Vine toamna, cea mai potrivită vreme de cumpărat biciclete! UPDATE: tocmai, mercador, dirtbike etc.

Bicicletele se cumpără toamna și mai ales iarna, cînd se termină sezonul de pedalat!

Acum este de cumpărat, pentru că scad prețurile dramatic la magazinele specializate, iar vînzătorii de ocazie sînt cei care își dau seama că nu mai au unde depozita fierătania sau că sînt plictisiți deja de o vară de pedalat și … fie doresc să renunțe la biciclit, fie doresc să își schimbe modelul. Eu însumi mi-am îndepărtat numai în ultimele săptămîni trei biciclete din colecție. Păstrez bicicletele preferate.

Cum alegem o bicicletă bună?

Iată AICI cîteva sfaturi utile și … din experiența din aceste veri, mai pot adăuga altele.

Articolul cu experiențele mele în cumpăratul de biciclete trebuie să mai aștepte. Deocamdată am vînat numai ieftinituri sau gratis (dacă este posibil) fiare vechi, dar care au potențială valoare.

Cele mai bune tranzacții le-am făcut pe neașptetate. Mi-au ieșit bicicletele pur și simplu în drum, la prețuri nerușinat de mici. Herculesul l-am achiziționat la 100 de roni. O bicicletă impecabilă. Univega la incredibilul preț de 150 de roni.

Cele mai mari păcăleli le-am luat cu internetul.

Iată cîteva locuri de unde puteți achiziționa totuși biciclete bune și fără mari păcăleli.

1. Dirtbike.ro – preferatul meu. Aveau o funcție care este temporar oprită – funcția NOUTĂȚI. Sper să se repare. Atmosferă relaxată, nu taxează, iei legătura direct cu vînzătorul sau cumpărătorul. Totul merge foarte lin.

2. Tocmai.ro – decent, poze prea mici, uneori destul de neprietenos grafic. La fel. Destul de multă libertate în contactare. REgionalizarea cumpărăturilor este o funcție foarte bună. Poți alege să cauți doar în județul tău. Acest lucru este extrem de util atunci cînd trebuie să probezi o bicicletă.

3. Mercador.ro – cam la fel ca Tocmai. Aceleași funcții, un pic mai largă oferta, un pic mai prietenos grafic, dar eu prefer, dacă este vorba de un top, tocmai înaintea mercadorului.

4. Okazii.ro – NU-MI PLACE! Este o adevărată atmosferă de teroare. Fiecare se teme să nu fie penalizat, vînzător sau cumpărător. Da, este utilă funcția care arată încrederea de care se bucură un vînzător, dar nu merită prețul unei politici atît de stricte atît în contactare cît și în domeniul negocierilor. Încercați! Veți avea experiențe inedite. Avantaj? Ofertă foarte bogată, dar cam atît. Dacă vindeți ceva, vă taxează! NU RECOMAND!

Celelalte site-uri cum ar fi http://www.anunturi-biciclete.ro/ sau http://www.bikepedia.ro/ sînt destul de puțin prietenoase la navigat, iar administratorii destul de puțin prezenți. Combinațiile nereușite de rom-engleză în meniu, posibilitățile reduse de selecție pe diferite criterii sînt motive pentru care nu prea am mai vizitat aceste siteuri.

Oricum, cine dorește să vîndă o bicicletă o pune și pe dirtbike și pe mercador și pe tocmai. Am văzut același obiect cu trei prețuri diferite pe cele trei siteuri. Interesant de studiat în timpul liber și ca hobby această piață fascinantă. După părerea mea se poate face lucrări de doctorat pe astfel de teme, iertați-mi deformația profesională 🙂

Ce recomand după ce mi-au trecut prin mînă atîtea tuburi de oțel, de aluminiu, de aliaje? Experiența la prima mînă! Nu cumpărați biciclete din poze, dacă aveți ocazia să o probați! Uneori merită să faceți un drum pînă la vînzător numai ca să nu aruncați bani pe fereastră. Ultima mea achiziție, o Koga Miyata Superwinner din 1983, o bijuterie de bicicletă, era afișată la 600 roni. Am fost, am văzut-o. M-am felicitat că nu am luat-o, deși era perfectă pentru mine. Măsura potrivită, oțelul potrivit, producătorul potrivit. Am strîns din dinți și nu am luat-o. Am așteptat 4 luni. Să treacă vara, să treacă sezonul. Am urmărit-o totuși. Am salvat link-ul și din cînd în cînd am mai dat cu geana spre Koga. Cînd a venit toamna, am atacat :). 200 de roni pentru roți Mavic cu butuci Dura-Ace, echipată toată Shimano 600, pipa Sakae etc. Șaua, ghidolina și cîteva lovituri în vopsea (toată bicicleta este nichelată în spatele vopselei) au făcut ca Miyata să cadă victimă sigură. Va deveni Semicursieră de curse scurte genul Bratca-Damiș-Remetea-Beiuș și invers. Este ideală pentru curse de 160 de km pe zi. Are oțel de katana în ea. Meșterul Zolty Vass o pune acum la punct și vedem ce va ieși! Acum este în plin proces de restaurare.

Pentru cele mai prețioase biciclete pe care le-am restaurat n-am plătit niciodată mai mult de 300 de roni. După ce a fost restaurat Peugeot-ul am primit pe stradă 1000 de roni la prima strigare. Aproape că omul voia să mi-o ia cu forța și să îmi bage banii în buzunarul de la piept ca la chelneri :).

Pentru cei care nu sînt cunoscători, va voi da o listă de mărci care merită asemenea așteptări, daca le găsiți la prețuri foarte tentante.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Biciclete. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Vine toamna, cea mai potrivită vreme de cumpărat biciclete! UPDATE: tocmai, mercador, dirtbike etc.

 1. Pingback: Altă idee: Countryside pe bicicletă – să legăm Scorniceștiul de Oradea, călătoria de 1001 km | Marius Cruceru

 2. Acum tocmai m-a luat un dor după acea bicicletă numită semicursieră…; se conducea destul de greu, din cîte îmi amintesc eu, dar mi-e dor de ea! Sau de Ukraina aia pe care mi-a cumpărat-o tata şi cu ajutorul căreia mi-am făcut un mare cucui în frunte (pe care-l port şi în prezent)!
  Pare-se că lucrurile frumoase, importante te însemnează pentru toată viaţa! 🙂

 3. Dutzu zice:

  Mulţumesc pentru informaţii. Deşi mi-am propus să părăsesc definitiv blogosfera, îmi place foarte mult când abordaţi subiecte practice precum bicicletele şi asta mă face să revin ocazional şi mereu găsesc ceva interesant.

 4. naco zice:

  Tocmai e doar o gluma proasta.
  Mercador e absolut gratis; si iti poti face contul tau. Daca esti din bucuresti esti avantajat; fiinca 40% din tranzactii se fac local in capitala. Deci pt .predare personala e nu numai moca e si cel mai sigur…deci e o treaba treaba buna; daca o sa treaca la calificative….adio okazii.
  Okazii are multe bube…comisioane care se maresc mereu, te suspenda aiurea, iti ia bani din cont, plata inainte EDITAT DE MODERATOR…personal infect obraznic si nesimtit.., tepe si colete neridicate etc

 5. Pingback: Koga Miyata Superwinner 1983 (1986) | Bicicletele mele

 6. Pingback: 8 – Sucuri, moare de varză, răceala biruită și … a sosit Koga Miyata | Marius Cruceru

 7. Pingback: A început sezonul bun pentru cumpărat biciclete! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.