Coffe-Ring-ţele de la ora 5.00 (17.00) „Inteligenţa artificială şi mintea umană în contextul dialogului ştiinţă-religie” UPDATE CV Dr. Adrian Iosif

În urmă cu 15-16 ani, pe cînd am ajuns la Universitatea Emanuel, am iniţiat Cercul de cercetare studenţesc. Am continuat apoi o vreme alături de alţi colegi entuziaşti. Am asistat la prezentări extrem de bune, demne de publicare. Cred că pe unele le-am păstrat.

Acest cerc teologic s-a transformat apoi în Sesiunea anuală de cercetare a Universităţii, o manifestare care a adunat în jurul ei specialişti cu nume rezonante în spaţiul academic. Între timp au mai apărut şi alte manifestări ştiinţifice în urma cărora au rămas volume recent publicate sau Revista Perichoresis.

Colegii de la Facultatea de teologie greco-catolică au iniţiat lunile trecute Theo-Caffe, un spaţiu informal de schimb de idei. Ceva asemănător, fără o structură bătuă în cuie şi frecvenţă fixă, vom încerca şi în cadrul facultăţii de teologie baptistă de la Oradea.

De ce? Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice a sărit la un alt nivel care poate descuraja pe studenţii aflaţi la începutul cercetărilor lor sau pe cei care ar mai dori un filtru înainte de a-şi prezenta cercetarea în cercurile cele mai exigente. Pentru astfel de manifestări este nevoie de un cadru-tampon, care să ofere şansa unor dezbateri mai puţin sîngeroase şi cu mai puţine victime decît o dezbatere în cadrul unei manifestări internaţionale.

Va fi Coffe– pentru că va fi ceva cafea. Sper!

Va fi Ring – pentru că va fi un fel de cerc. Exclusiv şi exclusivist, chiar elitist! Sper! Oricum tipul şi natura subiectelor va exclude majoritatea. Minoritatea este bine-primită!

Vor fi invitaţi studenţi care doresc să prezinte lucrarea de diplomă sau eseuri aflate în fază „terminală”, profesori doritori să îşi prezinte anumite publicaţii in nuce, precum şi alţi invitaţi.

Invitatul de Luni, 14 noiembrie, este dr. Adrian Iosif, coautor al cărţii Realitatea transdisciplinară.

Prelegerea şi discuţiile vor avea loc la ora 17.00, în sala C3, în cadrul Universităţii Emanuel.

Titlul prelegerii este

„Inteligenţa artificială şi mintea umană

în contextul dialogului ştiinţă-religie”

Iată cum prezintă autorul subiectul:

Ce este, in fapt, inteligenta artificiala? Ce se poate face si ce nu se poate face cu ajutorul acestei noi si spectaculoase stiinte-tehnologii?Cat este de mare ecartul dintre ceea ce este cu adevarat inteligenta artificiala si ceea ce se crede sau se doreste a fi?

In ce masura perspectiva filosofico-religioasa asupra fenomenelor mintii poate contribui la intelegerea mecanismelor care stau la baza actelor noastre de cunoastere?

La aceste intrebari vom incerca un raspuns, constienti fiind de complexitatea demersului si sensibilitatea mediatica a conceptelor in discutie.

Cîteva date despre dr. Adrian Iosif

Iosif Adrian

născut la 1 aprilie 1968, Buzău

 

Studii:

Liceul de filologie-istorie Mihai Eminescu, Buzău.

Licenţiat în ingineria biosistemelor şi în informatică, doctor in ingineria biosistemelor (Universitatea Politehnica Bucureşti) cu o teză despre relaţiile şi interfaţa om-maşină din perspectivă interdisciplinară.

 

Activitate ştiinţifică:

Activitate în cadrul Grupului de Cercetări Interdisciplinare de pe lângă Academia Română (susţinere cu tema Realitatea virtuală în postmodernism, publicată în Noema, vol.III, nr.1/2004).

Activitate în cadrul Grupului de Studii Interdisciplinare din Ploieşti, afiliat GCI de pe lângă Academia Română.

Activitate în cadrul polului Ploieşti al Asociaţiei pentru Dialogul dintre Ştiinţă şi Teologie din România.

Participant la trei Conferinte Naţionale de Cibernetică şi Transfer de Cunoştinţe.

Participant la toate Programele şi Congresele Asociaţiei pentru Dialogul dintre Ştiinţă şi Teologie din Romania (ADSTR).

Participant la conferinţa „Big Question about Universe” – Sibiu, 2009 (cu prilejul Anului Internaţional al Astronomiei), cu o prezentare despre Teoria informaţiei şi cosmologia contemporană.

