Isus va fi fost “blogger” (P)

De asta şi Evanghelia este scrisă ca un “blog”. Isus şi-a petrecut foarte interesant timpul. În aparenţă pierdea timp cu carul, dădea senzaţia că ar fi avut vreme grămadă la dispoziţie, deşi avea de mîntuit o lume întreagă în cam trei ani şi jumătate.

Scandalos, absolut scandalos.

De unde o fi avut atîta timp să stea de vorbă cu toţi rataţii? cu toate ratatele, cu toţi damnaţii, cu toate păcătoasele?

De unde o fi avut atîta timp de simpozioanele alea (în sens etimologic, sym-posion, a băut împreună cu ei…). A mîncat şi a băut cu ei şi a stat pînă tîrziu la nimic altceva… decît … discuţii. Discuţii, discuţii, discuţii, discuţii.

Mai multe discuţii decît minuni, mai multe discuţii decît vindecări, mai multe discuţii decît predici. Viaţa lui Isus a fost mustindă de dialoguri. Le-a dat o temă de gîndire ucenicilor. Pilda spusă de Semănător, Pilda SEmănătorului (atenţie la genitiv! 🙂 ) şi … n-au priceput nimic, s-au lungit la comentarii… şi tot n-au priceput, pentru a aştepta dezlegarea Lui.

Isus a trăit o viaţă care în aparenţă n-are nici un sens. Repet, în aparenţă, şi cu ghilimelele de rigoare, adică analizată după canoanele “ordinii” noastre haotice.

Ceea ce la Dumnezeu este kosmos la noi este haos, şi atunci cînd noi considerăm totul haotic, aceea este ordinea lui desăvîrşită.

Nepotrivitul este momentul exact pentru El, adică “la vreme”. Pierderea noastră de timp este vreme răscumpărată pentru El.

La şcoală nu s-a dus, carieră n-a făcut, “realizări”… ioc, a fost un călător pasionat şi pus pe vorbă, dialogant, “a pierdut efectiv timpul” cu samariteance, cu nicodimi, cu ologi, cu orbi, cu vameşi, femei vindecate de patimi, cu leproşi, marii, marte.

Isus a avut o agendă dezastruoasă. Absolut dezastruoasă.

Unde sînt audienţele lui? Unde sînt orele de birou? Unde sînt planurile strategice, şedinţele de bord?

Este catastrofal la planning, groaznic la managementul timpului, iar managementul resurselor umane ineficient? Doi cîte doi… simplu!

A “programat” de pe un moment pe altul… “Duceţi-vă şi veţi găsi în satul dinaintea voastră…” Toată viaţa Lui pare o improvizaţie de azi pe mîine. “Ajunge zilei necazul ei… “.

Fiul omului n-are unde să-şi plece capul. Isus nu ştia unde va dormi următoarea noapte şi a fost sponsorizat de un puşti de vreo 12 ani cu pîini şi peşti pentru una dintre cele mai glorioase minuni ale Sale.

Mă şi mir că a reuşit! 🙂

Nu i-a citit pe Maxwell şi pe alţii ca el.

Pur şi simplu.. Isus Cristos nu a avut doctorat… E sigur că ştia să scrie. Singurele rînduri care ne-au rămas de la El au fost pe …. nisip… un material foarte “solid” 🙂

Exact… toată lumea se mira de unde are Isus Ăsta atîta timp de stă de vorbă cu toată lumea şi să se ocupe de “prostii”.

Eu cred că astăzi Isus ar fi fost ŞI blogger… pe lîngă ce a făcut pentru umanitate.

Ar fi stat de vorbă cu toată lumea şi ar fi fost judecat de toţi fariseii vremii de azi… că “pierde” timpul în loc să facă … ce fac ei.

Ce făceau ei? Mai nimic, numai cîteva chestiuţe de ochii lumii. Zeciuială din izmă şi din mărar şi din chimen.

