment), ci doar academice şi morale.
        Şi, dat fiind faptul că Băsescu şi PD-L-ul nu stau moralmente mai bine, în locul lui Ponta înghiţeam „broscoiul” şi mergeam mai departe.
        Şi, te rog, nu aduce în discuţie plagiatul lui Freiherr von und zu Guttenberg, fiindcă „seamănă, dar nu răsare”.

      • Stefan zice:

        uhhhhh… olecuta de impartialitate n-ar strica, desi personal, trebuie sa recunosc impartialitatea e subiectiva, fiecare o percepe dupa cum vrea si in interes strict personal. Din lipsa de autenticitate si din dorinta de a-si delimita retorica de orice fel de partizanat o dam pe aratura impartialitatii.

        „prieten jurist” spui? In romania orice fel de titlu stiintific ai avea este strict irelevant, cand este vorba de a te pronunta pe o chestiune politica, ceea ce conteaza este aceea „impartialitatea”, de care vorbeam ceva mai sus, care nu exista. Noi cu juristi mostri voi cu ai vostri. Argumente bazate pe texte din lege le poti gasi in ambele tabere, ca legea e tampa asta-i alta problema.

        Si ca tot vorbim de legalitate, comisia respectiva din punct de vedere legal, dupa actuali juristi din Ministerul Educatie, ce sa vezi, este desfiintata in mod legal, ca este moral sau nu modul cum sa procedat asta este o alta discutie.

        Foarte multa lume are impresia ca Ponta ar fi trebuit sa lasa capul in jos si sa stea in banca lui cu mainile in san, si sa-i pupe mana lui base si sa zica mersi ca nu a trimis DNA-ul intr-o vizita pe la el. E noaptea mintii in plina zi cum abordeaza unii subiectul, cu base la razboi utilizezi toate armele din dotare, daca este nevoie calci si peste cadavre in acest razboi deschis, unde noi suntem doar simpli spectatori, unde victimele colaterale vor aparea inevitabil.

        O analiza stricta a membrilor CNATDCU

        „Marius Andruh, presedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adica aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educatiei, in timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.”

        „Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelasi ministru al Educatiei. Domnul Mircea Miclea, apropiat al presedintelui Basescu, cu acuzatii inca neclarificate de plagiat, precum si cu beneficii directe din contracte publice. Domnii Dorel Banabic, Lazar Vlasceanu si Marian Preda ocupa sau au ocupat functii in comisiile infiintate de presedintele Traian Basescu in ultimii ani, legandu-si activitatea si numele de cea a presedintelui Romaniei. ”

        „Domnii Dragos Ciuparu si Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activeaza si au activat in structuri ale Partidului Democrat Liberal. Astfel, domnul Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat si presedintele al ANCS, in timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educatie Cercetare, Cultura si Sport din cadrul PDL Iasi. Domnul Ciuparu a fost platit din fonduri europene POSDRU, desi se afla intr-o situatie de incompatibilitate (a fost platit ca expert intr-o institutie care se afla in subordinea ministerului educatiei, la fel ca si domnia sa). ”

        „Tot membri ai PDL sunt si domnul Cristian Oara, precum si doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit in Consiliu de domnul Catalin Baba, in ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decat fost prefect al judetului Cluj, numit in aceasta functie de PDL”

        „Ca dovada a acestui fapt sta si incalcarea de catre Consiliul General al CNATDCU a Regulamentului de functionare a CNATDCU care se aplica doar pentru validarea tezelor de doctorat sustinute public dupa 4 aprilie 2012, dupa cum se arata in art.2 al Ordinului MECTS nr. 3504 din 12.03.2012 prin care a fost aprobat regulamentul amintit. Art. 2 al Ordinului de Ministru precizeaza ca Regulamentul se aplica doar pentru validarea tezelor de doctorat sustinute public dupa intrarea in vigoare a ordinului amintit, adica dupa 4 aprilie 2012, data publicarii sale in Monitorul Oficial”, se mai arata in comunicat.”

        Sursa: http://alturl.com/t3dm2

        ups……grrrrrrrrrrrr interesante observatii, asa-i? stati linistit am incetat de mult sa mai am vre-o asteptare din partea basistilor sa aceepte argumente contrare lor.

        Desigur pentru basisti chestiile astea sunt irelevante, iar legitimitatea comisiei respective nici ca nu mai conteaza.

