Unde mergea președintele Poloniei?

Sînt pe drum, dar am aflat de faptul că președintele Poloniei a decedat într-un accident aviatic stupid.

Ce ironie!!!

Știți unde mergea? Să rememoreze masacrul de al Katyn. Ce s-a întîmplat acolo?

Iată:

iată și comentariul lui Adrian din discuția în care s-a amintit aici pe blog acest masacru.

Orice cautare pe google cu cuvinte cheie de genul “Katyn massacre”, “Katyn forest” iti poate furniza material din plin.
Desigur, subiectul este mult mai putin mediatizat decat altele. “Stanga” occidentala a avut grija de asta. Crimele naziste sunt oribile (si sunt, intr-adevar!), crimele regimurilor comuniste sunt, pentru “stangistii” europeni, “devieri inevitabile in drumul revolutionar de construire a socialismului”. Numai victimele nazistilor miros greu, peste mortii din gulaguri s-a dat cu parfum…

Asta nu trebuie sa ne faca sa uitam ce au facut autoritatile romane la Dalnyk, la Golta, la Bogdanovka (sunt obligat sa subliniez asta, ca sa nu fiu din nou inteles gresit). Chiar daca la Golta si Bogdanovka executantii au fost politisti ucraineni, comanda a venit de la conducatorii romani.
Cum, necum, toti conducatorii romani de atunci au platit, si cei mai multi dintre ei au fost executati ca si criminali de razboi.
De asemenea, Miscarea legionara, pentru crimele comise, a platit (peste 90% dintre legionari au fost executati sau au pierit in puscarii).
Cati dintre bolsevicii de pretutindeni au platit pentru crimele in masa?!
Mai mult, dupa 1990, au aparut la TV fosti tortionari care s-au laudat cu “tehnicile” lor de tortura.
Am “condamnat” bolsevismul fara sa pedepsim nici macar un sfert de crima din acea perioada. Asta in timp ce fosti nazisti nonagenari mai sunt inca expulzati, atunci cand sunt descoperiti, din SUA (ceea ce este corect, pentru ca crimele de razboi nu se prescriu). Din punctul meu de vedere, condamnarea cu surle si trambite a comunismului este frectie la picior de lemn. Comunismul a fost facut de oameni. Cum ar fi fost ca nazismul sa fie condamnat si niciun criminal de razboi sa nu fie pedepsit?!
In perioada comunista s-au comis crime impotriva umanitatii. Oamenii aceea ar trebui condamnati, fie si in lipsa. Chiar daca au murit sa se spuna: capitanul Stan Papusa a comis crime impotriva umanitatii, este criminal. Ti se pare absurd ce spun?

Se judeca cu o alta masura atrocitatile regimurilor bolsevice. Asta-i.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Adrianisme, Fabrica de barbati, Scrisori către Dumnezeu, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Unde mergea președintele Poloniei?

 1. Myosotis zice:

  Aiurea rău. Cu atât mai mult cu cât erau la bord 87 de persoane. Bunul Dumnezeu sa-i ierte!

 2. ioan daniel zice:

  Doamne pazeste ne

 3. Nicu D. zice:

  Accidentul s-a petrecut pe teritoriul Rusiei unde totul poate fi interpretat cum vor ei. Presedintele Poloniei a avut in timpul in care fratele sau a fost prim-ministru cateva dispute cu Moscova pe teme energetice. Bineinteles ca ce spun eu e o pura speculatie. 😉

  Insa multi oameni importanti ai Poloniei au murit acolo.

 4. Micul Teolog zice:

  Presedintele polonez a murit intr-un accident aviatic in Rusia, impreuna cu elita politica a tarii.

  Prima ipoteza de lucru – eroare de pilotaj (sursa hotnews.ro)

  Da cine a pilotat avionul prezidential? bace Ion plugarul ?

 5. Nazistii au fost condamnati pentru ca au fost indepartati de la putere. Coumnistii nu au fost condamnati pentru ei sau oamenii lor nu au plecat niciodata de la putere. Caderea comunismului nu a insemnat caderea comunistilor ci transferul lor in conducerile asa-ziselor noi democratii.