Articole in reviste de interdisciplinaritate şi transfer de cunoştinţe (de exemplu, în vol. Conferinţa Naţională KT’99, Bucureşti, 2000, în Proceedings of Knowledge Transfer ’98, Editor A. Behrooz, London ş.a.).

Coautor al studiului colectiv The Ontological Argument from Anselm to Godel. A Fusion of Horizon, publicat în Transdisciplinarity in Science and Religion, 3/3008.

Coautor al volumului colectiv Perspective româneşti asupra ştiinţei şi teologiei (publicat la Curtea Veche, Bucureşti, 2009), cu studiul Inteligenţa artificială şi mintea umană. Aspecte inter- şi transdisciplinare.

Coautor al volumului Realitatea transdisciplinară – O fuziune de orizonturi ale teologiei, ştiinţei şi filosofiei (împreună cu Gabriel Memelis şi Dan Răileanu), apărut la Editura Curtea Veche (martie 2010).

 

Activitate profesională:

Programator certificat Microsoft şi Sun.

Domenii de interes: proiectarea optimală a interfeţei om-maşină, predicţia fiabilităţii, analiza seriilor de timp, analiza fractală, defectoscopia automată cu ajutorul reţelelor neuronale artificiale şi sistemelor fuzzy, modelarea biosistemelor.

Implicarea în lucrarea creştină:

Activitate misionară în cadrul Fundaţiei Ecoul din Ploieşti, în zona Cahul – Rumeanţeva – Cantemir – Antoneşti (Republica Moldova).

Organizarea în cadrul Fundaţiei Ecoul şi cu colaborarea bisericilor locale a unor întruniri speciale pentru persoanele cu deficienţe fizice şi psihice.

Articole şi conferinţe pe teme apologetice.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Coffe-ring-tele de la ora 5, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Coffe-Ring-ţele de la ora 5.00 (17.00) „Inteligenţa artificială şi mintea umană în contextul dialogului ştiinţă-religie” UPDATE CV Dr. Adrian Iosif

 1. Alice Georgescu zice:

  Se pare ca te apropii de Ploiesti 🙂
  Gabriel Memelis imi este coleg (preda religia) si anul trecut mi-a facut surpriza de a-mi darui aceasta carte.
  Poate daca vei mai ajunge prin Ploiesti ne vom reintalni.
  Alice

 2. costica H. zice:

  Pare a fi un fel de aeropag, sunt curios ce ar spune ap. Pavel daca printr-o minune ar fi si el invitat.?

 3. Marius David zice:

  da, AEROPAG este bine spus pentru ce spuneţi dvs.

  La aeropag n-ar fi venit, la areopag poate că da. 🙂

 4. costica H. zice:

  multumesc pentru indreptare,ch.

 5. David Iach zice:

  Se va filma prelegerea asta? Personal ma pasioneaza subiectul si as fi tare interesant sa vad cel putin filmarea de la eveniment.

 6. Marius David zice:

  Se va putea citi. Voi vorbi cu autorul ca să înregistrăm şi să dăm mai departe, fie audio, fie sau şi în formă scrisă

 7. Pingback: REMINDER: Coffe-ring-ţa de la ora 5 (17.00): “Inteligenţa artificială şi mintea umană în contextul dialogului ştiinţă-religie” cu Dr. Adrian Iosif | Marius Cruceru

 8. Pingback: Coffe-ring-ţele de la ora 5: “Creştinul şi sunetele” – Dr. Dorin Frandeş | Marius Cruceru

 9. Pingback: REMINDER: Coffe-ring-ţele de la ora 5: “Creştinul şi sunetele” – Dr. Dorin Frandeş | Marius Cruceru

 10. si parola unde se gaseste? 🙂

 11. Pingback: Dr. Ileana Vesa (“călugărița penticostală”) | Marius Cruceru

 12. Pingback: Dr. Ileana Vesa – “calugarita penticostala” | Revista ARMONIA

 13. Pingback: “Călugărița penticostală” « ARMONIA MAGAZINE – USA

 14. Pingback: Modestia, fermitatea, consecvența – modul în care Ileana a ales să își respecte ethos-ul de proveniență « ARMONIA MAGAZINE – USA

 15. Pingback: Coffe-ring-ța de la ora 17.00, luni, 5 noiembrie: “Neomedievismul postmodern” cu dr. leana Vesa | Marius Cruceru

 16. Pingback: REMINDER: Coffe-ring-ța de la ora 17.00, luni, 5 noiembrie: “Neomedievismul postmodern” cu dr. lleana Vesa | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.