        Ca sa fie clar „mi se fis” de Ponta&Co, cine crede ca astia sunt salvarea Romaniei sunt niste dementi, cine crede in anticomunistul base, care lupta cu minerii in anul 2012, care lupta cu „gastiile mafiote”, care cica taie pensiile si salariile dar tu sa stai linistit ca este spre binele tau, dar tu sa stai in banca ta si zi multam ca nu ti-am dat un dos de palma peste bot sunt alienati mintal. Dar asta nu ma impiedica sa nu votez cu USL, nu pt ca a-si avea fantazmagorii ca se va schimba ceva, dar dupa flegmele lui base, incerc sa ma sterg si sa merg mai departe cu demnitate

        Lumea se comporta ca si cum base ar fi fost in opozitie in tot acest timp, probabil ca lumea a uitat ca in ultimi 22 de ani intr-o forma sau alta base a fost mai in todeauna in pozitii cheie a diverselor guverne.

        Cel mai mult mi-e teama de oamenii cu idealuri „de stanga” sau ” de dreapta” pe care ai consider de aceeasi factura, niste alienati mintal cum zice americane „they are hopeless”

        Probabil ca te intrebi cum de am ajuns de la CNATDCU la base, simplu, miza acestui scandal, imi pare rau sa o spun dar nu este nici pe departe recredibilizarea invatamantului romanesc sau stiu eu ce lupta pentru anumite idealuri, este doar pentru distrugerea adversarului politic.

        Sa traiti bine!!

        Pe mine personal nu ma umple de respect, catusi de putin, faptul ca in dreptul numelui

        membrilor CNATDCU sta atarnat un sir nesfarsit de titluri academice si diplome, ma lasa rece.

        • perseus zice:

          Sunt de acord cu dumneavoastra, dar ce-ati spune daca v-ati referi si la cazurile in care dl. Voiculescu beneficiaza de trimiterea dosarului sau de la ICC la Tribunalul Bucuresti. Ce parere aveti despre faptul ca ISC-ul a fost trecut in subordinea Primului Ministru. Ce parere aveti de faptul ca ICR trece in sceptrul politic? Ce parere aveti despre faptul ca ministrul culturii stopeaza o cercetare stiintifica, ce parere aveti despre faptul ca multi pdl-isti au fugit la usl, primiti cu bratele deschise de altfel. Ce parere aveti despre ca viitorul candidat al USL-ului la prezidentiale nu stie nici macar o limba straina, ce parere aveti despre faptul ca dl Vanghelie este in PSD, ca Robert Sorin Negoita conduce un sector din Bucuresti si este membru marcant al PSD-ului etc, etc?

          • Stefan zice:

            Sincer demersul tau in contextul retorice mele este putin deplasat, incerc sa vad sensul intrebarilor tale.

            Dar pentru un dialog civilizat voi incerca sa-mi spun parerea cu privire la fiecare subiect in parte.

            1.”dar ce-ati spune daca v-ati referi si la cazurile in care dl. Voiculescu beneficiaza de trimiterea dosarului sau de la ICC la Tribunalul Bucuresti.”

            Am citit vag despre subiectul in cauza, dar cred ca respectiva mutare a dosarului se datoreasa demisiei din Senatul Romaniei a lui voiculescu, din acest motiv odata cu pierderea calitatii de senator instanta suprema nu mai poate judeca acest dosar, deci baiatul nu e prost, joaca dupa lege. Personal nu am nevoie de nici o decizie nici din partea ICCJ sau CNSAS sa-mi spuna ca a fost sau nu colaborator cu securitate, este evident pt orice om cu un singur neuron, nu am nevoie de o entitate „superioara” sa-mi spuna ca cerul e albastru. Sunt perfect convins ca averea pe care a „dobandit-o” voiculescu nu este legitima si ca acte de coruptie ar trebui gasite de instante, dar poate baiatu e acoperit de lege. Legea din Romania creeaza infractori.

