„Scopul educației nu este să fii primul”- Solomon Marcus

Pregătim o conferință despre homeschooling la Oradea! 

Iată ceva de gîndit:

Invitat la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii Reporterii Realităţii, academicianul Solomon Marcus a vorbit despre lipsurile din învăţământul românesc. „Scopul în educaţie nu e să fii primul, scopul este să ajungi la o ocupaţie în care poţi să dai un randament bun. Asta nu se întâmplă în şcoala românească”, a spus matematicianul.

„Trebuie să înţelegem bine relaţia dintre competiţie şi educaţie. Scopul în educaţie nu e să fii primul, scopul este să ajungi la o ocupaţie în care poţi să dai un randament bun. Asta nu se întâmplă în şcoala românească. 
Latura competeţională strică lucrurile. Accentul nu mai cade pe scopul suprem al educaţiei”, a explicat academicianul la REALITATEA TV.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/academicianul-solomon-marcus-la-adresa-copiilor-de-5-6-ani-se-comite-o-agresiune_1280984.html#ixzz2gaaIRU3Z 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Citate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la „Scopul educației nu este să fii primul”- Solomon Marcus

 1. Cristina zice:

  Dumnezeu a dat fiecarui parinte in parte autoritatea de a stabili scopul educatiei copiilor lor. Nu toti parintii accepta ca scopul educatiei este ca sa ajungi la o ocupatie, pentru ca copiii nu sint o comoditate la bursa de valori, fiind educati pentru a mari randamentul economic in economia globala. Acesta este visul socialist.

  Porunca biblica este sa cautam intelepciunea, nu cunostinte pentru a avea o ocupatie in care sa dam randament bun.

 2. gaby zice:

  Eu inteleg intelepciunea ca fiind abilitatea de a folosi cunostintele ce le ai la timpul potrivit, locul potrivit, in modul cel mai potrivit. Unii sunt plini de cunostinte, dar nu intelepti. Talentele sau inclinatiile profesionale ce le-a pus Dumnezeu in fiecare om ar trebui folosite ca sa dea randament, implinire, satisfactie in ceea ce face fiecare. Ele ajuta ca omul sa exceleze in ceea ce-i place. Ne descoperim talentele fiind expusi la diferite situatii.

  • Marius David zice:

   interesantă definiție. cineva spunea că înțelepciune ar fi să încerci să vezi lume din perspectiva lui Dumnezeu. Imposibil, spun eu, dar cel puțin putem să nu dărîmăm acolo unde construiește El și să nu construim acolo unde dărîmă El. Poate că asta ar fi un strop de înțelepciune.

 3. Scopul educației este să creezi un om complet, folositor sieși și semenilor, destoinic pentru orice faptă bună. Aceasta include necesarmente atât (și mai ales) latura spirituală cât și pe cea academică și/sau ocupațională. Apostolul Pavel a fost foarte „școlit” dar știa să facă și corturi, și aceasta i-a fost de un real folos. Primordial, școala ar trebui să creeze un om evlavios și mulțumitor, deoarece evlavia însoțită de mulțumire este foarte valoroasă și ea folosește și în viața de acum și celei viitoare. De asemenea, toți cei educați onest în științele adevărate ( cele pe drept numite așa) devin smeriți, deoarece ajung să știe că nu știu nimic comparat cu ceea ce este de știut în creația Marelui nostru Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s