Să vorbim cu îndrăzneală despre … timiditate …

Puțini știu și foarte puțini își pot imagina că am fost… pardon, sînt un mare… timid. Nu, mic. Eram sub 50 de kg la acea vreme.

Cea mai mare spaimă a vieții mele? Să vorbesc în public. Și acum aceasta rămîne spaima din top.

La vîrsta de 10 ani nu am putut spune nici măcar o strofă întreagă dintr-o poezie în Biserica din Scînteia în fața imensului public de vreo 24 de persoane.

Întrebați-o, vă rog, pe fosta mea dirigintă, doamna Durnea Silvia. Pe domnul diriginte Gheorghică, de la Liceul Cantemir.

La școala de chitară nu am putut continua Valsul Venezuelean nr. 2.

De unde vine timiditatea? Din bătaia de joc a leatului? Din cauza lipsei tatălui?

Hmmm… într-o bună zi am ieșit, am rupt cușca și am biruit, dar fantoma mă bîntuie. Cum am ieșit? Este o altă poveste, dar este legată de Natalia. Poate că din această pricină îmi este mai ușor, cu mult mai ușor să mă exprim în scris.

Să vedem două exemple…. de timizi, care la un moment dat rup cușca. Și încă în ce fel.

Da, știu, că sînt comentarii legate de prestația lui Chris, dar omul a lămurit-o…

sursa inițială GodVine.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Să vorbim cu îndrăzneală despre … timiditate …

 1. Mihu zice:

  Ce comic este cel din primul videoclip. La minutul 1:42, tremura tot si cel de langa el n-avea nicio problema!

 2. romuluss zice:

  Timiditatea provine din experientele copilariei, din esecurile trecutului, e de fapt reflexia propriei imagini de sine, dar cu siguranta exista si un factor genetic care influenteaza.

  Este o piedeca foarte mare in autorealizare, am trait-o si eu si am dus o lupta foarte puternica si de lunga durata impotriva ei. In schimb sunt multi care nu pot depasi niciodata timiditatea si raman la nivelul la care societatea te considera loser.

 3. Danyella zice:

  Timiditatea,cred eu (parerea mea),este o stare sufleteasca ,o emotie profunda ,greu de explicat in cuvinte,a celor care sunt foarte sensibili(hipersensibili),desigur,este o mostenire genetica, fara doar si poate,dar este frumoasa, mai cu seama cand o asemenea traire launtrica ,la cele mai inalte cote ,o intalnesti la Barbati.Se zice ca Barbatul(Barbatii) prin natura lor,sunt puternici,foarte echilibrati,duri,greu de induplecat,dar viata ne demonstreaza,contrariul,si in ei Dumnezeu,a semanat multa sensibilitate,delicatete,frumusete sufleteasca ,greu de spus in cuvinte.Personal ,sunt extrem de miscata ,de sensibilizata,atunci cand realmente vad barbati manifestandu-se cu atata emotie,traire sublima interioara.Tot respectul pentru asemenea barbati.

 4. calin zice:

  Ar putea fi o regula ca in spatele unei timiditati sa stea o mare valoare? Intreb si eu, pentru ca lumea imi spune ca sunt timid (:).

  • Marius David zice:

   nu, nu-i o regulă.

   „Un individ s-a dus la psiholog pe motiv ca sufera de complexe de inferioritate. Dupa examenul de specialitate, inclusiv teste de inteligenta, psihologul i-a spus pacientului: – Problema dumneavostra reala nu este ca suferiti de complexe de inferioritate, ci ca sunteti inferior.”

 5. Ca unii care ne declaram crestini cred ca suntem de acord ca Dumnezeul cel Prea Inalt controleaza totul! Cred ca El foloseste acest „creuzet” al timiditatii si nu numai al timiditatii, pentru „a coace” sau „a topi” interiorul nostru si a scoate de acolo lucruri care altfel nu ar fi iesit, sau ar fi iesit cu o calitate si aspect mult mai slab. Sunt greu de acceptat limitarile, mai ales la vremea cand avem planuri mari. Vorbesc ca unul care trec inca prin momente de timiditate si emotii deosebite cand vine vorba sa ma afirm in public, desi sunt casatorit de 11 ani, slujesc ca pastor de 10 ani si am un fecior de 8 ani. Am inteles insa ceea ce ii trimite Domnul Isus nota explicativa lui Pavel in urma a trei mari perioade de rugaciune pentru indepartarea „tepusului” – limitarile mele arata inspre suficienta harului Sau si inspre puterea Lui

  2 Corinteni 12:9  Si El mi-a zis: „Harul Meu îti este de ajuns, cãci puterea Mea în slãbiciune este fãcutã desãvârºsitã.”

  Concluzia este ca trebuie sa folosesc aceste lucruri inspre avantajul meu si slava Lui!

  „Deci, mã voi lãuda mult mai bucuros cu slãbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos sã rãmânã în mine.”

  A propos de Biserica din Scanteia (Ciocarlesti) jud. Iasi. Am slujit acolo la inceputul perioadei de pastorala si fratii platesc tribut de recunostinta fata de jertfa tatalui dumneavoastra. Prin mijlocirea lui a fost autorizata Biserica sa functioneze…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s