Ananas cu sare

Pare o glumă sau vreun calambur! Nu, sînt cît se poate de serios!

Cumpăraţi ananas proaspăt. Cum ştim că ananasul este bun, copt?Are o culoare auriu întunecat aproape pe coajă, nu verde sau maro!

Tăiaţi coaja, fără a tăia coada. De coadă îl ţineţi în timpul procesului de „sacrificare”!

După eliminarea cojilor, tăiaţi rondele, apoi puteţi tăia în bucăţele, dar nu foarte mici.

Acum…

Puneţi MODERAT sare peste feliile dulci de ananas. Sare de bucătărie. Preferabil de origine marină, sănătoasă, fără antiaglomeranţi.

Veţi descoperi de la prima gustare că sarea potenţează gustul ananasului şi îi dă savoare, ba, mai mult, în acest fel îşi face efectul hidratant mai cu foc.

Aşa m-au învăţat un cuplu care venea dintr-o republică în care ananasul creşte prin curţi.

Nu tot aşa ne dă gust Dumnezeu vieţii? Lîngă dulceaţă pune sare pe răni. Atunci dulceaţa iubirii creşte mai mult, cînd sarea nefericirilor ne sare pe ochi. Uneori zile întregi îmi pare că mănînc ananas cu sare.

PS.

Nu încercaţi cu ananas din compot! Acel fruct este mort de prea mult timp.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în intrebările lui Naum, Perplexităţi, utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Ananas cu sare

  1. marinelblaj zice:

    Am încercat şi într-adevăr este cu totul altceva. Dar mi-a plăcut mai ales partea aceea cu P.S.-ul. Nu de alta, dar mă gândeam la „sarea” risipită pe cei din „compotul” creştin… morţi de prea mult timp…

  2. Oana zice:

    Da, aşa e… fructul din compot…mort de prea mult timp.

  3. coco zice:

    eu am invatat de la studentii mei sa mananc ananas si portocale cu sare neagra (care de fapt este o sare violet cu un gust foarte distinctiv, se mai numeste si sare himalayana)…

  4. In acelasi contest gastronomic, am prieteni care se delecteaza cu pepene verde cu sare!

  5. Cata zice:

    Incercati pizza Hawaii (ananas, sunca, mozzarela) -un deliciu!

  6. gh.iulian(l'exateo) zice:

    da’ oare cum o fi o grefa cu sare? 🙂

  7. Mihai-Sorin zice:

    @”sarea potenţează gustul ananasului şi îi dă savoare”
    acelasi efect il are piperul macinat pus peste fragute sau capsuni

  8. elisa zice:

    Pepenele rosu, lubenita sau harbuzul, e minunat cu brinza sarata si piine;
    incercati. 🙂
    prima oara am ris ,
    dupa ce am incercat (la Constanta se maninca asa)
    mi-am dat seama ca e delicios,
    merge si fara piine.

  9. Pingback: Postul lui Daniel – ziua 11 (ananas cu sare?) | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.