Chiar, pe cine interesează ce s-a întîmplat la olimpiadele creierului? Se pare că ne interesează cel mai mult ce se întîmplă la olimpiadele mușchilor. Vorbesc și eu… fost sportiv.

Cugir, amintiri din viitor

Sunt vreo sase. Cinci baieti si o fata. Doi au benoacle. „Fete de tocilari”, asa gandeste lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-aia de au 15.000.000 de lei vechi si halesc conserve in deplsari, ca sa puna deoparte diurna, s-o utilizeze la trei stele, ultra all inclusive, in Grecia, alaturi de sotia sa, o „mahnita” de profa de biologie. Nu-i baga nimeni in seama, dar , desupra capului, unul dintre dascali tine o tablie pe care scrie: „Romania”. Aeroportul se intreba. „Ce e, ma, cu amarii astia?” Au niste tricouri galbene, la gat la atarna medalii. La unii, de aur. „Daca sunt sportivi, de ce dracu nu e ciorchinele de camere tv?” continua intrebarile. Aaa, uite, au si un steag. Un tricolor. Cand il afiseaza, o fac cu mandrie. „Ba, esti nebun, astia chiar mai cred in chestia asa cu reprezentarea cu cinste a tarii, cu…Cine naiba sunt?”

Da…

Vezi articolul original 466 de cuvinte mai mult

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la

  1. romuluss zice:

    Exceptional!!! Ca fost absolvent de Mate UBB, au inceput sa imi sclipeasca ochii imediat la auzirea minunatei vesti.

    Dupa ce invatamantul a ajuns intr-o groapa adanca, intr-un intunerec al mintii, astfel de vesti sunt intr-adevar minunate. Ma bucur foarte, foarte mult de performanta echipei.

    • Marius David zice:

      Las că Ponta ridică sportul, ca copy-lot ce se află este pasionat mai ales de sporturile cu motor, de asta le-a dat mașini la sportivi.

      • romuluss zice:

        Nu a functionat prea bine copy-lot, doar locul 27 la olimpiada. Dar ca sa fim optimisti avem toate sansele sa confundam directia de mers spre varf si sa consideram pozitia 79 cea de top 🙂 .

        Apropos de politica, dinafara tarii lucrurile se vad foarte darviniene. Aratam ca veriga lipsa din lantul genetic. Cred ca la noi doar politica e de olimpiada, ii depasim pe americani cu 46 medalii de aur, sarim direct la 100 doar prin participarea politicienilor.

        Suprapunerea olimpiadei de la Londra cu olimpiada politica din Romania e senzationala, nici nu se putea mai bine, perfect si laude campionilor nostri, suntem the best 😀

  2. gaby zice:

    Felicitari, bravo lor! Ar trebui ca media sa fie mai atenta cu astfel de reusite ale copiilor nostri.
    Baiatul meu de 10 ani a participat si el la concursuri de mate anul trecut, unde a luat niste medalii (nu chiar din aur sau argint). Ceea ce m-a uimit a fost numarul foarte mare de copii asiatici si arabi ce au concurat. Dintre europeni, doar baiatul meu, si doi colegi de-ai lui cu un an mai mare, din Ucraina si Cehia. Americani, putini. Bineinteles ca asiaticii au luat locul I. Imi pare rau ca emigrantii romani nu motiveaza mai mult copiii lor sa participe la concursuri, ca sunt convinsa ca ar putea. Sau poate ca o fac, dar nu stiu eu.

  3. CMD zice:

    PE MINE!
    Felicitari !

  4. Sami Cociorvan zice:

    In vremurile trecute (i.e. clasa a V-a, a VII-a) umblam si eu la o asemeanea olimpiada (cea national)…cei drept, mai aveam nevoie de 5 sutimi…si prindeam mai departe…a fost!…inca am ramas pasionat de matematica (datorita dirigintelui meu…)!

  5. stef zice:

    Si eu eram foarte revoltat cand fratele meu venea acasa cu medalie de aur pe romania, bronz, argint si aur la internationale si nu era recompensat cu nimic.Cei care merg la jocurile olimpice primesc bani, apartamente, masini.Si mai urat este sa vezi ca Romania nu stie deloc aprecia aceste talente.Si baiatul acesta cu aur la internationala nu va fi bagat in seama, nu isi va gasi loc de munca pentru ca altii il vor lua in locul lui ca au avut mai multi bani pentru mita si asa va ajunge sa fie chemat in strainatate pentru studii, pentru doctorat si pentru a lucra.Mai bine platim milioane de euro in ziua de azi pentru un om care fuge dupa minge si face oamenii sa se simta bine.Cei care sunt luminati, binecuvantati, dotati, sa mai astepte…..

    • Marius David zice:

      da, tocmai am auzit că Ponta a DUBLAT PREMIILE pentru olimipicii mușchilor și n-a dat nimic pentru olimpicii neuronilor numai pentru că ză mozăr end ză fozăr of … ză economi n-a fost de acord. rușinos.

      • adrian zice:

        nu Ponta a inventat aceasta atitudine.
        am avut „olimpici” premiati an de an. nici Boc nu le-a dat nimic, desi putea sa le dea macar un iPad, „ca tot romanu'” (ca sa citez din maximele acestui pisc al politicii romanesti).
        asta in timp ce statul a avut si are banii foarte multi pentru un anumit srl bisericesc cu profituri de milioane de euro, pentru stadioane cochete (ca sa aiba ultrasii unde injura legal in timp ce oamenii pesterii alearga dupa o basica), pentru tot felul de chermeze si parastase patriotarde s.a.m.d.
        ce daca e unul bun la matematica? boborul vrea muschi tatuati si manele la maximum.

        • Marius David zice:

          da, este adevărat, toți au avut aceeași atitudine, dacă luau fotbaliștii ceva campionate ca prin 86, deșănțarea era chiar și mai mare.
          De ce? că sportul, un anumit gen de sport place alegătorului și, dacă facem pe plac sportivuli, atunci și alegătorul se simte bine, dacă alegătorul se simte bine, atunci și noi sîntem votați. Logic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.