Vă puteţi imagina ce important este să numeri 9 pliculeţe cu ceai de mentă pentru tine şi 1 pentru Dumnezeu, sau 9 bobiţe de chimen plus una sau firul de mărar pentru Iahve şi 9 pentru mine?

Astea-s chestiunile importante. Lozincăraia, politichia pe la pilaţii lumii acesteia şi pe la fiii veacului acestuia, spălatul ritualic pe mîini şi în rest… să notăm în agendă, poate Îl prindem cumva. Fariseii veacului au pierdut pur si simplu prea mult timp, şi-au pierdut însăşi viaţa, urmărindu-L pe Isus, vînîndu-L în ce face şi mai ales ce nu face. Ce nu a făcut ca ei, ce a făcut dincolo de ce ei n-ar fi făcut ei niciodată.

Isus “a pierdut timpul” cu oamenii, in dialog în orice moment, cu aproape oricine, în locuri din cele mai ciudate…
Isus a fost un fel de blogger al vremii Sale.

De aceea şi Evanghelia, aşa cum o citim astăzi seamănă cu un blog, un jurnal de călărie, care are posturi disparate în aparenţă, lipsite, la o privire superficială, de coerenţă internă şi multe comentarii, cele mai multe trecute la “spam” 🙂 apoi o grămadă de alte comentarii pe marginea “posturilor” de trecut de noi la spam, comentarii care se află pe toate rafturile bibliotecilor teologice din lume şi cîteva comentarii pe care probabil Isus le-ar fi aprobat, dar noi am fi fost scandalizaţi.

Aşa-i Isus dialogantul, aşa-i Evanghelia, jurnal al timpului Său, kairos-ul

Cu ocazia asta, mi-am amintit de un alt text mai vechi.

Iată-l aici, poate că de data asta sînt mai pe-nţeles 🙂

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

51 de răspunsuri la Isus va fi fost “blogger” (P)

 1. Ma bucur mult pentru noua fata a blogului dumneavoastra! Arata asa de bine! Felicitari!

  Acest post este intr-adevar interesant, si oricat de mult m-as stradui sa spun ca nu aveti dreptate, pana la urma tot va indreptatesc.

  Isus traia vremea lui „acum” ceea ce este foarte dificil pentru noi si de inteles si de trait. Noi fie ne refugiem in trecut, fie visam la viitor, „acum” nu este timpul prielnic pentru noi. Insa pana la urma, daca dorim sa evitam pe de o parte mandria desarta (raportarea la „trecutul de aur”) si pe de alta parte, caderea in depresie (raportarea la „viitorul instabil”), nu avem alta solutie decat sa invatam de la Isus trairea lui „acum”.

  Si totusi, daca Isus nu avea nimic planificat cum de poate spune in Matei 26:45  „Apoi a venit la ucenici, şi le-a zis: „Dormiţi de acum şi odihniţi-vă!.. Iată că a venit ceasul ca Fiul omului să fie dat în mâinile păcătoşilor.””
  „, sau in Ioan 4:23 ” Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.”?

 2. un fir zice:

  ”Pur şi simplu.. Isus Crisos” (corectați: Cristos)

  Minunat! Cum putem împăca ”pierderea” lui de timp aparentă cu programarea timpului pe care o recomandați?

  • Marius David zice:

   corectat!
   da, intri în ritmul și timpul lui Cristos, după ce ți/ai disciplinat timpul prin celelalte metode, prin disciplină, restrîngere, purtare aspră cu sinele. vorba lui David de Witt, trecem de la HAOS spre ORDINE, de la ORDINE SPRE CREATIVITATE.

   • George Valah zice:

    „Anarhia mati pariadak” (Trotzki) – Dezordinea (anarhia) este mama ordinii…Ordine si dezordine sunt… doar forme aparente de percepere… In realitate exista ARMONIE – care este starea de echilibru, conlucrare dintre elementele unui sistem…

 3. Groparu zice:

  @ un fir: E Iisus Hristos, daca e sa o spunem p-a dreapta ;))

 4. mnobineknume zice:

  daca Isus ar fi avut un doctorat..daca era un fariseu..oamenii de rand nu s-ar fi apropiat de El din evident de multe motive… fiind unul de-al lor..a reusit sa patrunda in inimile tuturor. asa a contat cel mai mult

  • m1ha1 zice:

   la ce avea EL nevoie de doctorat ?
   ce scoala creata de om si ce profesor ar fi putut preda „Fiului lui Dumnezeu” ?
   relația cu Tatal Îi era de-ajuns.

