După 24 de zile, prima dată sătul, pardon satisfăcut … cu SUSHI … de casă

Astăzi am fost cu adevărat sătul, plin, satisfăcut și realmente am dat ochii peste cap de plăcerea degustării.

În toată această perioadă am avut chef de cîteva mîncăruri. Fasole bătută, lipii, dar și SUSHI, mîncarea mea preferată.

Pentru că în Oradea nu este niciun local în care să se mănînce sushi de încredere, bun și mai decent la preț (nu recomand WASABI de la Lotus deloc, băieții ăia sînt niște amatori simpatici, dar nu au nicio treabă cu sushi), mi-am făcut singur sushi.

Mi-a lipsit un singur ingredient: ghimbirul roz murat. În rest am folosit următoarele în compoziție:

foi de alge, de găsit la magazinele de specialitate, 4 foi,

orez special pentru sushi, trebuie să iasă lipicios și alb, nu se fierbe mai mult de 10 minute, vreo 250 de grame

somon afumat, 300 grame,

o jumătate de castravete,

surimi

o jumătate de avocado,

un sfert de gogoșar roșu, doar pentru efect,

oțet pentru sushi,

pastă wasabi,

sos de soia de două feluri, unul mai gros și mai dulce, unul mai subțire.

Nu mi-au ieșit foarte bine împăturirile pentru că am fiert prea mult orez și am vrut să îl termin pe tot, dar, avînd în vedere că mi-am pierdut antrenamentul, am fost destul de mulțumit.

Mi-au ieșit 27 de roll-uri din care ne-am săturat exact 5 oameni și au mai și rămas 3.

Pentru că erau destul de masive, roll-urile au fost tăiate mai subțiri.

Le-am servit cu cele două sosuri, amestecate cu pasta de wasabi.

După a urmat un ceai japonez sencha, neîndulcit.

Totul a arătat excelent și a mirosit și a avut un gust mai mult decît de invidiat. Nimic crud, nimic mișcător pentru gusturile mai …. europene.

Ușor de făcut, ieftin, sănătos, totul curat, de încredere.

Ah, am uitat să spun. Postarea aceasta are și eticheta FABRICA DE BĂRBAȚI. De ce?

Pentru că măcar din cînd în cînd ar trebui ca și noi să gătim pentru ele. Azi a fost rîndul meu, dar… Natalia n-a vrut să mă lase singur pentru că știe că în bucătărie mă enervez ușor. 🙂

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Eyesavers, Fabrica de barbati, zîmbetu din colţu gurii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la După 24 de zile, prima dată sătul, pardon satisfăcut … cu SUSHI … de casă

  1. L.I. zice:

    vai ce bine arata! sa va fie de bine! si mie de pofta. 😦

    • Marius David zice:

      cu altă ocazie am făcut și mai bine. Nu știu de ce acum mi-au ieșit așa de grase.
      Că reușeam să le fac mai fitoase.

      • Maria Teusdea zice:

        Din cauza foamei v-au iesit mai mari, frate Marius :-))) daca erati satul, sigur va ieseau mai „fitoase” :-))) oricum, arata foaaarte bine, si vazand prezentarea care ati facut-o, o sa incerc si eu acasa 🙂

        • Marius David zice:

          Nu, sînt mari pewntru că sînt fotografiate de aproape 🙂
          se pot face și mai mici.
          Da, sigur, spor la făcut! Sînt excelente.
          Întotdeauna mă simt bine după sushi.
          De fapt așa mi-am scris teza de doctorat în Nord Carolina, cu sushi și cafea 🙂

  2. Sami Filip zice:

    De ingrediente să mai fac rost și m-am apucat de treabă!

  3. Ovi zice:

    Tocmai m-am ales cu o pofta imensa de sushi 😀 Yummi 🙂

  4. Timotei zice:

    La Debrecen e cel mai apropiat restaurant cu specific asiatic. http://www.wasabi.hu/debrecen#

  5. szromulus zice:

    Dupa ce am avut ocazia sa mananc in tara si inafara sushi, mi-am format o idee complet diferita, dar articolul de fata mi-a schimbat viziunea. De acord – nu merita incercat ce fac altii, home made arata diferit 🙂

  6. Marius Tepelea zice:

    Sincere felicitari

  7. STEFAN T. zice:

    Putina corectura aici, daca se poate.Ce sa postat,cu adevarat arata delicious, sunt rolls care sunt diferite de sushi din multe puncte de vedere.Eu o consider o corcitura la sushi.Sushi adevarat este pestele crud(salmon,white tuna,albacore,etc) pe orez special preparat plus diferitele sos-uri care sunt de fapt specialitatea casei la care se face.Sashimi este un alt fel de sushi care este putin mai adevarat catre ce inseamana experienta de sushi.Toata calitatea unui sushi este in cat de proaspat este pestele,cum e preparat plus orezul care este folosit!!!
    Sunt unele locuri de sushi in care odata ce raman fara peste ,inchid pravalia pe ziua aia.Asa este un loc care se respecta la facerea sushi.Totul este super-fresh plus si preturile care sunt pe masura.Daca treci ,frate Marius, odata pe la Phoenix AZ,la bisericile noastre, invitatia e deschida la un sushi adevarat.

