Mașterul Manolea

Așa cum spuneam mai zilele trecute, în politica românească nu este loc de plictis. Parcă asistăm la un fel de ping-pong al prostiilor între personajele principale din spațiul politic carpato-danubiano-pontic.

După ce Mircea Geoană ne-a făcut fericiți prin demonstrația faptului că flacăra violet nu doare, acum vine rîndul domnului Băsescu să continue explicațiile pe care trebuie să le dea în dreptul altor personaje dubașe de care s-a înconjurat și cu explicații referitoare la Mașterul Manolea.

Personajul cu nume din basmele românești, Aliodor (Aleodor), devine interesant printr-o altă probă pe care domnia sa ne-a făcut-o în mai multe rînduri: și anume că nu există limite în prostirea populației de limbă română.

Oare va da domnul Băsescu explicațiile cerute aici?

Nu cred!

Aliodor împărat se va da la fund, dispărînd între sutele de milioane pe care le-a făcut de pe spatele fraierilor. Așa le trebuie.

Pînă atunci ne facem de rîs singuri și fără ajutoare!.

Vorba jurnalistului

In lipsa acestor explicatii, nu vad de ce Mircea Geoana ar fi mai ridicol decat Traian Basescu. Amandoi au cazut mult prea usor victimele unor glumeti, amandoi au aruncat, cu nesabuinta lor, viata politica in delir si ne fac de ras in toata lumea civilizata.

Într-o țară în care Evanghelia este batjocorită din ușa Bisericii, ne vom aștepta vreodată la lumina cunoștinței? Într-o țară în care mituri și legende ca Meșterul Manole și Miorița sînt celebrate ne mirăm că președintele se de-servește de Aliodor și de Elena? Într-o țară în care furtul devine virtute și se numește șmecherie, într-o țară în care apărăm cu versete biblice furtul intelectual pentru propriile plăceri și distracții în timp ce îi condamnăm pe tîlharii din Haiti că dau în cap pentru supraviețuire, într-o astfel de țară ni se vor acoperi urechile să nu mai auzim Evanghelia și ni se vor acoperi ochii, să nu mai vedem lumina cunoștinței cerești. Riscăm să fim lăsați în voia minții noastre blestemate… sau pe mintea altora, ca Manolea și Hrebe.

România? Are cel mai mult de pierdut. Cu un fost candidat la prezidențiale care vede viole(n)t și simțește monstruos, cu un președinte care s-a înconjurat de șarlatani autentici și pseudopsihologi, trebuie să ne menținem pentru încă 20 de ani, între 20 și 40 de ani imnul național: Deșteaptă-te, române, că ești așa de ușor de prostit.

Pînă atunci? Să rîdem!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Mașterul Manolea

 1. m1ha1 zice:

  ce alte caracteristici ale „lumii” prezentate s-au schimbat ? Domnitorul ei o stapaneste cautand sa intoarca pe cat mai multi oameni care au vazut puterea lui Dumnezeu si Cuvantul a fost sadit in ei. Tot ce putem face pt conducatorii nostri e rugaciune si respect pt ca tot din voia Sa ei sunt acolo in functii de conducere. Noi luptam spiritual si privim dincolo de ceea ce e material si temporar.

  • Marius David zice:

   draga Mihai, uneori cred că şi diavolu se miră cît de proşti putem fi şi fără ajutorul lui.
   Îi dăm dreptul la odihnă şi tratament prin propria înşelăciune.

   Cred că asupra văzduhului României cîteodată demonii plutesc în derivă că nu au ce face… ne facem rău singuri. Să nu spiritualizăm prea tare chestiunea.

   • m1ha1 zice:

    Mulțumesc frumos. O onoare să fiu etichetat de un gigant al teologiei, un Pavel al prezentului.
    Mult succes.

    • Marius David zice:

     nu se referea la tine, era o afirmaţie generală… se refera la poporul român!
     uită-te la întreg contextul şi nu trage concluzii pripite.
     am mai spus, m-am uitat pe blogul tău şi mi-a plăcut ce văd acolo, dar uneori te pripeşti, chestie de tinereţe.

 2. Patrix zice:

  ai greșit sau asa ai vrut masterul sau mesterul?

 3. Daniel zice:

  Ca tot apar politicienii din nou in atentie, iata ce ne scrie bisericii noastre dl. Geoana la finalul anului trecut, cu credinta 😀
  http://bcev.ro/stiri/articol/9/Scrisoare-aniversara

 4. Pingback: Ce este fotografia? Isuşii pe care i-a fotografiat Voicu, “Am ajuns…” « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.