Pudelul și picturile din Nordul Moldovei – update fotografie Moldoviţa

O doamnă posesoare a unui pudel, unul dintre cîinii aceia mici pe care, dacă nu ești atent, calci pe ei, se hotărăște să plece în vacanță. Criză. Bilete scumpe la avion. Dragoste mare pentru Bubico, dar nu chiar atît de mare cît pentru încă jumătate din prețul unui bilet de avion transoceanic.

Se duce la vecina și îi spune miorlăit:

– Scumpa mea, am aici pe Bubico, plec două săptămîni în vacanță, te rog frumos să ai grijă de el, îl știi pe Bubico, este alintat, mînca-l-ar mama lui, în fiecare zi are nevoie de cîte o supriză, de o bucurie, o bomboană, o măslină, o atenție. Fă-i o mică bucurie în fiecare zi și uite aici cîte 10 lei pe zi pentru grijă.

Zis și făcut!

Pleacă mamițica lui în concediu, dar, cine știe, fie din invidie pe vacanța mamițicii, fie din alte pricini, relația dintre Bubico și noua stăpînă s-a deteriorat cumplit, așa că în momentul în care apare proprietara, pudelul era scos la plimbare violent cu lopata.

Pricăjit, năcăjit și chierlăit, plin de vînătăi și nespălat, dar în bună condiție fizică, mai slab ca de obicei o zbughește prin grădină și se face nevăzut chelălăind.

– Oprește-te, oprește-te, nebuno, bubițicu lu mama, nu ți-am spus să-i faci o bucurie în fiecare zi?

– Ehehe, dragă vecină, dacă ai ști ce bucuros este cînd scapă din mîinile mele…

Gluma, glumă, dar bănculețul acesta mi-a dat de gîndit. Apostolul Pavel ne spune: Bucurați-vă și iarăși zic: Bucurați-vă!

Ce motive de bucurie am avea? Unul avem cel puțin, dacă citim textele celuir care a primit din partea Domnului cum că harul i-ar fi de ajuns: cînd ne uităm în urmă la iad, la pedeapsă și vedem de ce ne-a scăpat Dumnezeu.

Mi-am adus aminte că pe peretele vestic al mănăstirilor din Nordul Moldovei este pictată Marea Judecată și Iadul. Bună alegere și bun motiv de meditație.

sursa Ugly Bad Bear folosit cu permisiune

Cînd creștinii se uitau la pictura aceea, analfabeți fiind, înțelegeau mesajul din Apocalipsa 21 și din Matei 25. Bucuria creștină este înrudită puțin cu bucuria pudelului, ne bucurăm că am scăpat și ne este limpede de ce ne-a izbăvit Dumnezeu prin Crucea Fiului.

Cred că în bisericile noastre se predică din ce în ce mai puțin despre Judecată, extensiv despre Iubirea lui Dumnezeu, despre Isus care spune Veniți la Mine, dar uităm că va spune și Plecați, nu vă cunosc!

Baptiștii nu au picturi pe pereți, dar poate că este responsabilitatea pastorilor să depicteze Iadul cu împrumut de imagerie din Sfintele Scripturi.

Vom crede din frică? Poate că la început, da! Ne vom ruga apoi: Cred, Doamne, ajută necredinței mele!

Și să nu uităm că Dragostea, cînd se desăvîrșește… alungă frica!

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Gînduri, Meditaţii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Pudelul și picturile din Nordul Moldovei – update fotografie Moldoviţa

 1. freedfromthelaw zice:

  buna cu pudelul…si foarte adevarata cu Judecata si Iadul…nu m-as fi gandit la o asa conexiune, dar iacata ca merge…aveau niste fratiori, cred ca actorul din Fireproof, Kirk Cameron, si un prieten neozeelandez, Ray Comfort, un material video „God has a wonderful plan for your life”, un adevarat „eye-opener”, ca sa zic asa, pentru felul cum e predicata Evanghelia azi, iadul e inlocuit cu expresia „departe de Dumnezeu”, judecata cu…nimic (e absenta)…si ziceau ei foarte interesant ca Pavel a avut parte de o viata din belsug (cu ref la „Eu am venit ca oile sa aiba viata, si sa o aiba din belsug”) – numai ca nu era vorba de belsugul pe care-l predica majoritatea azi. Pavel a avut din belsug urmatoarele: pietre, prigoniri, nuiele pe spate, dezbinari, tradari, naufragii, foamete etc….il si imaginez pe Pavel predicand „God loves you, and has a wonderful plan for your life”…cred ca mesajul se gaseste si azi pe http://www.wayofthemaster.com

 2. naomi zice:

  In Evrei este un verset: „Grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu! ” la care m-am gandit dupa ce am citit postare dv. Si ima gandesc, totusi daca este o bucurie sa scapam din mana Lui.
  Toiagul Lui ma mangaie …..

 3. Alex zice:

  Bine spus, dragă Marius, că vorbim mai mult despre Iubirea lui Dumnezeu şi prea puţin despre Judecata Lui. Iar „pilda cu pudelul”..are mult tâlc! Avem de învăţat şi din astfel de întâmplări.
  Doamne ajută!

 4. uglybadbear zice:

  nu vad de ce n-ai putea ilustra insemnarea cu una din picturile la care te referi, de pe manastirile din nordul Moldovei. am eu o poza proaspata de la Moldovita, aici: http://uglybadbear.files.wordpress.com/2010/10/10-07-540.jpg
  use it and abuse it 🙂

 5. uglybadbear zice:

  pudel n-am, da’ am cu o corcitura de pechinez cu bichon, ciinele preferat al fie-mii. daca o vrei, zi-mi si ti-o trimit 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.