            Daca ma intrebi ca am dovezi, am sa iti raspund ca este strict parerea mea subiectiva:)

            Desigur putem discuta despre cazul voiculescu, dar sa ne reamintim pt cei ce au fost plecati de pe terra, ghici cine a fost la putere si inca mai este prin multele institutiile ,care ii sunt subordonate, prin lege, lui Basescu? din cate a-mi amintescu eu nu voiculescu (desigur trebuie sa ti cont si de ceea ce am spus mai sus despre grasu asta)

            http://alturl.com/oebpd

            Si acuma ca sa-ti raspund direct la intrebare DE CE?: pt ca asa spune legea(cel putin din ceea ce se afirma prin media), de aceea a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

            2.”Ce parere aveti de faptul ca ICR trece in sceptrul politic?”

            Ca sa poata trece in sceptrul politic inseamna ca dumneavoastra, banuiesc, presupuneti ca ulterior aceestei mutari, ICR era cumva o entitate apolitica, nepolitizata. Pai hai sa vedem de unde a plecat si unde a ajuns: A plecat din subordinea preşedintelui( care este la fel de politic ca si pontantonescu combinat cu tot Parlamentul Romaniei Reloaded) si a ajuns în subordinea Senatului, din moment ce aceeasta mutare a avut loc banuiesc ca este in atributiile Senatului sa ia aceasta decizie, ehh ce sa vezi o jucarie in minus pt base.

            Din punctul meu de vedere ICR doar in visele negre ale prostimii este apolitic, un pic de istorie a coportamentului oameniilor de cultura din societatea romaneasca ar lumina putin lucruriile, history never lies(defapt, ba da :))), ma contrazic singur si ma amuza:), totul depinde de cine scrie istoria, pt cine o scrie cand o scrie si cum o scrie)

            Nu stiu ce varsta ai dar ti-as recomanda sa filtrezi foarte bine desfasurarea evenimentele actuale, si peste 50 de ani, daca vei mai apuca sa fi printre noi, a-ti doresc un moment de intruziune retrospectiva a evenimentelor de acuma si comparandule cu ceea ce relateaza istoricii, vei avea surprize.

            Observ ca foarte multa lume devine patimas-emotionala(lucru defapt explicabil), doar prin simplu fapt ca pronuntam nume ca base sau Ponta, cred ca ar fi un exercitiu de gimnastica mintii 🙂 daca am incerca sa ne delimitam de numele in cauza(base&ponta) si sa utilizam in schimb X&Y:)

            3 „Ce parere aveti despre faptul ca ministrul culturii stopeaza o cercetare stiintifica”

            Nu stiu la ce anume va referiti? Daca la cazul cercetarii originii familiei Basarabilor si a prelevari de probe ADN, I give a sh***. O simpla prelevare de probe ADN este un act stiintific? oricum trebuie sa recunosc nu cunosc amanunte despre acest subiect.

            4″ce parere aveti despre faptul ca multi pdl-isti au fugit la usl, primiti cu bratele deschise de altfel”

            Sincer, o mare prostie, ii pot intelege dor din motivul ca aveau nevoie de majoritate, dar recunosc imi este scarba. Din nou nu am nici o strabatere cu privire la USL sau vre-o asteptare de solutie salvatoare. Ma si ingrozesc doar cand ma gandesc ca astia vor avea peste 60% la urmatoarele alegeri, dar singura satisfactie pe care vreau sa o am ai sa-i vad pe toti basisti (udrea,videanu,berceanu,macovei,eba,base etc etc) colegi de celula cu Nasty:).

            5″ Ce parere aveti despre ca viitorul candidat al USL-ului la prezidentiale nu stie nici macar o limba straina”

            Intrebarea asta o pot interpreta si ca o referire la actualul presedinte base,dumneavoastra spuneti ca nu ar fi demn si ca nu s-ar ridica la statutul actualului presedinte, care ce sa vezi este un lingvist si un cunoscator si perfect vorbitor de Engleza. Dar ca sa revin la persoana in cauza este destul de rusions pt o persoana care candideaza la presedintia Romaniei sa nu stie vorbi o limba straina, cred ca ar trebui schimbata constitutia si sa fie adaugat in fisa postului, cunoscator si vorbitor de limba engleza. Ca sa fiu sincer cu tine observ unele din apucaturile lui base si la antonescu, dar sti ce, asta nu ma va impiedica sa votez cu astia acuma si in 2016 sa votez, ce sa vezi impotriva USL.