   • mnobineknume zice:

    „Pur şi simplu.. Isus Crisos nu a avut doctorat… E sigur că ştia să scrie. Singurele rînduri care ne-au rămas de la El au fost pe …. nisip… un material foarte “solid” ”
    la partea asta din articol ma refeream 😉

 5. Agnusstick zice:

  Marius, s-a pierdut veriga din aici-ul ultimei fraze!

  • Agnusstick zice:

   Şi s-a pierdut o verigă şi mai importantă cu „Isus loser-ul”. Păcat că nu l-ai adus şi aici, erau articole gemene. Stăteam şi reciteam comentariile de pe Pătrăţosu. Aştept câteva reveniri, dezminţiri, reminţiri, cuminţiri…

  • Agnusstick zice:

   O mare greşeală mai sus, trebuie „loser-ul”, s-au pierdut ghilimelele esenţiale. Ca mostră de comentariu semnat Marius David Cruceru pe Pătrăţosu:
   „Dumnezeu este subiectiv perceput de fiecare dintre noi. Tu cu Dumnezeul tău, eu cu Dumnezeul meu, Lorena cu Dumnezeul ei… etc. Cum îl putem obiectiva? Printr-o comunitate hermenutică de siguranţă, care este Biserica. Dumnezeu se cunoaşte între doi pereţi de care eu mă dau cu capul tot timpul Cuvîntul Duhului şi Comunitatea Duhului. Scripturile şi Biserica (asta include şi tradiţia interpretativă a Bisericii). Vorba cuiva: dacă îţi vine în cap ceva cu totul nou, care n-a mai trecut prin cap nimănui timp de 2000 de ani, du-te prima dat la psihiatru 🙂
   Aşa m-ar trimite unii pe mine cu posturile astea două de ieri şi azi 🙂
   Deci, revenind: cel ce doreşte să creadă trebuie să se mişte între Cuvîntul Întrupat (Cristosul Înviat), Cuvîntul Duhului (Scris)şi Comunitatea Duhului (Mireasa lui Crisos). Oricine tindes spre credinţă, dacă vrea să se obiectiveze, vrea nu vrea… nu scapă de Biserică, altfel nu-şi poate aproxima Dumnezeul. ”
   Pe vremea aceea aveai mai mult timp sau mai multă energie, Marius? Oricum, comentariile sunau mai elaborat, erau mult mai lungi, sau poate mi se pare mie. Nu e un reproş, le putem oricând citi acolo (dacă n-o dibui Al Qaeda serverele WP).

   • Marius David zice:

    da, ma bucur ca ai descoperit celelalte comentarii 🙂
    unele comentarii nu merită repetate, mă bucur că le-ai descoperit.
    acum lucrez la altceva. Atunci am făcut niște experimente pe pătrățosu, eram mult mai mult timp on line și aveam alte priorități.
    acum am alte priorități.
    ce era mai elaborat atunci în comentarii pun acum în altă parte, într-o carte care trebuie terminată.
    oricum … cam asta spun și la curs în fiecare semestru. mie nu mi se pare deloc elaborat ce ai citit tu acolo

  • Marius David zice:

   să încercăm să recuperăm…
   este vorba de un capitol din întoarcerea în Oglindă.
   este pierdut și pe Patratosu? potți verifica pentru mine?

 6. Iustin zice:

  mi-a placut articolul!…

 7. Rusnak Vitalii zice:

  Fain! mi-a placut mult aticolul!