  E pacat de toti cei care au murit in acel accident si probabil ca adevarul nu se va afla prea curand sau nu va fi crezut de toata lumea. Avionul prezidential si-a facut in decembrie 2009 revizia la o firma ruseasca, Aviakor, asa ca nu de teorii ale conspiratiilor vom duce lipsa. Martorii oculari spun ca avionul se apropia de aeroport foarte jos si inclinat pe aripa stanga ceea ce nu e o manevra standard. Deocamdata e deschisa orice ipoteza, eroare de pilotaj, defectiune tehnica, eroare a turnului de control, etc.

 6. Teo zice:

  Nu vreau sa fiu paranoic insa nu pot accepta ca a fost un simplu accident.

  1. Aparatul prezidential nu era pilotat de Ion Plugarul cum spunea Micul Teolog
  2. Era totusi un Tupolev poreclit Tancul capabil sa decoleze si aterizeze in conditii viterege. Un aparat la care defectarea unui motor nu ar fi dat emotii pilotului deloc.
  3. Era prea multa lume din conducerea unei tari care s-a comportat f bine la criza in acel aparat.
  4. S-a intamplat in Rusia.
  5. Putin a fost desemnat sa conduca ancheta…. spune multe asta.
  6. Acum vre-o 10 zile presedintela Poloniei a avut intalnire cu Obama.
  7. Presedintele si fratele sau geaman au fost unii din cei mai vehementi oponenti ai comunismului.

  si mai sunt

  Sper sa ma insel dar….

 7. vioricaO zice:

  Suntem vulnerabili ca oameni si pentru fiecare exista o ultima zi pe pamantul acesta! Ma intreb daca, din cei care au fost in avionul prezidential, erau pregatiti sa-l intalneasca pe Domnul ca Mantuitor sau ca Judecator?
  Cred ca daca pilotul ar fi fost mai ferm, si ar fi refuzat sa tot incerce aterizarea, spunadu-le sefilor cei mari ca pe comanda avionului, el este seful si ca datoria lui e sa-i duca si aduca teferi la destinatie, alta semnificatie ar fi avut ziua de azi pentru Polonia!
  E foarte trista aceasta zi, Domnul sa ne fereasca de incercari mari!

 8. CNI zice:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca.
  Amara ironie.
  Cei ce mor in Saptamana Luminata, se zice, merg in Rai.
  Hristos a inviat!

 9. Putinstiutoru' zice:

  multe pot sa inteleg la oameni dar uciderea cu singe rece absolut deloc. curat blestem asupa noastra.

 10. Claudiu Lupu zice:

  @ CNI:
  „Cei ce mor in Saptamana Luminata, se zice, merg in Rai.”
  Cine si unde zice asa ceva?
  Sa-mi fie cu iertare, dar Scriptura ne spune ca in Rai se ajunge intr-un singur fel: prin pocainta si credinta in jertfa de pe cruce a Celui inviat.
  Adevarat a inviat!

 11. elisa zice:

  „comunistii nu au plecat niciodata de la putere”
  eu zic”nici informatorii de la locul pe care l-au ocupat dintotdeauna”
  urat e pe pamant . 😦

 12. Dumnezeu sa ii ierte au fost asasinati in grup pentru ca au fost anti rusia as a patesc cei care se pronunta contra comunismului Moarte mafiei comuniste!

  • Marius David zice:

   draga Nicolae, am lăsat comentariul tău, deşi este foarte agresiv cu ultima strigare numai pentru că introduce o ipoteză interesantă, asasinatul în grup.
   Încep să mă îndoiesc, deşi cineva, inginer de formaţie, mi-a explicat destul de convingător cum se poate face un asemenea asasinat.

