Dani și Gia Hărduț

În 15 ani de profesorat am avut studenți și studenți. Unii au lăsat în urmă o mireasmă plăcută, de la viață spre viață, alții împrăștie miesme care alungă, descurajează, întristează. De obicei într-o școală de teologie se lucrează cu materialul clientului. Asta este. Putem face puțin în patru ani, cu greșeli și scădințe așa cum sîntem fiecare dintre noi ca ucenici ai lui Cristos.

Dani Hărduț a fost în grupa mea, o grupă de studenți extraordinară. A doua grupă de teologie pe care am coordonat-o. Prima grupă, pe care am preluat-o în 1994, de asemenea una dintre cele mai bune grupe de teologie din acești ani, este grupa în care a absolvit și Dr. Dr. Corneliu Simuț. Corneliu este unul dintre aceia care s-a realizat extraordinar din punct de vedere academic, Dani este unul dintre aceia care a fost chemat la o lucrare la fel de importantă și de binecuvîntată: lucrarea eclesială.

Aproape pe fiecare dintre acești băieți îi pomenesc în gînd cu mare drag, dar nu toți au bloguri la care să fac trimitere, de aceea încep cu Dani și Gia.

dani si gia

L-am urmărit pe Dani toată studenția. A lăsat o mărturie foarte frumoasă, am fost la nunta lui. Atunci am cunoscut-o pe Gia. I-am văzut pe amîndoi hotărîți să slujească, dar nu oriunde și oricum, în Oltenia și cum este mai greu.

Admirație și respect, dar și multe rugăciuni. Le mulțumesc că mă țin la curent cu ce se întîmplă în viața. Scriu aceste rînduri pentru a-i încuraja pe actualii studenți, dar și pe foștii studenți spre a-și urma vocația.

N-am întîlnit la Dani și Gia frustrare, demotivare, ci bucurie în slujire și dragoste de lucrare și de oameni. Demnă de urmat este calea lor!

Să ne rugăm pentru ei ca să sfîrșească mai bine decît au început.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Biserica Baptista, Blogroll, Fabrica de barbati, Oameni, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Dani și Gia Hărduț

 1. cristividican zice:

  M-am intalnit cu Dani si Gia in urma cu aproape 3 ani la o nunta. Atunci in spuneau viziunea lor de a merge sa lujeasca in Oltenia. Astfel de posturi imi dau o bucurie imensa pt ca vad tineri slujitori care continua sa slujesca. Nu-i usoara slujirea pt tinerii incepatori, mai ales in conditii grele.

 2. andrei zice:

  Daca pe Corneliu il lauda toata lumea fiindca probabil e mai „vizibil” decat Dani si Gia, vreau sa ii incurajez pe acesti „eroi necunoscuti” ai vremurilor noastre. Chiar daca nu ii cunosc pe Dani si Gia, apreciez lucrarea pe care o fac, curajul, determinarea, si ma rog ca Dumnezeu sa ii ajute sa ramana statornici pana la capat.

 3. Viorel zice:

  Cu Dani am fost prieten din prima zi cand am mers la Oradea. Am vorbit la telefon cu el acum o luna. L-am incurajat si iam spus ca cel putin 15 biserici de aici din R. Moldova se roaga pentru lucrarea lui din Oltenia. Era un pic trist ca dintre colegii care am fost putini se mai intereseaza de el. Dani, multe binecuvantari si har in slujire!

  La fel si dvs fr. Marius.

  • Marius David zice:

   Viorel, bine ai venit aici. A fost o bucurie să o întîlnesc pe soţia ta la Cristia Credo.
   Dumnezeu să vă binecuvînteze şi pe voi în lucrare.
   Să ne rugăm şi pentru voi acolo în Moldova că nu vă este uşor!
   Eu continui să mă rog pentru voi, încă am lista!

 4. Daniel Hardut zice:

  multumesc Vio de gandurile scrise.Eu nu sunt nimic, El e totul.Eu multumesc Domnului meu atat pentru chemarea la mantuire cat si onoarea sa fiu slujitorul Lui.Multumesc Domnului si pentru familia ce mi-a dat-o; nu as fi aici daca Gia, sotia mea, nu ar fi fost alaturi de mine in tot acest timp si nu doar atat, dar slujim impreuna ca familie si nu eu individual.

 5. Stefan Vas zice:

  Dani, de cand ai avut chemarea de a merge in Oltenia, m-am rugat Domnului, ca marturia trairii tale cu Dumnezeu sa fie cel putin la fel de puternica precum a fost in viata mea in cei trei ani in care am fost colegi de camera la „Emanuel”. Familia noastra va imbratiseaza dulce, pe toti 4 misionari (unul pe drum…:))
  Frate Marius, ma bucur de aceasta initiativa , ca unul care stiu ce mult inseamna o incurajare venita din partea celui care a fost mai mult decat un profesor, pentru Dani. Ma intreb adeseori de unde atata timp pentru a raspunde tuturor si pentru a va aminti de toti. Ma opresc aici, desi mintea mea dezvolta multe ganduri de bine, cunoscandu-va retinerea fata de prea multe cuvintele bune…raman unul dintre specatatorii preferati a tot ceea ce face Dumnezeu prin dumneavoastra. In rest, sa dea Domnul ca munca in campul Sau, sa fie rasplatita acolo unde nimic nu rugineste…:)

  • Marius David zice:

   Draga Stefan, mulţumesc pentru incurajari!
   De unde timp? Din celelalte 49 de bloguri pe care nu le fac 🙂 Cine citeşte să înţeleagă, că tot vorbirăm de risipiri şi împrăştieri.
   Eu sînt numai împrăştiat, nu şi risipit.
   Mulţumesc că te abţii de la gîndurile de bine, să nu mă îngîmf, că şi-aşa mă lupt cu cea mai mare calitate a mea: smerenia 🙂

 6. Emi&Mari zice:

  Daca mai citeste Dani acest mesaj, vreau sa il apreciez pentru faptul ca il slujeste pe Dumnezeu intr-un pamant greu de lucrat. Stiu putin din ceea ce inseamna lucrarea in sudul tarii iar mai nou in Moldova, de aceea vreau sa stie ca l-am pus pe lista de rugaciune a familiei noastre. Motivele de rugaciune le poate trimite pe adresa de e-mail a colegilor de la master anul I. Apropo, ma rog sa avem har in sesiune. Domnul sa va binecuvinteze in slujire toata familia.
  Eu nu am facut parte din grupa fratelui Marius dar a fost si este o binecuvantare pentru cei care doresc sa vada lucrul acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.