CBMW – Prince despre „tăție”

CBMW este prescurtarea de la The Council on Biblical Manhood and Womanhood. Pagina web este plină de tot felul de resurse interesante.

Recomand o serie de două articole, preluate via Teologica, despre tăție. Avem masculi, dar nu avem bărbați. Avem puțini bărbați, dar și mai puțini tați.

AICI și AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Fabrica de barbati, Linkomandări. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CBMW – Prince despre „tăție”

 1. Mihai zice:

  Marius, am impresia ca asistam la un fenomen de segregare sexista caruia i-a cazut in plasa si biserica. Adica vedem tot felul de conferinte, seminarii, instruiri, tabere, saituri pentru femei distincte de cele pentru barbati, tati, mame etc.
  Se duc barbatii pe stadioane, urla cat ii tin bojocii ca-s barbati, se simt ca atare 3-5 zile cat tine manifestarea, dupa care se intorc in familiile lor unde tot carpe raman. Ca sotiile lor n-au fost martore ale deciziilor lor de a deveni barbati, tati, soti etc. si poate chiar nu le pasa de asemenea decizii. N-ar fi mai bine ca familia sa se instruiasca impreuna, nu pe bucati?
  Femeile se strang si ele in conferinte si decid sa fie sotii supuse, mame iubitoare si, acasa, cand se intorc, preiau volanul si baga viteza spre societata matriarhala a sfarsitului veacurilor, catre care ne indreptam.
  Concluzia mea: inapoi la familie in intregul ei, nu pe bucati. Daca decidem sa schimbam ceva, sa decidem in familie, nu in cluburi sexiste. Nimic de zis despre resursele de tot felul, dar haideti sa le folosim integrat, nu segregationist.
  Si Dumnezeu sa aiba mila de toate familiie bisericilor noastre.

  • Marius David zice:

   Ehehe, stai ca acum ma pregatesc sa scriu despre un alt fenomen de segregare… slujba contemporana si slujba tradițională în bisericile americane, moda preluată de curînd și pe la noi. Erezie curată. Un pastor prieten și-a făcut surpriza asta și în cîteva luni a fost fugărit din biserică…
   Despre lipsa de bărbați… în bisericiel noastre avem o grămadă de masculi, pregătiți pentru orice altceva decît pentru decizii bărbătești. Dornici de distracție, nu sînt gata de slujire, dornici de împerechere, nu sînt gata să formeze familii, adevărate monumente de egoism, nu au nici cea mai mică înclinație spre a-și asculta soțiile sau copiii.
   De fapt din această nevoie s-a născut fabrica de bărbați.
   această segregare cu grupul de surori, femei, conferințe pe teme de familie, fără familia întreagă prezentă acolo … ….
   Există totuși o legitimitate a învățăturii și uceniciei în cercuri restrînse de femei și bărbați. Pavel îl învață pe Timotei, de la bărbat la bărbat cum că femeile mai în vîrstă să le învețe pe cele tinere, vezi… este și aici o chestiune de văzut și discutat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.