Două gesturi: Goldman Sachs și Ronald Reagan

L-am ascultat cîteva săptămîni în urmă pe Lordul Griffiths spunînd ceva de felul următor:

Chiar și în afaceri care sînt complet laicizate, profane, aplicînd principiile creștine sînt mai multe șanse de succes. Pentru noi ca bancă (Lord Griffiths face parte din conducerea Goldman Sachs) este importantă credibilitatea. Am cîștigat credibilitate aplicînd principii creștine în lumea afacerilor.

Iată că onoarea și cavalerismul se pot manifesta și în lumea marilor rechini. Goldman Sachs își cere scuze. Trebuia să o facă? Nu era obligată. Trebuia să ofere compensații? Nu.

Felicitări, GS!

Al doilea gest.

În momentul în care Ronald Reagan a intrat în război cu sindicatele controlorilor de trafic a transmis mai multe mesaje. A transmis un mesaj patronilor, societății americane, dar…. mai mult decît atît: a transmis un mesaj internațional. Rușii înșiși au mărturisit, se pare, că aceată criză din America și modul în care și-a găsit soluționarea a fost un mesaj extrem de important și un punct de cotitură în relațiile cu Statele Unite. Atunci au priceput rușii că, dacă s-ar lua în considerare Războiul Stelelor, președintele american nu glumește, Da al lui este Da și Nu al lui este Nu.

 

Mie mi se pare că de un astfel de președinte avem nevoie. Probabil că nu s-a născut încă și material din acesta nu se mai face.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Două gesturi: Goldman Sachs și Ronald Reagan

 1. Jeremy Necredinciosu zice:

  De remarcat, dincolo de raspunsul verbal, reactia de reala surprindere a lui Reagan, la intrebarea ce viza oportunitatea unor actiuni mai putin drastice. „Dura Lex, sed lex!!!”

  • Marius David zice:

   Ronald Reagan a fost un tip de o factura deosebită ca om, dar cel mai mult l-a ajutat faptul ca si-a ales consilieri buni, pe care i-a si ascultat, chestiune care nu se intimpla la presedintele in exercitiu al Romaniei, de fapt nu cred ca am vazut-o la vreun presedinte dupa 1989.

   • Octi zice:

    Faptul ca a ales consilieri buni este o dovada de intelegere a naturii umane si caracterului acestui om de exceptie. Sa nu uitam ca la Reykjavik s-a sculat de la masa tratativelor cu Gorby desi la ora aceea tot Congresul American, toti prietenii,consilierii, inclusiv sotia Nancy l-au sfatuit sa accepte compromisul. El nu a vrut sa renunte la scutul antiracheta si a terminat convorbirile cu Gorby desi acest cedase la toate celelalte puncte. Citeva luni mai tirziu Gorby a cedad si la ultimul punct si au semnat tratatul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.