   Pentru cei care pricep termenii tehnici este vorba de flapsurile care sînt acţionate electric, de nişte motoraşe. Acele motoraşe pot fi „influenţate” de la distanţă.
   Modalitatea de prăbuşire pare să fie afectată de o defecţiune a flapsurilor. Dacă acelea au fost „lucrate” cumva între timp şi pilotul a pierdut pentru o clipă contactul din carlingă spre flapsuri, accidentul este ca şi făcut.

   PAriez că acest accident va rămîne una dintre „enigmele istoriei”, ca şi moartea lui Kennedy.
   Încerc să resping ideea asasinatului. Părerea mea este că Putin este mult mai deştept de atît. Prea bătător la ochi.

 13. Micul Teolog zice:

  nici o actiune umana nu este mai josnica si hidioasa decat crima. Rusine, rusine, rusine, asta e istoria omenirii fara Dumnezeu

 14. bogujoy zice:

  in cazul in care Polonia va apela la FMI in viitorul apropiat si/sau mediu se subintelege metoda de lucru de subjugare economica a americanilor. Rusia a cazut de acord cu „accidentul” pentru ca Polonia avea o viziune anticominista, antirusa.

 15. xerxe zice:

  De ce oare oamenii isi amintesc de ororile pe care le-au savarsit rusii, implicit comunismul, dar trec cu vederea „erorile” capitalismului. Cati oamenii au murit la Hirosima si Nagasaki? In ce fel a fost „executata” Dresda de catre Aliati? ……… si noi parca tot de ei am fost „executati” la comunism, si i-am asteptat pana in 2004!

  • Nicu D. zice:

   Cred ca diferenta intre unele si altele este ca „cele capitaliste” sunt cunoscute. Cele comuniste au fost retusate. Masacrul de la Katyn nu a fost recunoscut oficial decat foarte tarziu de catre Gorbaciov. Nemtii au aflat ei insisi numai in 1943 despre masacru si atunci doar despre existenta unei gropi …doua fiind omise.
   Cred ca incercarea de a retusa ororile comuniste le face atat de „urate”.

  • Marius David zice:

   Incomparabil, Xerxe, Hiroshima şi NAgasaki sînt dintr-un alt dosar, acestea sînt din alte dosare, crimele comuniştilor din alte dosare.
   Să nu încurcăm borcanele.

 16. michael zice:

  stranie..coincidenta. o padure a inghitit o elita poloneza acum 70 de ani. la fel si acum.

 17. Claudia zice:

  … mafia italiană, mafia drogurilor, mafia capitalistă, mafia politicienilor, mafia dogmaticilor şi totalitariştilor… Mafia punctelor de vedere ridicate la rang de adevăruri absolute şi cod moral de conduită. Moarte mafiei? Moarte omenirii, că toţi suntem pe acolo…

  Cumplită întâmplare! Cinică coincidenţă!

  Dar observ nu numai aici ci şi în presa online pe care am citit-o ieri şi azi o inflamare a anti-rusismului, care porneşte probabil de la fapte istorice obiective, transformate odată cu timpul în reacţii viscerale, dar mai ales de la nivelul speculaţiilor. Să presupunem prin absurd că speculaţiilor noastre ar fi adevărate. Crima trebuie pedepsită! Dar este de vină întreg poporul rus? Ar merita să se pornească un război pentru asta?

  Cred că şi în această situaţie suntem tentaţi să cădem într-o greşeală tipică: personificarea. Aşa cum pe Dumnezeu îl antropomorfizăm în mod exagerat, uitând că deşi Îl putem cunoaşte într-o anumită măsură, şi chiar El se descrie de multe ori în limbajul caracteristicilor umane, noi am fost făcuţi după chipul Lui şi nu invers, şi Dumnezeu nu este om! Tot aşa, deşi putem vorbi într-o oarecare măsură de personalitatea popoarelor, anumite trăsături mai pregnante care ar caracteriza fiecare popor în parte, în ultimă instanţă nu putem emite pe baza lor judecăţi de valoare absolută şi mai ales nu le putem transfera tuturor indivizilor care formează poporul respectiv.