            Dar stai linistit are timp sa o invete, dupa ce va fi presedinte

            6 „ce parere aveti despre faptul ca dl Vanghelie este in PSD”

            Nu am nici o parere, la fel de bine ma putea-ti intreba ce parere am despre faptul ca X este in PSD. Daca sectorul 6 is in love with him, sa se spele pe cap cu el, nu-mi influenteaza viata cu nimica.

            7 „ca Robert Sorin Negoita conduce un sector din Bucuresti si este membru marcant al PSD-ului”

            Este strict treaba sectorului care la votat. Au avut de ales intre o gluga de coceni(fostul primar Livache:)), si cand te gandesti ca vroia inimioara lu’ base sa-l faca, auzi tu, cica Prim Ministru) si un lan de cucuruz(actualul Primar), nu ma priveste.

            Robert Negoita pare cam penal (din punct de vedere juridic) la afaceriile pe care le are, dar este in aceeasi masura de penal ca si fostul primar livache.

            Case closed (o vorba din popor :)))

            • perseus zice:

              Vorbiti in necunostinta de cauza. Pentru o rigurozitate a dialogului va rog sa va documentati mai inainte de a emite opinii.

            • coco zice:

              la pct. 4 eu iti spun ca o sa ramai la fel ca noi numai cu groaza. Nu cred ca o sa ai satisfactia sa-i vezi colegi de celula pe respectivii din simplul fapt ca dl NAstase mai sta in inchisoare maximum 2 zile dupa care va fi gratiat de viitorul presedinte.

          • Bogdan Burghelea zice:

            „Sunt de acord cu dumneavoastra, dar ce-ati spune daca v-ati referi si la cazurile in care dl. Voiculescu beneficiaza de trimiterea dosarului sau de la ICC la Tribunalul Bucuresti”.

            Vă rog să-mi explicaţi ce relevanţă are? Doar că la Tribunalul Bucureşti s-ar putea să nu mai fie aceeaşi judecători slugarnici faţă de Băsescu? Parcă striga toată lumea (portocalie) cît de dreaptă e justiţia în România.

            „Ce parere aveti despre faptul ca ISC-ul a fost trecut in subordinea Primului Ministru. Ce parere aveti de faptul ca ICR trece in sceptrul politic?”

            Că în sceptrul (spectrul?) Preşedinţiei era în apolitic? Sau că articolele pro-Băsescu şi anti-USL ale lui HRP erau apolitice?

            „Ce parere aveti despre faptul ca ministrul culturii stopeaza o cercetare stiintifica …”,

            Nu ştiu la ce vă referiţi, deci nu mă pronunţ.

            „… ce parere aveti despre faptul ca multi pdl-isti au fugit la usl, primiti cu bratele deschise de altfel”.

            Din păcate se reface vechiul FSN, fiindcă „băieţii” şi-au dat seama că e mai bine să fie din nou uniţi.

            „Ce parere aveti despre ca viitorul candidat al USL-ului la prezidentiale nu stie nici macar o limba straina …”,

            Asta e atît de jalnică, încît nici nu mă obosesc să răspund la ea.

            „… ce parere aveti despre faptul ca dl Vanghelie este in PSD”,

            Aceeaşi părere ca şi despre faptul că Traian Igaş este în PD-L.

            „ca Robert Sorin Negoita conduce un sector din Bucuresti si este membru marcant al PSD-ului etc, etc?

            Precum şi Liviu Negoiţă a condus un sector al Bucureştiului şi era răsfăţat „Livache”.

            • PaulLiviu zice:

              Iar eu mai adaug faptul că traian băsescu a învăţat foarte bine cinci limbi străine, din care, limba engleză o vorbeşte aproape perfect, l-am auzit şi noi şi perseus de atâtea ori.

              domnul boc, de asemenea, stăpâneşte perfect limba engleză (vă amintiţi de sulaina, nu?)

              iar domnul igaş, fost ministru de interne, pe lângă diplomele de licenţă şi masterat (cam câte trei la număr) a învăţat şi limba sanscrită.
              nu mai amintesc de engleză, franceză etc, limbi în care nu a avut nevoie de translator la întâlnirile JAI la care a participat.

              Am scris numele mai sus amintiţilor politicieni cu literă mică, deoarece, spre disperarea tuturor băsiştilor, bocilor şi igaşilor, vor rămâne în istorie doar ca nişte adjective.

