Haiti după trei săptămîni… homo homini lupus…

După trei săptămîni au rămas hoţii, rănile care se vindecă, molozul, clădirile instabile şi foarte multă tulburare şi durere.

sursa

M-am întrebat ieri, în timp ce avionul în care eram patina la decolare pe pista plină cu zăpadă, ce s-ar întîmpla dacă am ateriza forţat undeva pe coastele Alpilor în frig, răniţi, supravieţuind unui impact cu solul pe acea vreme incredibilă pentru zbor. Am trecut prin două dezgheţări ale aripilor şi piloţii au riscat să zboare din Zurich din cauza avionului foarte plin. Dacă ar fi anulat zborul SwissAir, şi aşa aproape de faliment, ar fi trebuit să plătească la greu.

M-am uitat împrejur. Trăim într-o lume în care solidaritatea, preţuirea vieţii, politeţea nu mai sînt valori. În cazul unui accident aviatic fiecare s-ar fi repezit spre uşi în devălmăşie, fără să aştepte, fără să lase pe cel din faţă, călcînd pe cadavre şi răniţi. Europa este sălbăticită. Ce se întîmplă în Haiti este un semn de îngrijorare foarte mare. Haiti este mai aproape de noi decît aţi putea crede.

Trăind într-o lume din ce în ce mai laicizată, lipsită de lumina Evangheliei, lipsită de valorile pe care aceasta ni le-a dăruit în aceste secole, în cazul unei nenorociri ne vom mînca de vii.

Vorba latinului homo homini lupus est!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Eyesavers, Gînduri, lacrima din colțul ochiului, Meditaţii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Haiti după trei săptămîni… homo homini lupus…

  1. Alexandru zice:

    Buna fr.Marius
    http://nazireat4him.blogspot.com/2010/02/soviet-story.html

    “The Soviet Story”, în regia lui Edvins Snore. „Povestea sovietelor” – povestea masacrelor politice puse la cale în numele unor utopii dictatoriale criminale: comunismul şi nazismul. Merita urmarit.

    Urmareste acest film si roaga-te ca toti criminalii de razboi sa se pocaiasca si sa recunoasca public atrocitatiile facute. Acestia sunt inca in viata azi, au functii si pozitii, medalii si onoruri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.