Bragă făcută acasă – rețetă – UPDATE

Ideea s-a copt, pardon, s-a fermentat de ceva vreme.

Se știe că procesele de fermentație din producerea borșului sînt învecinate cu cele care produc braga. În urmă cu ceva săptămîni am fost la Atletul Albanez, în Slatina, am băut, ca de obicei, bragă, apoi bragă amestecată cu limonada făcută tot în același local.

Am mers acasă chitit să fac bragă cumva, dar simplu, fără toate complicațiile din rețetele de pe internet sau transmise din Dobrogea la Turnu Măgurele.

Am făcut din nou borșul în oală de pămînt. Regulamentar, așa cum se face.

Apoi am făcut socată, cu mentă, lămîie și puțină miere.

Am amestecat jumi-juma și tadam! Bragă!

Identică cu cea băută la „turci”. Ar trebui cumva să ne „dășchidem” un magazin, mai ales că vine vara secetoasă, călduroasă.

Cana aparține unui prieten drag, căruia îi sînt dator cu returnarea. Mesajul de pe cană face toți banii!

La ce este folositoare braga? Cam la aceleași lucruri la care este folositor și borșul. 

update – 48 de utilizări ale borșului 

About Marius David

Soțul îngăduit al Nataliei și tatăl nedesăvîrșit al lui Neriah, Naum Lucas și Noah Cristofor
Acest articol a fost publicat în Amintiri, utile și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Bragă făcută acasă – rețetă – UPDATE

  1. mirauta daniel spune:

    Foarte fain, dar totuşi…ce pluteşte deasupra; că înţeleg borş -vorş, dar doar nu aţi pus pătrunjel, că aşa pare….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s