„Ο cafea în așteptare, vă rog!”

„Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia și am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns și s-au apropiat de bar. 

 

sursa facebook A.R.

sursa facebook A.R.

„Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi și 3 în așteptare”.

Au plătit, și-au luat cele 2 cafele și au plecat. Mi-am întrebat prietenul „ Ce înseamnă cafele în așteptare?” Prietenul mi-a răspuns „ Așteaptă și-o să vezi.” Au mai intrat câțiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit și au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele și a fost făcută de 3 avocați- trei pentru ei și 4 „ în așteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în așteptare”, aceștia pleacă. Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerșetor, ajunge la bar și întreabă binevoitor : „ Aveți o cafea în așteptare?” și chelnerul îi servește o cafea. Recapitulare : oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-și plăti o băutură caldă! Această tradiție a început la Napoli, dar a fost răspândită în toată lumea și în câteva locuri este posibil să comanzi nu numai „ cafele în așteptare” dar și un sendviș sau o masă completă…faceți ca această idee frumoasă să fie publicată în toată lumea! Ar fi minunat ca acest lucru chiar să se realizeze.”

Sursa facebook A.R. 

Credeți că așa ceva ar fi posibil și în România? Ar putea exista restaurante sau cafenele care să pună un anunț de genul: „aici se servește hrană în așteptare”. Am putea avea încredere în chelnerii noștri? Ar putea fi promovată această idee în media? Gîndiți-vă cîți pensionari sînt care rabdă de foame cu o pensie de numai 300 roni pe lună? 

Dacă s-ar porni o afacere cu acest obiectiv? Ar putea primi discount cei care cumpără hrană în așteptare? S-ar mări numărul de clienți! Campanie mediatică pentru reclamă! Mai mulți clienți! Etc. 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, utile, Visătorul de vise. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „Ο cafea în așteptare, vă rog!”

 1. Nusa zice:

  Deja exista o cafenea in Cluj in care se practica asa ceva. Dar mai e loc…

 2. Ruben zice:

  In Romania nu stiu daca s-ar putea aplica cinstit asa ceva.

 3. bloglobalta zice:

  Eu sunt în așteptare…de cafea 🙂
  La modul serios m-as duce la un astfel de loc ca la biserica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s