 8. elisa zice:

  Da, Domnl Isus a avut timp pentru toti;
  El a stat de vorba, azi pastorii (in majoritate)doar predica.
  Intr-adevar ce mare nevoie se implineste atunci
  cand pastorul sta de vorbe, despre tot..cu tine.
  Ce deosebire radicala intre El si cei de azi.
  Cred ca de asta nu se ajunge la inimile bietilor
  oameni,care desi sunt in adunare,nu au cu cine
  sa vorbeasca despre tot ce-i framanta.
  Ce e de facut? ca si pastorii, si de ce nu, si ceilalti frati
  sa „vorbeasca intre ei comentarii”. 🙂
  Este nevoie de o reforma urgenta.
  Cred ca trebuie sa va ganditi ce puteti face
  pentru ca si pastorii din tara sa faca la fel
  ca Domnul,sa-si fac atimp,timp mult si bine rasplatit in ceruri
  pentru oameni.

 9. George Valah zice:

  „Luati o idee nobila si aruncati-o in strada..Curand ea va deveni,,vulgara!” (Schopenhauer?)”De zei si de fluturi, sa nu te atingi niciodata, caci poleiala lor iti va ramane pe degete..” (V. Conta)
  Singura apropiere de intelegere e prin .. iubire. Apropierea prin ratiune e… cercetare. Ea naste ipoteze si concluzii logice. Natura nu e logica, caci nu e constransa , ci libera. Legile ei sunt…”aproximarile” noastre pentru a generaliza, a o micsora si a o cuprinde in intelegere limitata, ea insasi fiind nelimitata. Iisus nu s-a incadrat in rutina si dogme caci rutina e somn, iar dogma e lipsa de cuprindere. El a avut cateva mesaje:
  – Bucurati-va… caci viata e bucurie, nu tristete
  -Treziti-va si nu dormiti… caci viata e traire unica a fiecarei clipe
  – Iubiti-va aproapele ca pe voi insiva… Caci fara a va iubi pe voi, cum veti sti si veti putea iubi pe altii!Iar iubirea adevarata nu e „posesie”-frica de a pierde si nesiguranta, ci incredere si bine total catre ceea ce iubesti.
  Iisus nu PUTEA pierde timpul, caci El e stapanul timpului („Voi fi cu voi pana la sfarsitul timpului”..), iar noi suntem…”sub” timpuri…NOI, nu AVEM timp…
  Iisus nu ar fi fost NICIODATA blogger, caci mesajul sau a fost transmis in forma sacra, adica prin VIU grai, si prezenta fizica/spirituala De aceea mesajul nu a fost „intelectual” ci… direct spiritual.. Perfectiunea este INTOTDEAUNA unica si deci inimitabila …Orice ‘dublare” sau repetitie ar insemna „precedent” si imperfect. „Nec plus ultra”…Daca vreti Iisus, iubiti ca Iisus, fiti treji si bucurati-va, pana in celule de bucurie… nu de cauza ei…
  In rest, articolul e un exercitiu imaginativ, speculativ si liber, asa cum probabil e si comentul meu… Randuri de ganduri…

 10. George Valah zice:

  In culturile initiatice, invatatura se transmitea in natura (adica nu in spatiu inchis), direct si prin viu grai, de la maestru la discipol. Inafara incarcaturii mesajului, prezenta si exemplul maestrului intareau si acordau credibilitate. In plus era legatura spirituala ce se crea intre cei doi, acestia ramanand uniti „pe viata”(„..Pastorul bun isi apara turma si isi da viata pentru ea..”)Dar in plus, era si filtrarea informatiei, astfel incat aceasta sa nu ajunga la cine nu trebuie (..Nu dati diamantele voastre porcilor, caci le vor calca in picioare si murdari de clisa”) In informarea scrisa, nu mai exista control asupra ei si nici contactul spiritual dintre invatator si elev. Doar contact intelectual. Ori gandirea, poarta in ea samanta indoielii (reasonable thinking), al negarii sau a falsei cunoasteri. Mai departe, informatia originara devine subiect de interpretare, denaturare si in final este doar un mijloc de manipulare in scolpuri contrare naturii ei.