              • perseus zice:

                Atunci daca cei dinainte au fost prosti, analfabeti si retarzi, hai sa ii punem si pe urmatorii la fel, sa pastram traditia, nu?
                Merita copiii nostri ceva mai bun?

          • perseus zice:

            1. Are o relevanta foarte mare, pentru ca trimitandu-se dosarul la Tribunalul Bucuresti, practic totul pleaca de la zero, iar dl. Voiculescu mai este pasuit inca ceva anisori. Poate este nevinovat sau poate nu, dar taraganarea (intentionata) a proceselor in instanta este un semn de onorabilitate, nu?
            2. Despre spectrul politic era vorba, da. Nu confundati articolele membrilor ICR cu activitatea Institutului. Fiecare om are dreptul la o parere, nu? Deci sa inteleg ca a fost o razbunare..
            3. Puiu Hasotti nu vrea sa deranjeze strabunii: http://www.cotidianul.ro/puiu-hasotti-interzice-prelevarea-de-adn-de-la-vlaicu-voda-187302/
            4. Iar Ponta este conducatorul FSN-ului reunit, corect?
            5. Ce e atat de josnic? Un presedinte ar trebui sa fie un bun diplomat. Pai cu tata Antonescu o sa fie si mai rau decat cu Basescu in plan international. Chiar numai analfabeti?

            Poate aveti impresia ca sunt PDL-ist. Nu ma incalzeste faptul ca USL-ul este la fel ca PDL-ul. Doar ca as vrea sa nu scuzati prezenta lui Vanghelie in PSD cu a altui „analfo-almanaho” in alte partide. Asta incercam sa spun si eu, ca practic nu s-a schimbat nimic in bine ci doar actorii principali.

  14. Daniel zice:

    O caracteristica specifica a romanilor e ca ne PLACE sa ne plangem MULT si o facem asa frumos si asa credibil, incat daca ai privi din exterior ai zice ca nu stiu prin ce mari probleme si persecutii trecem. Daca te uiti la stiri sau daca citesti blogul asta singura concluzie pe care o tragi e ca au ajuns romanii la limita,nu se mai poate,gata. A plagiat sau nu a plagiat Ponta lucrarea de doctorat? Si-a tras Nastase sau nu un glont in gat? Daca am renunta la timpul petrecut cu astfel de intrebari si framantari,garantat veti face ceva mult mai constructiv. Eu am reusit, pe plan profesional si financiar in Romania.Daca am avut piedici? DA! Daca am stat si m-am plans ca e vina altora si nu a mea? NU! Am invatat ca din tot negativismul ce ma inconjoara si care il iei de la toti din jurul tau fara sa vrei, am reusit sa-l transform in lucruri pozitive.E un exercitiu care cere timp si DEDICARE si o ATITUDINE corecta. Eu iubesc Romania!

  15. Pingback: Nu mi-e ruşine că sunt român! | Dem Covaci

  16. elisa zice:

    Ca si in aceasta guvernare, sa desfiintezi orice institutie , orice lege, nu s-a mai vazut;
    este un tupeism de neimaginat;
    nu trebuie ca Scoala romaneasca sa mai aiba credibilitate;
    cei care sunt seriosi, invata, muncesc cinstit nu mai trebuie apreciati;
    nu e vorba de faptul ca toti politicienii s-au imbogatit;
    ci de faptul ca nu mai exista limite la acest guvern
    si ca ne crede prosti pe toti,
    nu numai pe noi, cei ca si mine, ci chiar pe acadamicieni.
    Furi plagiind, deci nu esti un exemplu bun pt viitorii studenti si actualii elevi;
    ascunde-te sa te uite romanii,
    nu sta in fruntea guvernului spunind azi una si miine alta;
    (ma supun, Nu ma supun Curtii Constitutionale, etc)
    cautind sa elimini tot ce tine de bun simt, de cinste si mai ales ONOARE>

  17. elisa zice:

    Plagiatul lui Ponta, subiect de amuzament pe Facebook: „De săptămâna viitoare, comenzile „ctrl + c” și „ctrl + v” vor trece exclusiv în subordinea Guvernului”

  18. Bogdan Burghelea zice:

    Cred că articolul amicului meu, Ciprian Şiulea, spune tot ceea ce este de spus:
    http://www.criticatac.ro/17587/oprii-din-urlat/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.