Biserica Azi cu pastor Ghiță Mocan (Între Scriptură și ziar)

Ați observat ceva odată cu ce s-a întîmplat în Franța sau la Colectiv? Mi-a scăpat mie sau așa s-a și întîmplat? Oamenii nu au mai alergat spre catedrale!

Înainte vreme, chiar în perioada modernă, chiar în secolul trecut, chiar după 2001, Revoluția, Turnurile Gemene … oamenii au alergat spre catedrale, spre biserici. Să caute adăpost, consolare, un sentiment de siguranță.

Acum nu s-a mai întîmplat același lucru.

Ce a făcut Biserica în toată această perioadă? Ce a făcut acum trei săptămîni? Dar zilele trecute? Parcă abia își tîrîie picioarele, parcă abia își mișcă mîinile. Biserica este absentul de serviciu în aceste evenimente? De ce?

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Între Scriptură și ziar, intrebările lui Naum, inventarul stricaciunilor spirituale, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Biserica Azi cu pastor Ghiță Mocan (Între Scriptură și ziar)

 1. SILVIA POP zice:

  Cand va fi inteleasa ucenicia asa cum este descoperita in Luca 14 ?….chiar si intelectualismul este o avutie care te poate face orb la ceea ce este duhovnicesc.Am redus duhovnicia la moralitate cu toate ca distanta dintre ele este de la cer la pamant.Daca s-a ajuns la acea situatie de acceptare a persoanelor gay in biserica este pentru ca aceasta ,biserica( mai ales in America) , a fost aglutinata de lume cu pasi marunti iar Cuvantul a fost diluat total.

 2. POP SILVIA zice:

  Foarte multe incap intr-un crestinism diluat si intr-o ucenicie diferita de cea descoperita in Luca 14. Chiar intelectualismul este o avutie care alimenteaza o mandrie rafinata.Inaintea uceniciei este calea ingusta pe care nu mai incap multe lucruri ,risipiri, metode omenesti…….este moartea a tot ceea ce suntem prin natura noastra.

  • Marius David zice:

   intelectualismul ne ajută, uneori, draga Pop Silvia, sa scriem corect românește. Apoi să punem punctuația corect. Evanghelicii sînt cunoscuți pentru atitudinea antiintelectuală. Să nu dăm apă la moară gurilor rele prin astfel de idei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.