 11. yourfreedom1 zice:

  Prietene, esti o victima a dezinformarii evanghelice. Viata lui Iisus era integrata planului inceput de Irod cel Mare de a raspandi religia Iudaica si prin ea imparatia mondiala; Iisus facea exact ceea ce crezi tu ca ar fi trebuit sa faca.

 12. Rodica Botan zice:

  Articolul mi-a dat mult de gindit; dar si comentariile. Ca un raspuns la ultimele doua comentarii, despre avantajul transmiterii in viu grai …In timpurile noastre oamenii sint tot mai izolati. Daca n-ar fii tehnologia, unii dintre noi n-am avea prea mult contact cu cei de-o credinta, de-o limba, cu ce-i cuprinsi de-acelas dor ca si noi…
  Ceea ce intareste si mai mult ideea din titlu, ca daca Domnul Isus ar fii trait in timpurile noastre, si-ar fii facut timp si pentru cei izolati prin cine stie ce departari greu de parcurs pe jos…

  Oricum, vroiam sa spun si eu ca blogul asta, deschide mereu ferestrele gindiririi mele si il caut zilnic pentru o gura de aer proaspat…

  • Marius David zice:

   interesant ce spui
   in acelasi timp tehnologia poate fi dusmanul cel mai mare al adevăratei părtășii,
   mîine voi relua o postare pe tema asta
   am devansat/o cu o zi
   Multumesc pentru cuvintele de apreciere.
   conteaza.

 13. Andrei zice:

  Da, Isus nu a avut doctorat si totusi a fost numit Invatator…
  Personal nu cred ca Isus ar fi fost „bloger”…

 14. cipriansimut zice:

  @Rodica Botan: unii nu devin izolati pentru ca civilizatia asa s-a dezvoltat de-a lungul timpului, ci pentru ca tehnologia permite ca omul sa devina extrem de izolat. Datorita tehnologiilor de comunicare (telegraf, telefon, radio, telefon mobil, internet: mIRC, messenger, hi5, facebook, twitter) ne permitem sa fim in contact virtual cu toata lumea, dar in contact real cu tot mai putini. Pentru ce sa ma chinui sa dezbat idei la o intalnire cand pot discuta pe mess? Tehnologia comunicatiilor este de un incredibil folos, dar numai daca este folosita cu cap. Altfel…ne izolam. Nu vorbim fata catre fata…vorba apostolului.

 15. elisa zice:

  Domnul Isus nu ar fi fost bloger niciodata..pentru ca…nu ar mai fi fost El….pentru ca El nu ar fi stat izolat la un calculator niciodata…..ar fi fost mereu printre oameni, de dragul lor, ori singur, doar ca sa fie in partasie in rugaciune cu TATAL.
  Asa cred eu.

 16. Petru Burac zice:

  Foarte fain si explicit articolul.

 17. Horeb zice:

  … eu cred ca ar fi fost un nonconformist. Adica exact asa cum nu va asteptati nici dvs. , nici eu!

 18. Pingback: Hristos Isus nu ar fi fost blogăr « LITERE HANDMADE

  • Marius David zice:

   atunci tu de ce eşti blogăriţă, Lia, dacă Isus nu ar fi fost blogăr. Faci ceva ce i-ar fi fost urît sau fără plac lui Isus, păi atunci de ce mai purtăm penibilele brăţăruşe cu WWJD? De ce gîndim aşa, în termenii „ce ar fi făcut Cristos ca să fac şi eu… „.

   Apreciez încercarea de a fi „pentru contra” numai că îţi lipseşte constructul, după părerea mea, asta în contextul în care nici nu ai citit cu atenţie ce am scris eu, dar te-ai „blogat” în titlu.

   Reflexe cunoscute deja!

   Uite că nu sînt de acord că ar fi împărţit toţi banii pentru săraci. A fost în stare, şi tocmai am studiat asta azi cu studenţii din anul I, a fost în stare să accepte o risipă inacceptabilă. Parfum de 300 de dinari pentru un gest profetic? Ai grijă să nu te trezeşti gîndind ca Iuda, bîntuit de gînduri de asistenţă socială tot timpul.