  Cine sunt românii? Politicienii şi conducătorii noştri – privind din interior, sau persoanele cu cetăţenie română care au făcut tot felul de „ghiduşii” prin străinătate – dacă privim din exterior? Şi dacă tot vrem să luăm poporul ca întreg – cu ce suntem noi mai buni decât alte popoare? Cum spunea şi domnul Cruceru – ne omorâm pruncuţii cu milioanele, noi, creştini de la începuturile creştinismului, ortodocşi (= credinţa cea dreaptă, adevărată, că asta înseamnă ortodoxie) de două mii de ani, locaţia noului Ierusalim, după unii…

  Cu ce au fost ruşii mai imperialişti, istoric vorbind, decât englezii? La un moment dat în istorie englezii dominau lumea, şi nu prin mijloace elegante. Şi cu toate acestea îi considerăm ca şi naţiune nişte gentlemeni. Şi nu zic că nu sunt mulţi dintre ei, dar… Sau, ca să pun altfel întrebarea: De ce îi iubim noi acum atât de mult pe polonezi şi îi urâm pe ruşi? Că tot istoric vorbind, am avut destule conflicte şi cu polonezii, ca şi naţiune. Doar pentru că istoria noastră cu ruşii este mai recentă? Şi, deşi sunt absolut convinsă că o crimă nu scuză şi nici nu justifică o alta, există şi o altă faţă a tragediei care a dus la cea de la Katyn, în care polonezii nu sunt tocmai „uşă de biserică”. Nu vreau să adâncesc acum acest subiect, ci doar să subliniez natura parţial iraţională a „urii” noastre.

  Da, am putea spune că Rusia a adus comunismul pe scena istoriei, şi comunismul a fost urât, că am trăit în el. Dar într-un fel, bine a fost. Căci altfel ne-ar fi putut convinge mai uşor umaniştii că omul în esenţă este bun de la natură. Dar acum, cine are ochi de văzut ar putea să vadă, şi dacă nu este creştin. Cred că am putea spune că la nivel uman am epuizat toate experimentele de cosmetizare a naturii umane pe care le-am fi putut face.

  Nu zic că nu trebuie să ne deschidem ochii şi să vedem ce se întâmplă în jurul nostru, dar măcar noi, ca şi creştini, să fim un pic mai moderaţi în ceea ce spunem. Mai ales că, aşa cum spuneam şi într-un comentariu de la postarea „Opriţi camera!”, nici noi nu suntem în mare măsură altfel… Dar să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să învăţăm să reacţionăm altfel!

  Să ne rugăm pentru poporul polonez şi mai ales pentru cei care şi-au pierdut pe cineva drag în acest accident; şi să ne rugăm şi să nu pornească – Doamne fereşte! – vreun război… Accidente şi pretexte au mai fost în istorie pentru a masca alte interese, deşi nu cred că ruşii (coducătorii lor) în situaţia în care se află ar avea vreun interes să pornească aşa ceva acuma (părerea mea).

  • Cipri Moldovan zice:

   @ Şi, deşi sunt absolut convinsă că o crimă nu scuză şi nici nu justifică o alta, există şi o altă faţă a tragediei care a dus la cea de la Katyn, în care polonezii nu sunt tocmai „uşă de biserică”.
   Imi explici te rog ce vrei sa spui prin faptul ca polonezii nu au fost usa de biserica?

   • Claudia zice:

    În primul rând, în orice poveste care implică cel puţin doi protagonişti, există cel puţin două versiuni ale poveştii. Adevărul se află de obicei undeva la „mijloc”. Nu mă refer la episodul omorârii lor din 1940, care este absolut oribil, ci la istoria conflictelor dintre ei de până atunci. S-ar putea să greşesc, nu am un material la îndemână, scriu doar din ce îmi amintesc, şi anume că polonezii cuceriseră şi ţinuseră sub ocupaţie zona respectivă, timp de zeci de ani (? – nu ştiu exact cât) şi ca orice cotropitori nu au fost foarte „drăgălaşi” cu populaţia rusă din zonă (care de fapt era ucraineană). Mai precizez o dată – nu încerc să justific prin nimic atrocitatea în sine; doar că istoria oricărui conflict este de obicei în nuanţe… nu e niciodată doar în alb şi negru.

