Bragă făcută acasă – rețetă

Ideea s-a copt, pardon, s-a fermentat de ceva vreme.

Se știe că procesele de fermentație din producerea borșului sînt învecinate cu cele care produc braga. În urmă cu ceva săptămîni am fost la Atletul Albanez, în Slatina, am băut, ca de obicei, bragă, apoi bragă amestecată cu limonada făcută tot în același local.

Am mers acasă chitit să fac bragă cumva, dar simplu, fără toate complicațiile din rețetele de pe internet sau transmise din Dobrogea la Turnu Măgurele.

Am făcut din nou borșul în oală de pămînt. Regulamentar, așa cum se face.

Apoi am făcut socată, cu mentă, lămîie și puțină miere.

Am amestecat jumi-juma și tadam! Bragă!

Identică cu cea băută la “turci”. Ar trebui cumva să ne “dășchidem” un magazin, mai ales că vine vara secetoasă, călduroasă.

Cana aparține unui prieten drag, căruia îi sînt dator cu returnarea. Mesajul de pe cană face toți banii!

La ce este folositoare braga? Cam la aceleași lucruri la care este folositor și borșul. 

About these ads

About Marius David

Soțul Nataliei, tatăl lui Neriah și al lui Naum Lucas
This entry was posted in Amintiri, utile and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bragă făcută acasă – rețetă

  1. mirauta daniel says:

    Foarte fain, dar totuşi…ce pluteşte deasupra; că înţeleg borş -vorş, dar doar nu aţi pus pătrunjel, că aşa pare….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s