   Isus a ştiut să risipească la vreme şi să interzică vindecările spre unii bolnavi, să îi lase pe alţii să moară, pe alţii să se chinuie etc.

   Am impresia că trăieşti în minte cu un Isusuţ prea roz-bombon… încearcă să mai dregi un pic icoana. Succes!

   şi a propos… ideile mele nu sînt rotudde pentru că nu încap într-un cap pătrat decît dacă sînt colţuroase.
   Deja te-ai convins că te poţi răni foarte uşor în colţurile ideilor mele. Topurile, anunţurile şi fotografiile cu pisic asezonate cu „frustrarea săptămînii” şi „complexul lunii” sînt într-adevăr inofensive şi mult prea rotunde. Serveşte-le cu nesaţ, dar la mine nu vei găsi prea multe rotunjimi. Mai nou nici măcar pe trup.

   • LiA zice:

    Tu chiar crezi ca ai adevarul absolut ai icoanei unui Isus al sec XXI ?
    Am citit absolut TOT stiu citi si pricep si ghilimelele (tu chiar ma crezi proasta nu-i asa?)
    Nu-mi lipseste constructul , Nu gandesc precum Iuda si Nu ma ranesc in ideile tale sunt contra ideilor tale.(a unora).
    Ultima fraza :”Serveşte-le cu nesaţ, dar la mine nu vei găsi prea multe rotunjimi. Mai nou nici măcar pe trup.” nu mi se pare una de bon ton mai ales pentru un crestin – Nu ma intereseaza cum arati !
    Iar ideile tale sunt rotnde precum personalitatea-ti grozav de rotunda. Nu ai nicio aptitudine de Patratos decat in aroganta raspunurilor.
    Un om cu idei inteligente ar trebui sa inteleaga ca NU trebuie ca TOTI sa-i accepte ideile, si nu trebuie ca toti sa-i creada ineptiile.
    Argumentele tale ca Isusar fi fost blogar sunt insolide si la un moment dat se bat cap in cap.

    • Marius David zice:

     draga Lia,
     tocmai am văzut reacţia ta copilărească şi firesc-lumească pe blogul tău. Păcat.
     1. nu, nu pretind că am adevărul absolut al Chipului Cristic, incerc să îl las să se formeze în mine între Biblie şi Biserică, întru Duhul, dar fără să fie virusat, pe cît posibil
     2. nu te cred proastă, cred că ai probleme de caracter, dar asta avem cu toţii, fiecare în diferite forme de gravitate.
     3. ba da, tocmai pentrucă îţi lipseşte constructul nu-ţi dai seama că îţi lipseşte constructul. Ai impresia că ştii destul de multe lucruri şi că ai aparat, dar o şcoală absolvită nu ne dă neapărat şi limbajul tehnic şi aparatul conceptual ca să analizăm chestiuni mai subtile. Nu-i vorba de inteligenţa naturală, este vorba numai de educaţie. Insist: chestiunea cu gramatica, pe care continui să o ignori cu încăpăţînare, profesoară fiind, este o probă împotriva ta.
     4. Da, sînt arogant, recunosc! 🙂 Uneori şi numai cu anumite persoane. 🙂 Îmi arog dreptul de a da lecţii uneori. Defect profesional.
     5. m-am convins deja că este imposibil să îmi accepţi ideile, mai ales cele legate de ortografie, lexic (insolide?), morfologie şi sintaxă. 🙂
     6. Dacă tot spui că argumentele mele sînt „insolide”, dizolvă-le, doamnă dragă.
     Duminică fără adidaşi îţi doresc!