    Când am scris asta, m-am referit la episodul din 1940. Acum realizez că, în mod ironic, s-ar putea ca tot atitudinea lor să fi contribuit la realizarea tragediei de zilele trecute: nevrând să rateze ceremonia aşa cum ei o planificaseră, s-au „încăpăţânat” (probabil) să aterizeze în ciuda tuturor avertismentelor.

    Şi apropo, ca să contribui şi eu la „teoria conspiraţiei”: ştiaţi că şi preşedintele Poloniei din 1943 a murit tot într-un accident aviatic, la câteva zile după ce sesizase Crucea Roşie Internaţională (parcă) asupra atrocităţilor comise la Katyn…

    Cam asta ştiam. Trimit răspunsul cu scuze anticipate dacă am greşit; dacă cineva ştie altfel, să spună.

  • Marius David zice:

   Aşa cum spui, cea mai bună soluţie, să ne rugăm acum pentru polonezi. Eu cred că Dumnezeu le-a binecuvîntat apropierea de credinţă şi refuzul avortului în aceşti ani. Coloana morală a Poloniei este încă destul de solidă din pricina religiozităţii care a făcut ca anticomunismul lor să fie credibil, iar comunismul o glumă tristă.

 18. Florin zice:

  Eu ma intreb unde a ajuns

 19. Conteaza? zice:

  Ti se face rau numai sa privesti asa ceva. Ne mai miram ca mania Domnului va fii mare?

 20. 1.Presedintele Poloniei era un nationalist. Asta contravine principiilor europene.
  2. Presedintele Poloniei a spus intr-un interviu ca a fost pacalit sa intre in NATO, nu era ceea ce i s-a spus.
  3. Polonia nu a intrat cum trebuie in criza financiara provocata, asa ca a fost ajutata putin, o sa vedeti ce repede vor avea si ei nevoie de imprumuturi.

  deci nu mai miroase a treaba Ruseasca, miroase mai urat.
  recunosc … risc sa devin paranoic.

 21. elisa zice:

  Presedintele Poloniei impreuna cu fratele sau geaman au luptat contra legilor privind avortul si homosexualii.
  De ce ne mairam?
  Au deranjat Europa;asa ca s-au unit fortele raului din cele doua parti importante ale lumii,,,,la rau sunt impreuna,desi se dusmanesc dintotdeauna;este clar ce s-a-ntamplat!
  Exact cum a fost cu cecenul Dudaev..simplu l-au reperat prin telefonul mobil;americanii l-au vandut;a fost reperat foarte usor,si…GATA!
  Ce ne-am face daca nu L-am avea noi pe Dumnezeu ca Tata?
  Ce grozavenii se pun la cale…

 22. Există momente când ţi se face pur şi simplu greaţă de lumea asta. De lipsa de scrupule. De lipsa de frică de Dumnezeu.

 23. adrian zice:

  Era sa scap acest ‘post’…

  Am trecut azi pe langa Bogdanovka/Dalnik, unde autoritatile romane au comandat ceva asemanator cu ceea ce au facut bolsevicii la Katyn… Sper ca cineva va face candva un film si despre ce s-a intamplat acolo.

  Pe de alta parte, tot azi am dat de o statuie a lui Lenin intr-un satuc uitat de timp…

 24. Andy Schoger zice:

  Frate Marius, la scoala nu am invatat despre masacrele acestea. Ma gandesc că in Romania, lucrurile sunt mult mai grele. În oraşul din care vin, în cimitirul evreiesc este un monument la baza caruia sunt ingropate 4 bucati de sapun. Acel cimitir este cel mai ingrijit cimitir din cate am vazut.

  • Marius David zice:

   La şcoală nu aţi învăţat multe lucruri, de aceea trebuie să ne întoarcem în biblioteci.
   Da, în Lugoj este un monument al holocaustului sub care sînt îngropate bucăţi de săpun făcute din evrei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.