„Povesti pentru copii”

Cineva mi-a trimis spre publicare următoarea recenzie. Ce părere aveţi de site?

„Copiii nu-şi pot alege părinţii. Nimeni nu-i întreabă, nu le cere părerea, iar în primii ani de viaţă – familia ia cele mai importante decizii în locul lor. Abia mai târziu le sunt puse în faţă problemele adevărate pentru care trebuie să găsească soluţii singuri. Abia mai târziu ei trebuie să fie responsabili, să înfrunte „surprizele” vieţii şi să suporte consecinţele propriilor acţiuni. Dar pentru că la început ei nu au un cuvânt de spus – părinţii sunt aceia care trebuie să aibă grijă de ei, să le ofere tot cei mai bun pe lume, dar cel mai important – să le ofere o copilărie fericită, una de poveste.


Anume de asta a apărut „Poveşti Pentru Copii” – pentru a aduce frumosul în copilăria celor mici şi pentru ai face pe aceştia să vadă în culori mai calde lumea din care fac parte. E o colecţie interesantă de lucrări literare printre care basme şi povestiri pentru copii, scenete pentru elevi sau poezii pentru toţi. Iar recent a fost adaugat şi alfabetul român în poezioare şi desene. Fiecărei litere îi corespunde un desen şi o poezioară pentru a-i ajuta pe cei mici să pornească mai uşor pe calea lecturii.
Importanţa poveştilor se regăseşte probabil în faptul că ele redau o lume în care binele şi frumosul înving întotdeauna, o lume care place tuturor, o lume în care la final domnesc pacea şi înţelegerea.
Basmele cu animale precum Blăniţă Neagră sau Adevăratul Prieten nu reprezintă altceva decât nişte fabule compuse anume pentru mesajele educative destinate copiilor, iar scenetele – adesea parodiază personaje şi deprinderi din contextul cultural şi istoric românesc, prin aceasta educând tinerii în spiritul bunelor valori şi al virtuţilor. Şi poeziile au un stil aparte. Sinceritatea de care dă dovadă autoarea se regăseste în fiecare cuvânt, rimă, vers. Citiţi, aşadar, şi bucuraţi-vă de o lume în care nu există sentimente negative!”

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în In-text-esant. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la „Povesti pentru copii”

 1. Rodica Botan zice:

  Ca parinte, si ca „single parent”…am agonizat adesea facind alegeri potrivite pentru fetele mele…Uneori am si gresit…alteori m-am lasat calauzita de Duhul Domnului si am facut alegeri potrivite. Adesea mi-am zis ca daca as fi stiut mai mult si mai bine as fi fost mai echipata sa ma confrunt cu situatiile ce au aparut…si ma gindeam specific la lipsa informatiei( lucru care este din abundenta acuma si uneori in loc sa ajute , aduce numai confuzie). Dar la un moment dat mi-am dat seama ca nu degeaba relatia dintre noi si Dumnezeu este o relatie dintre un parinte si copilul Lui; si am realizat ca nu trebuie decit sa ma uit la ce face El cu noi, sa inteleg cum trebuie sa fie un parinte.
  Intrebarea articolului se adresa situatiei in care copiilor le este prezentata o lume perfecta- una care probabil ar fi existat in Gradina Eden daca omul n-ar fi pacatuit. Personal cred ca, fiecare lucru , fiecare invatatura trebuie sa se adreseze nevoilor copiilor si nepotilor nostrii. Ei vor trai in lumea asta care nu este perfecta si trebuie pregatiti pentru ea. Nu zic sa le intoxicam imaginatia cu lucruri urite, sa ii depresam…dar a prezenta o lume ireala la vremea la care trebuie sa inceapa sa faca distinctie intre bine si rau, sa invete sa aiba discernamint, sa ii pregatim pentru a functiona in lumea asta din ce in ce mai rea si mai inselatoare…nu cred ca a le prezenta o lume perfecta, inexistenta la ora asta, ii va putea ajuta sa dezvolte o gindire corecta care sa-i ajute mai tirziu sa faca alegeri potrivite…
  Mai degraba cred ca trebuie invatati ca lupul este lup si atunci cind isi schimba blana- si ca naravurile ramin si ca vulpea a pacalit chiar si pe urs- deci vezi de cine sa asculti…
  Asta este parerea mea…(mentionez ca n-am citit aceste povesti si am vorbit doar din ideea articolului asa cum am inteles-o eu).

 2. „Varcolacii au furat luna”? Pentru copii?

 3. Dani zice:

  Api, eu cand am fost mic am citit despre: Praslea, care taia carne din pulpa lui sa hraneasca Sburatorul, interventie chirurgicala-ocluzie intestinala pe lupul care a inghitit bunicuta, bonus Scufita Rosie, razbunarea mamei capre pe acelasi lup, Ivan Turbinca amagitorul Amagitorilor, O mie si una de nopti… cred ca m-am ales doar cu imaginatie din toate astea, asa ca luna poate fi furata dupa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.