 19. LiA zice:

  Si inca ceva
  Nu EL a cheltuit banii fiindca nu-i avea – altcineva a facut asta pentru EL.
  Nu dai citate Biblice exacte pentru afirmatiile : „să interzică vindecările spre unii bolnavi, să îi lase pe alţii să moară, pe alţii să se chinuie etc.”
  Pentru afirmatia :Faci ceva ce i-ar fi fost urît sau fără plac lui Isus, păi atunci de ce mai purtăm penibilele brăţăruşe cu WWJD? iti raspund NU categoric NU ! El nu a interzis nici ucenicilor sa pescuiasca(o activitate destul de incomoda) si nici altor oameni sa nu munceasca sau sa scrie.
  Eu nu am afirmat ca ma ghidez dupa IDEEA ca fac DOAR ceea ce ar fi facut Hristos.
  Am convingerea ca Isus nu ar fi fost blogar.

  • Marius David zice:

   Şi eu am convingerea, dragă Lia, că nu ai înţeles prea mult din postarea mea…
   Miza şi ţinta postării mele nu avea deloc de-a face cu bloggingul, ci cu altceva, dar ai ratat glorios punctul focal al postării mele.
   Îmi pare rău, amîndoi facem parte din generaţia căreia ni s-a dictat comentariul în clasă la limba română… numai că eu am refuzat să scriu. După ce am luat cîteva note de patru în confrutarea cu profesorii la română mi-am pus ambiţia să scriu comentariile proprii, dar pe-ale lor tot nu le-am înghiţit.
   Am cîştigat două lucruri, poate chiar ma multe. Unul dintre ele? Posibilitatea de a vedea mai repede decît colegii mei de generaţie unde este punctul focal al unui text.
   Al doilea? Pot să creez texte interesante, după cum vezi :), iartă-mi din nou aroganţa.
   Despre exactitate: alţii se ocupă cu asta. Nu eu! Eu sînt „Mister Inexactitate”! Ca calitate asta se poate căuta la rotunzi.
   Nu obişnuiesc să vîr citate biblice în orice, dacă la asta te aştepţi.
   Greşeşti, Lia, nu le-a interzis să pescuiască, dar i-a chemat la un altfel de pescuit, ceea ce implicit însemna şi lăsatul în plata Domnului a pescuitului cel de toate zilele şi nopţile… (caută singură citatul) 🙂
   Este o activitate precum bloggingul sau ceea ce implică aceasta (dialog, timp, investiţie în relaţii, informaţie etc.) ceva ce Isus nu va fi făcut? Nu, categoric nu!
   Păstrează-ţi convingerile! Isus nu ar fi avut carnet de conducere!!! L-ar fi luat ca şofer pe Apostolul Petru!

 20. LiA zice:

  Esti sigur ? poate ca ar fi fost Ioan sau poate chiar Iuda.
  „”Miza şi ţinta postării mele nu avea deloc de-a face cu bloggingul, ci cu altceva”” – CORECT !
  „După ce am luat cîteva note de patru în confrutarea cu profesorii la română ” – Dragut ! asta insemna respectul tau pentru profesori ? 🙂 inca mai ai reminiscente de-aia vezi paiul din ochiul altuia si nu barna ta?:
  „Ca calitate asta se poate căuta la rotunzi.
  Nu obişnuiesc să vîr citate biblice în orice, dacă la asta te aştepţi.”

  E atat de penibila aroganta ta, atat de penibila…incat nu mai am ce comenta.

 21. elisa zice:

  Ma gandeam azi,ca Domnul nostru nu ar fi avut nevoie sa fie blogger, pentru ca El putea „zbura”intr-o clipita dintr-un loc inaltul, ca sa fie dupa nevoi langa oameni;
  dar totodata ar intelege pe cei care devin bloggeri, ca sa fie de folos, pentru cresterea Imparatiei Lui; stiind ca oameni fiind, suntem limitati, dar..ne-ar fi acceptat El
  greselile de gramatica?. 🙂
  Ce ar fi facut oare cu cei care jignesc….?. 😉

 22. elisa zice:

  Da, asa este, totusi ca sa poata”comenta” cu noi toti, dupa ce vom fi invatat gramatica. 🙂
  poate ca ar fi folosit si computerul. 🙂
  Nu, nu stiu cum ar fi putut fi ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.