Întîlnire „Fabrica de bărbați” – Miercuri, 12 martie, începînd cu orele 18.00, sala C 3 – „Despre dez-bărbățire sau 4 tipuri de bărbați pe cale de apariție”

Miercuri îl avem invitat pe Tom Streeter.

Cine este pastorul Tom Streeter?

Tom Streeter este păstorul Bisericii Zionsville Fellowship din Indiana, SUA, biserică ce a fost plantată de dânsul în 1981 când s-a mutat voluntar în oraș tocmai cu această dorință și chemare primită de la Dumnezeu. Anterior a păstorit biserici în Kansas, Florida și Illinois timp în care a plantat biserici în Illinois și zona Chicago.

Cei 45 de ani de experiență pastorală au fost caracterizați de o dedicare extraordinară de a face ucenici în contextul bisericilor locale. Fie că a predicat pe teme de ucenicie în serviciile divine ale bisericilor, fie că a investit în relații profunde și crearea de lideri și grupe de ucenicie, fie că a dezbătut public cultura seculară, Tom s-a remarcat ca un om înflăcărat pentru predarea unei învățături sănătoase și trăire creștină autentică.

Tom a studiat teologia cu specializări în eclesiologie și istorie. A participat la mai multe săptămâni de evanghelizare în biserici din Europa și a susținut conferințe pe teme de ucenicie. 

El este liderul rețelei de ucenicizatori ai European Leadership Forum.

Tom este căsătorit cu Judy. Au doi copii mari care Îl slujesc pe Domnul și patru nepoți. Toți locuiesc în prezent în Zionsville, Indiana.

Despre ce ne va vorbi Tom Streeter?

Pastorul ne va vorbi despre Dez-bărbățire, despre cinci tipuri de bărbați pe cale de apariție.

1. „Bărbatul macho”

Bărbatul macho supraapreciază anumite aspecte ale rolului său de bărbat, îndeosebi sexualitatea sa, și el se dezvoltă în grupuri ale societății caracterizate de lipsă de ordine și lipsă de orientare. Sociologii care sunt de acord că trăim într-o vreme a dezordinii sociale, oferă următoarele motive: (1) pierderea rolurilor și valorilor tradiționale și (2) pierderea modelelor adecvate de roluri precum și promovarea modelelor amorale de roluri. Îl imităm pe James Bond în escapadele sale sexuale detașate cu câteva femei, sau pe Clint Eastwood cu atitudinea sa „fără teamă”, sau chiar pe John Wayne cu aroganța sa.

Iată modul în care Stephen Clark definește acest bărbat:

Bărbatul macho este tipul de bărbat perturbator în plan social, iresponsabil față de angajamentele lui familiale și adeseori față de cele de la locul de muncă, și excesiv de îngâmfat în privința curajului său bărbătesc, mai ales în domeniul sexual.

………………..

5. „Bărbatul responsabil”

Primele patru tipuri de bărbați sunt identificate ca desemnând „bărbați perturbatori în plan social”. Aceștia nu constituie soți sau tați sau prieteni buni.

Bărbatul responsabil” este cel care are o masculinitate bine definită și cel care-și asumă responsabilitatea pentru dezvoltarea și binele altora, precum și pentru sine. Își dă silințele să fie un bărbat de caracter, se hrănește singur și își asumă responsabilitatea pentru a susține dezvoltarea altora.

Stephen Clark (Man and Woman in Christ):

Bărbăția îi echipează pe bărbați să preia responsabilitatea socială pentru grupuri, să lucreze împreună cu alți bărbați, să exercite autoritate și disciplină asupra oamenilor, să determine un grup social să progreseze spre ceea ce ar trebui să fie și să-l protejeze de rău.

traducere de pastor Daniel Suciu

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Întîlnire „Fabrica de bărbați” – Miercuri, 12 martie, începînd cu orele 18.00, sala C 3 – „Despre dez-bărbățire sau 4 tipuri de bărbați pe cale de apariție”

  1. Mihu zice:

    E teribil de greu sa fii responsabil. E nevoie de prieteni de caracter, care sa-ti aminteasca sa fii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s