    • Marius David zice:

      da, primesc corectura,
      ştiu, am fost la sushi cît se poate de adevărat.
      ştiu cum este, aici am pus un sushi mîncabil de către românii mai conservatori.
      Da, sigur, dacă mă invitaţi în special la sushi … vin

    • Mihai-Sorin zice:

      @” Sushi adevarat este pestele crud..Totul este super-fresh plus”
      Pestele crud poate produce boli parazitare. .
      Doar daca e binecuvantat prin rugaciune sushi se poate manca fara frica de imbolnavire

  8. stp zice:

    Felicitări, arată foarte bine, mi se face foame. Şi eu sunt un amator de sushi, dar încă nu am avut ocazia să gătesc, chiar daca intenţia e de mult. Partea cea mai dificilă din cîte am auzit e orezul, să fie fiert exact cît trebuie să se prindă bine.

    De ce nu încercaţi să faceţi mai multe tipuri de sushi odată, cateva roluri mai mici şi diferite? Aveţi ingredientele pentru clasicul “California Roll” (varianta cea mai simplă: castraveţi, crab şi avocado pentru umplutură). Pentru “Philadelphia Roll” mai trebuie doar brînza cremă, pe lîngă avocado şi somon. Mie îmi plac şi cele simple ca “Avocado Roll”, care e umplut doar cu avocado, eventual susan pe exterior. “Nigiri sushi” – doar o “minge”de orez cu o felie de somon afumat deasupra. Simplu şi gustos cînd se adaugă wasabi şi sosul de soia. Posibilităţile sunt foarte multe, mai ales cu încă cîteva ingrediente (ton, mango, salată, puţină ceapă verde). Aşa aţi avea un platou variat, dar şi mai mult de lucru.

    Dacă vreţi încă cîteva idei am pus un link cu tot felul de sushi: nume, poza şi ingrediente. E meniul de la unul din restaurantele mele preferate.
    http://sushishop.com/static//files/menu2011Eng.pdf

    • Marius David zice:

      da, am avut orez special şi a ieşit exact aşa cum trebuie, alb, mărunt, lipicios, mai ales lipicios.
      fiert nu mai mult de 10 minute

      n-am pus brînză cremă ca să nu mă îngraş la loc
      Poftă bună!

  9. Daniela zice:

    hmmm, eu nu folosesc cstravete. Am sa incerc si varianta asta :).

  10. E bine sa mananci sanatos, dar cred ca e mai scump si tre’ sa ai potential la buzunar! Cand ai un pic de potential ispita e mai mare si esti tentat sa-ti permiti mai multe, dar mie personal constiinta imi spune ca sunt multi frati ai nostri care o duc mai greu cu hrana si e bine sa ne gandim si la aspectul asta! Cunosc un frate cu care am partasie si ma rog, nu s-a casatorit si tot salariul lui il da la neamurile lui sarace, el mananca numai mancaruri simple, bors de fasole, cartofi, oua si multe zile de post,mai bine mananca cei pe care-i ajuta el! E mult mai bine un pic mai sarac si sa mai ai si cate o incercare, ca sa n-o iei razna si sa stai mai aproape de Domnul!

    • Daniela zice:

      E o prejudecata. Am inceput sa mananc mai sanatos si din motive financiare. Produsele de origine animale trag cel mai greu pe bonul de casa. Evident daca vrei capsuni in decembrie si nu ai in congelator, te costa, dar daca te uiti la legumele de sezon … Si un alt principiu pe care il aplic cu strasnicie este sa nu arunc mancarea. Mancarea este o binecuvantare. Asa ceva nu se arunca. Gatesti mai putin, e drept probabil mai des, dar nu mai arunci.

  11. Mihai-Sorin zice:

    In orez se pot pune boabe de porumb dulce (din cutie)

  12. Pingback: 2 – boabe mari de cacao, semințe de susan, ghimbir, lut, lămîie și măsline. | Marius Cruceru

  13. Pingback: 1 – ultima zi: “Mamă, cu bătaie de călcîie și onor raportez: pierdut și declar nule 16 kg! Definitiv!” și încheierea cu Sushi de casă | Marius Cruceru

  14. ghita zice:

    In oradea acum poti cumpara sushi din doua locuri, sushi 101 la pachet sau wok express (langa pompieri). Eu recomand pe cel de langa pompieri, au si mancare wok si curry in caz ca doresti ceva mai picant in viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.